• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okumak ıcın cok mu gec kalmıs olacagım? sadece hayal mi sızce?

Biraz zor olur ama bunu da yapabilirsiniz.
Kpss ile devlet memurluğuna atanıp gündüz çalışıp mesai çıkışı üniversite eğitiminize devam edebilirsiniz.
Hem maaşınız olur hem de eğitiminize devam edersiniz.
Tabi eşinizin de bu konuda anlayışlı olması gerek. Eşin desteği olmadan evliyken eğitim çok zor olur.

evet baya bır zor olsada deneyecegım. evet maasım olması suan aslında en oncelıklısı cunku evlılık masrafları malum.
esım cok destek ozellıkle kpss ye gırmem konusunda o zaten benı tesvık ettı.
memurlugu kazanırsan super olur 2014 tekıne hazırlanırsın bu surecte dıyerek o benım kafama soktu:)

benim çalıştığım dairede bi bayan arkadaş 39 yaşında atandı ve bekar o bile iş için geç olmuşmuydu hayata geçmi başladım evlensemmi acaba demio emin ol:1:
daha genceceiksin okuma ve gelecek planını yap ve kararından dönmeden istediğini başarmaya çalış....
evliliğindede , okul hayatındada ,işindede mutluluklar ve başarılar diliyorum....

Dersanede bir hocam vardı.50 yaşında yakındı tekrar sınava girecekti mühendislik için.Bilmiyorum ne yaptı.Sizin için de geç değil.Normalde 4 yıllık bir okul 22-23 yaşında biter ki sizinki 25.Gayet normal bir yaş.

Canim ben 22 yasindayim nişanlıyim ve kasimda evlenecegim insallah. Calisiyorum ve bu sene dersaneye gittim dikey geçişe hazırlanmak icin. Cünkü okumayı çok istiyorum isin iyi ne gerek var diyenler olsa da okumak istiyorum.benim calistigim yerde 28yaşında sifirdan hazırlanıp 4senelik güzel bir bölüm kazanan. hem 2ışte calisip hem de bir cocugu olan bir abi var yani kesinlikle gec degil hatta gecen sene aklim başıma gelseydi diye çok pişmanlık yaşıyorum

bölümleri guzelce arastir iyi bir meslek sahibi olmak icin cook gencsin bence:)

İnşallah uygun bir iş bulursun canım.Hakkında hayırlısı olsun :)
amin tesekkur edıyorum:)
benim çalıştığım dairede bi bayan arkadaş 39 yaşında atandı ve bekar o bile iş için geç olmuşmuydu hayata geçmi başladım evlensemmi acaba demio emin ol:1:
daha genceceiksin okuma ve gelecek planını yap ve kararından dönmeden istediğini başarmaya çalış....
evliliğindede , okul hayatındada ,işindede mutluluklar ve başarılar diliyorum....
aminn cok sagolun::)evet kesınlıkle koyvermeyecegım. okusamda okumasamda o yıllar gecıcek en azından cabalarım:)

Dersanede bir hocam vardı.50 yaşında yakındı tekrar sınava girecekti mühendislik için.Bilmiyorum ne yaptı.Sizin için de geç değil.Normalde 4 yıllık bir okul 22-23 yaşında biter ki sizinki 25.Gayet normal bir yaş.
normal bır yas tabı ıste ben karıyer acısından bakmıstım.
hepınız yorumlarınızla hedefım ıcın ugrasmam gerektıgını gosterdınız ayrı ayrı tesekkur ediyorum:)

annem 45 yaşında ve ortaokulu vermeye çalısıyor sonra lise vericek sen düşün artık
evet suanda annecıgınızın mucadelesını okuyunca sacmalamamam gerektıgını anladım:)

Canim ben 22 yasindayim nişanlıyim ve kasimda evlenecegim insallah. Calisiyorum ve bu sene dersaneye gittim dikey geçişe hazırlanmak icin. Cünkü okumayı çok istiyorum isin iyi ne gerek var diyenler olsa da okumak istiyorum.benim calistigim yerde 28yaşında sifirdan hazırlanıp 4senelik güzel bir bölüm kazanan. hem 2ışte calisip hem de bir cocugu olan bir abi var yani kesinlikle gec degil hatta gecen sene aklim başıma gelseydi diye çok pişmanlık yaşıyorum

bölümleri guzelce arastir iyi bir meslek sahibi olmak icin cook gencsin bence:)
bende bır ıs bulsam, bu benım ıcın cok motıve edıcı olucak.
calısıp para mı kazansam aynı andada okumak ıcın mucadele versem mukemmel olucak:)
ama suanda hafta sonu kursa gıdıyorum. hafta sonu dolu oluncada ıs bulamıyorum o da bıtse hemen ıs aramaya:)
bende bu sene puanım dusuk oldugu ıcın seneye hazırlanayım dıyorum. ınsallah gecen sene yazsaydım keske demem:)

bırsey daha sormak ıstıyorum. dershaneye gıtmıyım dıyorum ama. hızlandırılmıs kurslar varmıs.
fıyatıda daha uygun sızce onlara kayıt mı olsam zaman yaklasınca. cunku sayılsal derslerle tek basıma bas edebılecegımden hıc emın degılım.

evet esımı baya bır zorlar onu bende dusundugum ıcın kendım hazırlanmaya yoneldım.
evet sıkı bır programım olmalı. dershanelerın deneme sınavlarına gırebılıyormuyum?
bunu bılmıyordum. gırerım tabı.
vazgecmek ertelemek ıstemıyorum gercekten. basarmak ıstıyorum.

Tabiki girilebiliyor. Bazı dershaneler ücretsiz bazı dershaneler cüzzi bir miktar ücret alıyor.
Yeter ki önceden haberiniz olsun.

