• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölçme ve Değerlendirme Soru Kampı

pof ya son yıllarda hep böyle yapıyorlar kızlar rehberlikte bunu çok yapıyorlar dikkatedin konu alanı mı diyor yoksa rehberlik hizmetine göre mi diyor...geçen öyt den bir soru çözdüm soru şu:
ilkyardım dersi için tehlikeli ortamlarda yapılması gereken bir kaç adımı göstermek isteyen öğretmen modeli sınıfa getirir ve model üstünde öğretici suni solunum yapar bu teknik nedir?
a)gösteri
b)benzetim
c)rol yapma
d)anlatım
e)akvaryum

acaba cevap B mi ?

canim öğretmen model üzerinde öğrencilere yapmaları gerekeni gösteriyor öğrenciler burda sadece izledikleri ve kendileri yapmadıkları için gösteri dedim

çok dikkatlisin canım maşallah:nazar:ben tabi soruyu çok daha sade ve açık yazdım kitaptaki gibi uzun uzun yazmadım ama sen ordan da çözsen doğru yapardın bu soruyu uyarılmışlık seviyen optimal düzeyde ne güzel:34:
reddmars b değil ne yazıkki nur tubanın açıkladığı gibi düşünücez böyle bir soruda benzetimi işaretleyen çok olur standart sapması yüksek olan bir soru olmaya aday olurdu bu soru

Son düzenleme:
çok dikkatlisin canım maşallah:nazar:ben tabi soruyu çok daha sade ve açık yazdım kitaptaki gibi uzun uzun yazmadım ama sen ordan da çözsen doğru yapardın bu soruyu uyarılmışlık seviyen optimal düzeyde ne güzel:34:
reddmars b değil ne yazıkki nur tubanın açıkladığı gibi düşünücez böyle bir soruda benzetimi işaretleyen çok olur standart sapması yüksek olan bir soru olmaya aday olurdu bu soru

teşekkür ederim canım :16:

bu hangi kitap ?

herkese mrb kızlar , şimdi ben sözlü bir soru soracağım birçok testte karşıma çıkıyor ama bu bilgim eksik olduğu için yanlış yapıyorum.

grup heterojense geçerlik ve güvenirlik hakkında nasıl yorum yaparız

grup homojense

son olarak sorular homojen ve heterojense geçerlik ve güvenirlik hakkında ne söyleriz bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim :44:

örnek bir soru

mehmet öğretmen hazırladığı çotan seçmeli 20 maddelik sosyal bilgiler
testini 50 öğrenciye uygulamıştır. Değerlendirme sonucunda,
test uygulanan grubun,testle ölçülen özellikler bakımından heterojen
dagılım gösterdiği belirlenmiştir.

mehmet öğretmenin bu bulgusu aşagıdakilerden hangisine bir kanıt olabilir ?

a) testin güvenirliğine
b)testin geçerliğine
c)testin kullanışlığına
d)test maddelerinin farlı değişkenleri ölçtüğüne
e)testteki madde sayısının yeterliliğine

Murat bey dersinde,öğrencilerinin diferansiyel denklemler konusuyla ilgili öğrenme eksikliklerini,kavram yanılgılarını ve onların bu eksikliklerine yol açan güçlükleri belirlemeyi ve bunları gidermeyi amaçlamıştır.
Buna göre aşağıda verilen test türlerinden hangisini kullanması murat beyi amacına ulaştırmaz?
a-izleme testi
b-erişi testi
c-formatif testi
d-ünite testi
e-performans görevi

kızlar size zahmet bunun çözümünü gösterir misiniz :26:
$IMAG0214.jpg

canım ben 54buldum ancak şıkta yok işlem hatası yapmış olabilirim renkleri ayırt edemediğim için sana anlatıyım nasıl yaptığımı;
pasta grafiğini puan frekans tablosuna dönüştür önce canım

frekans puan
16 2 =32
6 1 =6
6 3 =18
8 4 =32
4 5 =20 en sağdakiler puanların toplamı canım sınıfta 40 kişi varmış aritemetik ortalamayı bulalım

aritmetik ort.=108/40=2,7 buldum ben canım bir kontrol et sen:34:
sonra mutlak başarı oranı formülü var canım
m.b.o.=(aritmetik ortalama/soru sayısı)*100=(2,7/5)*100=54 umarım anlatabilmişimdir canım

Son düzenleme:
Murat bey dersinde,öğrencilerinin diferansiyel denklemler konusuyla ilgili öğrenme eksikliklerini,kavram yanılgılarını ve onların bu eksikliklerine yol açan güçlükleri belirlemeyi ve bunları gidermeyi amaçlamıştır.
Buna göre aşağıda verilen test türlerinden hangisini kullanması murat beyi amacına ulaştırmaz?
a-izleme testi
b-erişi testi
c-formatif testi
d-ünite testi
e-performans görevi

canım cevap e sanırım,bağlantı kuramadım demişsin onun için yazıyorum doğru cevabın e olduğunu düşünerek tabiki yoksa daha bu konulara gelmedik:1:kavram yanılgısı,öğrenme eksikliği gibi şeyleri performans görevi ile gideremezsin sanki o nedenle onu kullanırsa amacına ulaşamaz gibi geldi bana canım ama erişi testi nedir onu hiç duymadım

canım ben 54buldum ancak şıkta yok işlem hatası yapmış olabilirim renkleri ayırt edemediğim için sana anlatıyım nasıl yaptığımı;
pasta grafiğini puan frekans tablosuna dönüştür önce canım

frekans puan
16 2 =32
6 1 =6
6 3 =18
8 4 =32
4 5 =20 en sağdakiler puanların toplamı canım sınıfta 40 kişi varmış aritemetik ortalamayı bulalım

aritmetik ort.=108/40=2,7 buldum ben canım bir kontrol et sen:34:
sonra mutlak başarı oranı formülü var canım
m.b.o.=(aritmetik ortalama/soru sayısı)*100=(2,7/5)*100=54 umarım anlatabilmişimdir canım

harika anlatmışsin canim çok teşekkür ederim :46: :29: :16:

Back