Konu açıp açmama konusunda çok düşündüm ama dayanamıyorum artık.Bu nasıl birşeydir yaa,uzun zamandır ara ara tekrarlıyordu,son 1 haftadır sürekli kaşıntı var...
En önemlisi de ben uzun zamandır ilişkiye giremiyorum.Ayda yılda bir,eşimi düşündüğüm için oluyor,onda da ağlaya sızlayaSanki tam girişte birşeye takılıyor...
Çikolata kisti için 1 senedir gittiğim doktora bir türlü bunu soramadım,her seferinde kist büyüdüğü için fırsat bulamadım sormaya.
Arkadaşımın önerisiyle (eczacı kendisi) tek kullanımlık fitil ve 1 hafta arayla kullanılan tablet aldım.Gecmedi...
Persembe günü bir doktora gittim,anlattım,adam karnımdan baktı,kisti gösteriyor,bi taraftanda sen uzmanı olmuşsundur artık diyor... Neyse bu da anlattıklarına bakılırsa mantar,fitil hap ve krem yazıcam dedi.Bu sırada bende kullandığım hapı gösterdim,etki etmedi mi dedi,bende onu yazıyordum.Hayır dedim,travazol da daha beter yapıyor.o zaman vajinal ultrasonla bakılması lazım.Eeee,doktor beyin çıkış saati.Madem öyle karından niye bakıyorsun...
Sonra ilaçları aldım,gyno-lomexin fitil,zalain krem,birde 4 kapsül,ikişer tane 12 saatte içecekmişim...
Dün gece fitili koydum ama,1 saat geçmedi,nasıl bir kaşıntı,yanma,ağladım artık.sirkeli suyla yıkadım,uyuştu resmen.Sonrada suyla yıkayıp çamaşırsız yattım,saat 6 ya geliyordu...
Sabah 7 buçukta da eşim işyerine gidip gelmiş,yattı yanıma,sarılıyor falan,bi bağırdım buna,ben sabaha kadar ne çektim diye,şimdi üzülüyorum tabii ama sabah sinirliydim.Hemen hemen her gün böyle olmaya başladı.Adamda bıktı benden...
Öleyimde kurtulayım diyorum artık,neydi bu başıma gelen
baya olmus yazılan ama bunun tedavisi tek taraflı olmaz. aktif cinsel ilişkisi olanların eşleriyle birlikte tedavi olması gerek....flucan tableti denedin mi bilmiyorum ama çok etkili bir ilaç 2 adet var içinde...benimkini tık diye kesmişti tek ilaç....diğerini eşim içmişti...rahatlamıstık
MerhabaFlucan da kullandım,4 kapsüllük 2 sabah 2 aksam olandan kullandım,alerji hapı kullandım ve en son en etkilisi denen zolax kullandım.Tabii o aşırı kaşıntılı zamanlar geçti ama ara ara hissettiriyor yine.Eşimin ilaç kullanmasına gerek olmadığını söyledi bir tanesi,1 hafta ilişkiye girmezseniz sorun olmaz dedi.Zaten giremiyorum,benim içinde sorun olmaz dedim :)
Ancaaaakk,artık beni de üzüyor bu durum.Sonradan vajinismus mu oldum demeye bile başladım...
Flucan da kullandım,4 kapsüllük 2 sabah 2 aksam olandan kullandım,alerji hapı kullandım ve en son en etkilisi denen zolax kullandım.Tabii o aşırı kaşıntılı zamanlar geçti ama ara ara hissettiriyor yine.Eşimin ilaç kullanmasına gerek olmadığını söyledi bir tanesi,1 hafta ilişkiye girmezseniz sorun olmaz dedi.Zaten giremiyorum,benim içinde sorun olmaz dedim :)
Ancaaaakk,artık beni de üzüyor bu durum.Sonradan vajinismus mu oldum demeye bile başladım...
Merhaba_eftelya_ sorununa care buldun mu bilmiyorum ama benim de bir onerim olacak. Eger kullanmadiysan travazolkremi onerebilirim sana kasintiya cok faydali..
korunuyormusunuz? birde korunma yönteminiz varsa söylermisin eğer prev.ise sizde alerjik reaksiyon gösteriyordur kasıntı ondan da olabilir. marka değiştirmeyi deneyin. diğer yöntemler işe yaramadıysa başka aklıma birşey gelmiyor ama vajinit olabilir..vajinit de insanı çok uğratıran birşey arkadaşımdan biliyorum 6 ay ilaçlar kullanmıstı anca geçirebilmişti.bence doktorunuzu değiştirin....İrritan vajinit alerji yapan veya tahriş eden maddelerden kaynaklanır. Alerji nedeni prezervatif, spermatisit, sabun, parfüm, vajinal duş ve meni olabilir. Sürtünme, kumaşlar, tampon veya kremler de tahrişe neden olabilir. Bunların neden olduğu enflamasyon vajinal akıntıya neden olabilir.Bu olanağı gözden geçirin.
Hmm boyle bir etkisi oldugunu bilmiyordum soyledigin iyi oldu.. Gerci ben de oyle cok sık kullanmam arada bir dayanamayack kasinti olunca surerim. O donemlerde iliski konusu baya skıntı oluyor cok iyi anliyorum seni. İnsallah sorun camasir makinesindendir ve o duzelince sen de rahatlarsin umarim :) cok gecmis olsunTravazol bana çok kötü geliyor yaa.Uzun zaman önce kaşıntım olduğunda kullanmıştım,iyide gelmişti.Ama sürekli kullanmamak gerekiyormuş onu,bende gün boyu sürmüştüm.Deriyi mi inceltiyormus ne,korktumda sonra ama iş işten geçti.Şimdi daha da kaşıntı yapıyor sanki...
Dermo trosyd iyi geliyor bana ama...
Bir arkadaşım bu illet yüzünden hayatla ilişiğini koparmak üzereyDi... Kremler , haplar fitiller geçirmedi sonunda birinin tavsiyesiyle intaniye polikliğine gitti kurtuldu. Belki benzer bir durumdur sizinkide. Geçmiş olsun...
Baya önce yazmışsınız inşallah geçmiştir şikayetleriniz ama ben de 1 senedir çekiyorum ne yaptınız ?Ömrüm doktorlarda geçecek heralde.Şimdi eşimde diyor doktora götüreyim diye ama cumartesi günüde nereye gideyim...
Acayip sinirliyim yaa.O yüzden eşimin yanında da duramıyorum,herşeye kızasım var,oturamıyorum yatamıyorum,ayakta dolanıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?