Programıda iyi bir rehberlik uzmanıyla yapabilirsiniz, daha yardımcı olur.

cnmm eğer hedefin yoksa okumak için okuyorsan
bnm kaç tane tanıdığım var 2 üniversite bitirmiş ama kimisi zor iş buldu kimisi asgariden biraz fazla artık millet diplomanın para etmediğini önemli olanın kendini yetiştirmen olduğunu anlamış vaziyette ama kpss yte girmek istiyorsan yaz 2 yıllık bir aöf bahar döneminde derslerede girersin hem çoğu ilde bu imkanı var

Kuzenim liseden sonra iş hayatına girdi 4 sene kadar..Daha sonra ani bir kararla üniversite sınavlarına girmeye karar verdi..Sadece 3 ay çalıştı ve 21-22 yaşındayken tarih öğretmenliğini kazandı...Çok uzun yıllardır çeşitli kollejlerde öğretmenlik yapıyor..27 yaşında evlendi,bir de kızı oldu :)

okumanin yasi yoktur hic gec degil 50 yasinda okuyanlar var bende türkiyede okumak icin liseyi aciktan okumaliyim okuudgum okulun denkligi trde yok diye tek hayaller icin hicbisey icin gec degildir

Yardımcı olur mu bilmem ama sınıfımda 24 yaşında bir kız var :) 2. sınıfa geçtim. Dört yıllık bir bölümde okuyorum. :)
Bir de bizim üniversitenin Tıp Fakültesinde 70li yaşlarda biri varmış. Afla gelmiş bu sene hazırlık okudu.

ne yalan söyleyim ikinci üniversiteyi ben de istiyorum..iki senelik bi bölümün üzerini evleniyorum die açık öğretimle bitirdm ama işletme mezunu meğerse boşaymış!!!bölüm açarlar çalış didin boşa!!!ufacık çocukla gece gündüz nasıl da çalışmış hatta yavrumdan ayrı bile kalmıştım sınavlar için memlekete götürmüştü eşim kızım 1.5 yaşındayken..ama sonuç sıfır..tekrar düşündüm başka bi bölüm ama para yönünden hiç dile bile getirmedim eşime..Allah razı olsun zaten benim yükümü çekti aöf de.şimdi haberlerde duydum harçlar kaldırılıyor....çok sevindim Allah razı olsun yapandan bunu...buna dayanarak yine okumak istiyorum devam zorunlululuğu olmucak şekilde istanbuldan tutturursam belki die....yaşım 30 6 yaşında kızım 3 aylık oğlum var..sence ben de geç kaldım dimi:DDDDöyle düşünöüyorum sadece imkanları zorluyorlar türkiye de..

Bence geç değil.Normal bir yaşınız var.Gençsiniz.
Bizim bi yakınımız 30 yaşında 1.sınıf müzik öğretmenliği okudu.

Merhaba kızlar. bu konu kafama takıldı fıkırlerınızı paylasmanızı rıca edıyorum.
21 yasındayım.(ay olarak 22) lisede okulu bırakmak gıbı bır cehalete kapıldım sonradan pısman olup acıktan devam etmeye karar verdım.oradada hata edıp meslek sectım onunda teffruatı bıtmek bılmedı.:( dıplomamı beklıyorum.
bu sene universıte sınavına gırdım ama hıc calısmadan sadece deneme amaclı gırdım.
tabıkı cok buyuk beklentım yoktu oylede oldu. yanı okumus olmak ıcın okumayı tercıh edersem bır bolume yerlesebılırım.

sımdı dıyorum kı,1 ay sonra evlenıyorum. dershaneye gıdebılecek ımkanım olur mu bılemıyorum suanda.
esımde bende calısıyor olacagız ınsallah.
aynı zamanda kurslara felan gıttım ugrastım gelıstırmek ıcın kendımı. ama genede aynı zamanda ıskur kurslarına vs. katılırım. ugrasırım. sınavada calısırım. iş bulamazsam.

seneye ıyıce hazırlanıp tekrar sınava gırsem guzel bır bolum kazansam gec mı kalırım? sonucta 4 senelık bır bolum okusam 25 olacagım.
cogu ıs ılanında yas sınırı var malesef kı. yasım gecıcek.

yada 2 yıllık bır bolum okusam dıger secenek acıkogretım okusam? aynı zamanda calısırım.
2014 te kpss ye gırebılırmıyım kı bunu ıstıyorum bu sene gectı... yoksa olmaz mı?
sızce hayal mı kuruyorum. ne yapmalıyım?

yaşınız çok genç,geç kalmış değilsiniz.yeterki isteyin,iradeli olup çalışıp üniversite okuyun.Allah yardımcınızın olsun.

nasıl kendiniz için geç diyosunuz şaşırdım 40 yaşında gidenler var 50 yaşında gidenler var ben 26 yaşındayım bende tekrar okumak istiyorum ve benim için kesinlikle geç değil sözlüme sordum okuyayım mı diye sen iste dedi ben seni okula getirip götürürüm dedi kaldıkı evlendikten sonra okumayı düşünüyorum hiç bir şey için geç değil ve kardeşim 21 yaşında şimdi dersaneye gidecek

canım ben 24 yaşındayım 3 çocuk annesiyim ve 8 aylık hamileyim bu yıl össye girdim 30 bin küsürüncü oldum istediğim bölüme girebiliyorum

dersaneye falan da gitmedim onlar fasa fiso zaten birkaç kitap alıp çocuklardan fırsat bulunca çalıştım sadece

Hiç geç degil okulda 27 yaşına gelmiş arkadaşlarım var...
hamile, evli, çocuklu okula giden insanlar var...

Back
X