- 18 Ekim 2020
- 4.902
- 12.716
Malzemeler
Pasta keki için
5 yumurta
1 su bardagi seker
yarim cay bardagi su
1 bucuk su bardagi un
2 paket kabartma tozu
vanilya
Pasta kremasi için
6 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı un
2 bucuk su bardagi Süt
yarim su bardağı seker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
Okyanus icin
1 paket kivili jel
1 paket muzlu jel
Yapılışı
Keki icin
Yumurta beyazını 1 fiske tuz ile beyaz olan kadar çarpıyoruz
Diğer malzemeleri başka kapta karıştırıp en son çarptığimiz bulutu da üzerine ekleyip spatula ile yavaşça alttan üste doğru karıştırıyoruz.
170 derece ustu kızarana kadar fırın açılmadan pisecek.
Kremasi için
Tereyağ ve un harip bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz
Tencerede yagi etirip unu kavuruyoruz, kavrulursun üzerine ilk karışımı döküyoruz. Boncuk boncuk olunca altını kapatıp soğutuyoruz.
Ustu kaymak tutmasın istiyorsanız üstüne değecek şekilde strec film ile kapatın.
Kek çıkınca kesin. Dağ olacak şekilde ve bir kat krema sürecek şekilde
Kremayı arakata ve kestiğiniz yerlerin etrafına sürün.
Kestiğiniz kekin bir kısmını (1avuc kadar) parcalayip yeşil boya ile karıştırın
Artan kestiginiz kısmını da parçalayıp Artan krema ile yumuşatın ve kekin üstüne dağ yapın
Kek dolapta donarken sizde barmera usulü Bitter ve beyaz çikolata eritin. Erdikten sonra kekin etrafına firca ile önce Bitter sonra da denizin altında kalacak olan yerlere beyaz çikolatayı sürün. Dondurun.
Jeli hazırlayın donan keki kalıba koyun ve jel oda sıcaklığında soğuyunca kekin üzerine dökün. Dondurun (ben uzun kalbimi kaybettim siz ince uzun kalıp kullanın ki okyonusun ici gözüksün uzun olsun daha guzel olur)
En son biskuvu ile kum yapip yesil yosunlar ile beraber susleyin. Ben suslerken altina yag da sürdüm yapışması kolay olsun diye.
Afiyet olsun
Pasta keki için
5 yumurta
1 su bardagi seker
yarim cay bardagi su
1 bucuk su bardagi un
2 paket kabartma tozu
vanilya
Pasta kremasi için
6 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı un
2 bucuk su bardagi Süt
yarim su bardağı seker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
Okyanus icin
1 paket kivili jel
1 paket muzlu jel
Yapılışı
Keki icin
Yumurta beyazını 1 fiske tuz ile beyaz olan kadar çarpıyoruz
Diğer malzemeleri başka kapta karıştırıp en son çarptığimiz bulutu da üzerine ekleyip spatula ile yavaşça alttan üste doğru karıştırıyoruz.
170 derece ustu kızarana kadar fırın açılmadan pisecek.
Kremasi için
Tereyağ ve un harip bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz
Tencerede yagi etirip unu kavuruyoruz, kavrulursun üzerine ilk karışımı döküyoruz. Boncuk boncuk olunca altını kapatıp soğutuyoruz.
Ustu kaymak tutmasın istiyorsanız üstüne değecek şekilde strec film ile kapatın.
Kek çıkınca kesin. Dağ olacak şekilde ve bir kat krema sürecek şekilde
Kremayı arakata ve kestiğiniz yerlerin etrafına sürün.
Kestiğiniz kekin bir kısmını (1avuc kadar) parcalayip yeşil boya ile karıştırın
Artan kestiginiz kısmını da parçalayıp Artan krema ile yumuşatın ve kekin üstüne dağ yapın
Kek dolapta donarken sizde barmera usulü Bitter ve beyaz çikolata eritin. Erdikten sonra kekin etrafına firca ile önce Bitter sonra da denizin altında kalacak olan yerlere beyaz çikolatayı sürün. Dondurun.
Jeli hazırlayın donan keki kalıba koyun ve jel oda sıcaklığında soğuyunca kekin üzerine dökün. Dondurun (ben uzun kalbimi kaybettim siz ince uzun kalıp kullanın ki okyonusun ici gözüksün uzun olsun daha guzel olur)
En son biskuvu ile kum yapip yesil yosunlar ile beraber susleyin. Ben suslerken altina yag da sürdüm yapışması kolay olsun diye.
Afiyet olsun
Son düzenleyen: Moderatör: