Aileniz zengin değilse iç mimarlık ve psikoloji hayallerinizden uzak durun bence. Benim çok sayıda psikoloji mezunu arkadaşım var, danışan alabilmesi için bir sürü eğitim almaları gerekiyor ve eğitimler kolay karsilanamayacak kadar pahalı. O eğitimleri olmayınca eksik oluyor, danışan alamiyorsun, tercih edilmiyorsun. Tanıdığım çoğu psikoloji mezunj bu eğitimlere para biriktirmek için için saçma işlerde çalışıp meslekten uzaklaşiyorlar
İc mimar desen okurken bile malzemeler aşırı pahalı. Çok ciddi bir bütçe gerekiyor projelerini layıkıyla yapabilmek için. Ailesi ciddi ciddi güzel kazanmayan iç mimar arkadaşlarım çok büyük zorluk çektiler okurken.
Hukuk vs zaten çok puanı var
Eğer çocukları seviyorsan, enerjisi yuksek biriysen öğretmenlik düşünebilirsin
Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkiler de güzel bir meslek, bu bölümden güzel paralar kazanan arkadaşlarım var. Ama herkes insan kaynaklarında calisiyor, başka mesleklerde çalışanlar da küçük bir eğitim alıp ik'ya giriyor, sonra deneyim kazanıp yükseliyor. Yani çeku bölümünün çok bir ayırt ediciligi yok...
Bilemedim ya, zor bir süreç:)
Asla ozlemedigim yıllar şu üni öncesi dönem. İnşallah güzel bir bölüm kazanırsın da hayatının bu sıkıcı evresi kapanır güzelce