Okumakta Olduğunuz Kitap?

Ölümün acısını yüreğimde hissederken, kütüphanemden bir kitap seçtim:

Ayşe Kulin-Adı:Aylin
Meğer, ölümü anlatırmış.

Bunu bitirdim, şimdi de Ayşe Kulin-Umut'u okuyorum.

7 Numaralı Mahkeme / Leon Uris

İkinci Dünya Savaşında Nazilerin soykırımına uğrayan Yahudilerin, aradan geçen 40 yıl içinde Hitler'e taş çıkartacak bir çizgiye gelmeleri nasıl açıklanabilir? Bu akıl almaz gelişme, antisemitizmin doğmalarında öne sürüldüğü gibi 'genetik bir yazgı' ya da 'ırksal bir vahşet' midir? Yoksa asıl gerçeği tarihsel-güncel çelişkilerden kaynaklanan bir 'Yahudilik kompleksi'nde mi aramalıdır? '7 Numaralı Mahkeme', savaşın en kanlı ve iğrenç safhaları içinde sergilediği Yahudi tipiyle, bu değişimi anlamamıza ışık tutarken, bir bakıma günümüz İsrail'ini 40 yıl öncesinden haber vermektedir.

550 sayfalık kitabın 80. sayfasındayım ve böyle devam ederse, 10 numara diyebilirim.

Merak ettim bu kitabı Kulitta...

Ben de Cemil Meriç- Bu Ülke'yi okuyorum.

Merak ettim bu kitabı Kulitta...

Ben de Cemil Meriç- Bu Ülke'yi okuyorum.

İlk sayfadan itibaren yüksek tempoda devam ediyor canım.
Son 150 sayfada temponun düşeceğine ihtimal vermiyorum.
Beklentileri yükseltmek istemiyorum lakin beni tutsak etti.
Cemil Meriç - Bu Ülke'de olumlu yorumlar almış.

az önce bir dilekle başladı herşey bitti. güzeldi, yeni kitabım henüz belli değil

Son düzenleme:

Okumak istediğim kitaplar arasında yerini aldı öyleyse :)
Bu Ülke'de Okuduğum kısımda hayatını anlatıyordu ve adamın azmi, düşünmeyi sevişi, gözlerini kaybettikten sonra bile azimle çalışması hayran olunacak cinsten..

Son düzenleme:
Piruze & şam' da bir türk gelin sinan akyüz bugün başladım ve 100 sayfa geride kaldı çok sürükleyici bir kitap tavsiye ederim.

Eklentiler

• $url.jpg
    10,3 KB · Görüntüleme: 21
Ayşe Kulin'in Veda kitabını okuyorum şuan

Dokuzuncu Hariciye Koğuşu---Peyami Safa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…