• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adam Fawer-Empati

Az önce alıp geldim, OLASILIKSIZ'ı okuyan Gökçe sevinçten çığlık attı ve okuma sırasını elimden aldı :))

:roflol: Sana sıra gelene kadar daha var.. Okuma sırasına senden önce yazılmış olanlar da olabilir kallisim..

Keyifli okumalar.. İkisini karşılaştırınca bakalım siz neler düşüneceksiniz?

Bende de tam tersi fikir oluşmuştu Mehalimcim.. Olasılıksız daha çok ilgimi çekmişti.. yerimseniben

HımmCADIARZU Demek renkler ve zevkler böyle bir şey olsa gerek... Ben birde kız kardeşimin fikrini bekliyorum şuanda oda okuyor kitapları...

acaba diyorum 2 kitabı farklı sırayla okumanında etkisi olabilir mi ki...:roflol:

Ben önce Empatiyi okumuştum

ben olanaksızlığa bayılmıştım. Hele o sendeleyip birine çarpıp ondan sonra gelişen olayların çılgınlığı beni benden almıştı. Hatırlar mısınız bilmem Gwyneth patrol'un oynadığı bir film vardı adı aklımda değil. Kadın metroyu kaçırır ve olaylar farklı gelişir, aynı paralelde ise metroyu kaçırmadığı versiyon ve ona göre gelişen olaylar vardır. Beni çok etkileyen filmlerden biri olmuştu. O zamandan beri düşünürüm şu durumda bu olmasaydı acaba hayat nereye giderdi, alternatifim ne olurdu diye. Tesadüf dediğimiz şeyler gerçekten sadece tesadüf mü yoksa büyük bir şeyin adımlarından biri mi? ıŞte bu nedenle Olanaksızlık benim kitabım oldu. Empati de güzeldi, onu da bir gecede bitirdim ama Olanaksızlık yanında bana daha çok bir film senaryosu gibi geldi. Daha fazla Dan Brown etkisi hissettim. Yani hızlı, keyifli okunan ancak sonrasında çok da fazla düşünmediğin kitaplardan.

ben olanaksızlığa bayılmıştım. Hele o sendeleyip birine çarpıp ondan sonra gelişen olayların çılgınlığı beni benden almıştı. Hatırlar mısınız bilmem Gwyneth patrol'un oynadığı bir film vardı adı aklımda değil. Kadın metroyu kaçırır ve olaylar farklı gelişir, aynı paralelde ise metroyu kaçırmadığı versiyon ve ona göre gelişen olaylar vardır. Beni çok etkileyen filmlerden biri olmuştu. O zamandan beri düşünürüm şu durumda bu olmasaydı acaba hayat nereye giderdi, alternatifim ne olurdu diye. Tesadüf dediğimiz şeyler gerçekten sadece tesadüf mü yoksa büyük bir şeyin adımlarından biri mi? İŞte bu nedenle Olanaksızlık benim kitabım oldu. Empati de güzeldi, onu da bir gecede bitirdim ama Olanaksızlık yanında bana daha çok bir film senaryosu gibi geldi. Daha fazla Dan Brown etkisi hissettim. Yani hızlı, keyifli okunan ancak sonrasında çok da fazla düşünmediğin kitaplardan.

Zengin yorum için teşekkürler spacecim.. a.s.

Şimdi taktım aklıma filmin adını.. Sabaha kadar düşünürüm artık.. :kızgın:

Filmi izlerken bana da "Run Lola Run" ı ve "The Butterfly Effect" filmlerini çağrıştırmıştı..

Çok net özetlemişsin aslında.. Aralarındaki en belirgin fark bu.. Empati unutulacak kitaplardan.. Ama Olasılıksız hatırlanacak ve hatırladıkça da sorgulama yaptıracak bir kurguyla yazılmış..

Bir de ne yalan söyleyeyim.. bilim temelli kurgu, tarikat odaklı senaryo(!) dan daha çok ilgimi çekiyor.. yerimseniben

"Tesadüf" kavramıyla ilgili, okuduğumda beni büyüleyen bir anlatım vardı.. Kara kaplı defterime bakıyorum şimdi senin için..

"Doğru masal olmadığı gibi; doğru yer, doğru zaman, doğru kişi diye de bir şey yoktur.
Var oluş, hepten bir yanlışlıktır belki de...
Hepimiz saçmasapan tesadüflerin esiri olan hayatlar yaşıyor ve bu hayatların altında bir düzen arıyor olabiliriz.
Sonuçta, bize kelimeler ve hikayeler kalıyor yalnız.
Hatıralarla, pişmanlıkları saymıyoruz bile."

Murathan Mungan

Şimdi taktım aklıma filmin adını.. Sabaha kadar düşünürüm artık.. :kızgın:

Sliding doors ("rastlantının böylesi" olarak türkçeleştirilmiş) nette biraz arama tarama çalışması yaparak bulabildim adını :). Evet butterfly efects unutulabilir mi? Ama birincisi, ikincisi aynı tadı vermemişti.
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, aynı türden (tam tür değil de daha doğrusu konu çıkışlı diyeyim) "zaman yolcusunun karısı" da mutlaka okunması gereken kitaplar arasındadır. Tabi bu konuları sevenler için.

Gerçekten olasılıksız da empati de çoook güzel kitaplaralkisalkisalkis, ikisini de çok beğendim, yazar farklı kişileri farklı bölümlerde anlatmış ve daha sonra olayları bütünleştirmiş, tarzını çok beğendim, yalnız her iki kitapta da başlangıçta sıkılmıştım olaylara anlam veremediim için, empatide olayları anladıktan sonra kitabın başını tekrar okudum:), empati henüz bitmedi ama çok büyük zevkle okuyorum 400 e falan yaklaştım, Adam fawer ın yeni kitaplarını heyecanla bekliyoruma.s

empati bende daha derin etkiler bıraktı her sayfası çok net bi biçimde aklımda. özellikle daniel tammet tin mavi bir günde doğmuştu kitabından sonra okuduğum için çok etkilemişti. daniel tammet otistik bir dahi. sinestezi, renkler vs. empati ile benzer öğeler taşıyor. dahilerin kafaları nasıl işer dersini çook iyi çalışmış adam fawer. hele gardner ın çoklu zeka kavramına yaptığı atıf -bi bayan karakterin dünyayı müzik ve notalarla algılaması diğerinin kel,melerle vs. - cuk yerine oturmuştu. bu adam harika takipteyim yeni kitapları için.

Olasılıksız güzel kitaptı gerçekten,hem sürükleyici hem etkileyici,bir çırpıda okumuştum.Ben de buna benzer bir film izlemiştim de adını hatırlayamadım şimdi. Empati ise daha farklı geldi bana, X men havası vardı sanki biraz.Ama Tesla hakkında güzel bilgiler vardı doğrusu...

Back