• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olasılıksız - Adam Fawer

oznurali1603

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
40
1
36
Eskişehir
Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi?
Siz hiç Loto'da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli!
Onlar sizden daha mı şanslılar?
Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?
Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz?
Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız' tam size göre bir roman..

Kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap.. Başta bilimsel terimler kullanıldığı için sıkıcı geleceğini tahmin etmiştim. Ama sonra okudukça okuyasım geldi ve bu kitabı okuduktan sonra kitap kurdu oldum çıktım. Her kim gördüyse elimde "Muhteşem bir kitap. Yazarın diğer kitaplarını da okumalısın." diyor. Öyle de yapacağım. Sürükleyici, müthiş bir şekilde kurgulanmış ve düşündürücü bir roman. :81:

Bayıla bayıla okudum bu kitabııı,bide bu kitabın devamı var empati diye o daha sürükleyiciydii

kızlar ben kitap okumaya bayılırım ama yabancı yazarları okuyamıyrm ordaki isimler i aklımda tutamıyrm kimin naptını anlamıyrm.olasızlızlığı aldım ama 50sayfa okudum hiç bişi anlamadım.adam kumar oynuoo sadece o kadar biliyrm bana yardımcı olurmusunuz.birde başında ne anlatmak istio biraz bilgi, verirmisinizzz

kızlar ben kitap okumaya bayılırım ama yabancı yazarları okuyamıyrm ordaki isimler i aklımda tutamıyrm kimin naptını anlamıyrm.olasızlızlığı aldım ama 50sayfa okudum hiç bişi anlamadım.adam kumar oynuoo sadece o kadar biliyrm bana yardımcı olurmusunuz.birde başında ne anlatmak istio biraz bilgi, verirmisinizzz

Evet başta biraz bilimsel terimler var. Ama onları anlamak için fazla kafa orma. Ben şahsen okudum geçtim. Başta biraz kafan karışıyor fakat sonrası mükemmel. Kesinlikle okumaya devam etmelisin.

Evet başta biraz bilimsel terimler var. Ama onları anlamak için fazla kafa orma. Ben şahsen okudum geçtim. Başta biraz kafan karışıyor fakat sonrası mükemmel. Kesinlikle okumaya devam etmelisin.

aynen öylee,başta bende sıkılmıştım sonraa bi baktım bırakamıyorum elimden ya

sanki okyanın matematikle ilgili bilgilerin tümüne sahip olması gerekiyormuş gibi bir düşünceye kapıldıysam da çok beğendim.

ben şu an okuorum ve herkese tavsiye ederim çok müthiş bir kitap olasılıksızı bitirip empatiyi almak için sabırsızlanıorummmm...

Ben de okudum bu kitabı. Herkese öneriyorum.Kitabın başları biraz sıkıcı gelebilir ama azcık sabredip devam ederseniz kitabın başında o sıkıcı şeylerin nelerle bağlantılı olduğunu anlarsınız. Kesinlikle çok güzel bir kitap. Ah bir de bazı kişiler kitabın bazı yerlerini anlamakta güçlük çekebilir çünkü çok fazla fizik terimi içeriyor. Benim önerim kitapta gördüğünüz fizik terimleri araştırın. Böylece yeni şeyler de öğrenmiş olursunuz. Şahsen bende öyle oldu. Bu kitabı okumadan önce Laplace'in Şeytanı diye bir teori olduğundan hiç haberim yoktu.

Ben de okudum bu kitabı. Herkese öneriyorum.Kitabın başları biraz sıkıcı gelebilir ama azcık sabredip devam ederseniz kitabın başında o sıkıcı şeylerin nelerle bağlantılı olduğunu anlarsınız. Kesinlikle çok güzel bir kitap. Ah bir de bazı kişiler kitabın bazı yerlerini anlamakta güçlük çekebilir çünkü çok fazla fizik terimi içeriyor. Benim önerim kitapta gördüğünüz fizik terimleri araştırın. Böylece yeni şeyler de öğrenmiş olursunuz. Şahsen bende öyle oldu. Bu kitabı okumadan önce Laplace'in Şeytanı diye bir teori olduğundan hiç haberim yoktu.
kesinlikle katılıyorum...ve sadece roman tadında okuyup geçmeyin arkadaşlar.hani olay kurgu olsa da anlattıkları bilimsel nitelikte.oturup düşünürseniz,günlük hayatınızın nasıl olasılıklar üzerine kurulu olduğunu,bu bilime vakif olursanız eğer olayları nasıl lehinize çevirebileceğinizi anlamaya başlarsınız.gerçekten çok ilginç bir kitap....

çook güzel bir kitap..hiç sıkılmadan okudum..evet başlangıça çok fazla terim var..ama öğrencilik hayatımdan alışık olduğum için zorlanmadan anlayabildim..anlamasaydım da merak eder araştırırdım sanırım..merak uyandıran bir kitap da yani..

bende bugün başlıycam genel anlamda olumlu düşünceler var bakalım okuyunca fikrimi bende burda paylaşırım

Ve bitti olasılıksız gerçeken sürekleyici bi kitap aralarda bilimsel araştırmalar ve fizik kuramları var ama onları formul olarak anlamasanızda kitabı anlamanıza engel olmuyor olumlu düşüncelerim

Back