Okullar sosyal medyada ogrenci fotosu paylasabilir mi?

-EarthLing-

ben Can nedir şimdi bildim...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
5.755
13.810
248
Merhaba, oglum okul arama surecindeyim. Ve bazi ozel okullar beni dehsete dusurdu. Instagram hesabina girip inceledigim bir okul surekli foto, video paylasimi yapiyor. Yani ozel etkinlik paylasimini anlarim ama surekli ogrencileri ya derste ders islenirken cekmisler ya tenefuste koridorda yururken. Reklam yapacagiz diye surekli derse giriyorlar. Ogrencilerin yuzunde surekli kamera. Bunun yasak oldugunu saniyordum. Sikayet etsem ciddiye alinir miyim? Ben mi abartiyorum acaba, veliler durumdan memnun galiba. Veli toplantisi olmus, usenmemis her veliyi cekmisler ogretmenle konusurken. 🤦🏻‍♀️ sinirim bozuldu. Bakanliga sikayet etsem bir sey cikar mi?

Merhaba, Türkiye'de yaşamıyorum ama burada bizden onay alırlardı okulun sitesine fotoğraf koymak için. Belki onay alınıyordur ailelerden imzalı bi şekilde.
Evet anaokula kaydederken okul bize imza attirdi, ama yayinlamayacaklarina dair. Ve hic bir paylasim yapilmadi. Simdi bunu gorunce ben anlam veremedim. Ben buna onay vermem ama herkes onay vermisse boyle zirt pirt kamerayla derse girip cekim yapiyorlar demek. Onay vermeyenler arada kayniyor. Cok rahatsiz edici.

Hayir degil. Ben herkesin buna onay verdigine inanmiyorum. Kvkk kapsaminda yasaksa sikayet edecegim.
Siz kayıt olmadığınız halde bu fotoğraflara ulastiysaniz velilerin haberinin olmaması ihtimali var mı sence ? Bazı özel okullarin sistemi bile var çocukların yediğini içtiğini takip ettikleri, etkinlik fotoğraflari vs vs. Şikayeti yapacaksiniz okey de ihlal olan kvkk sizinle alakalı değil ki ?

Özel okullar bu konuda veliden imzalı bir izin belgesi alıyor. Onay vermezseniz paylaşamazlar ve aksi durumda şikayet hakkınız vardır.
Bu konuda artık sıkıştırıyorlar okulları
20 kisilik sinifta 1 kisi onay vermese bunu dikkate aliyorlar mi acaba? Derse girip cekim yapmak cok uc nokta geldi bana. Ben de ogretmenim. Sinifim benim ozel alanimdir. Makul bir nedeni yoksa asla kimseyi almam sinifima. Degil ki girip bana poz verdirecekler derste.

Öğretmenim ve çalıştığım tüm okullarda sene başında velilere kağıt gönderiliyordu. Genelde hepsi imzalıyorlar. İmzalamayan velilerin öğrencileri özellikle çekim dışında kalıyordu. Endişeniz olmasın böyle bir durumu hiçbir okulun atlayacağını düşünmüyorum

Siz kayıt olmadığınız halde bu fotoğraflara ulastiysaniz velilerin haberinin olmaması ihtimali var mı sence ? Bazı özel okullarin sistemi bile var çocukların yediğini içtiğini takip ettikleri, etkinlik fotoğraflari vs vs. Şikayeti yapacaksiniz okey de ihlal olan kvkk sizinle alakalı değil ki ?
anladim, yani gicikligina sikayet edemiyoruz 🤪 herkes onay vermis demek. Galiba benim kafa geride kalmis biraz.

20 kisilik sinifta 1 kisi onay vermese bunu dikkate aliyorlar mi acaba? Derse girip cekim yapmak cok uc nokta geldi bana. Ben de ogretmenim. Sinifim benim ozel alanimdir. Makul bir nedeni yoksa asla kimseyi almam sinifima. Degil ki girip bana poz verdirecekler derste.
Benim okulumda dikkat ediyoruz evet. Ama her yer aynı hassasiyeti gösterir mi bilemiyorum. Dershaneden bozma yerlerin gözeteceğini sanmıyorum.
Derse girme konusunda da haklısınız kesinlikle. İdarenin bazen bu yönde istekleri oluyor ben görmezden geliyorum açıkçası, dersimin ortasında fotoğraf çekmek etik de değil doğru da değil benim için de .

Öğretmenim ve çalıştığım tüm okullarda sene başında velilere kağıt gönderiliyordu. Genelde hepsi imzalıyorlar. İmzalamayan velilerin öğrencileri özellikle çekim dışında kalıyordu. Endişeniz olmasın böyle bir durumu hiçbir okulun atlayacağını düşünmüyorum
Sorun cekim disi kalmasi da degil aslinda. Mesela derse giriyorlar, dersi boluyorlar. Pozlar veriliyor falan filan. Benim cocugum kadraj disi olsa ne farkeder. Derste cekim -arastirma sebepli vs disarida tutuyorum- yasak olmali bence.

Sorun cekim disi kalmasi da degil aslinda. Mesela derse giriyorlar, dersi boluyorlar. Pozlar veriliyor falan filan. Benim cocugum kadraj disi olsa ne farkeder. Derste cekim -arastirma sebepli vs disarida turuyorum- yasak olmali bence.
Maalesef çoğu özel okul reklam için bunu zorunlu tutuyor. Ben de hoşlanmıyorum çekilmesi gereken etkinlik vs olacaksa kendim çekerdim hatta. Ama bakın biz nasılız reklamı özel okullar arasında çok yaygın.

Sorun cekim disi kalmasi da degil aslinda. Mesela derse giriyorlar, dersi boluyorlar. Pozlar veriliyor falan filan. Benim cocugum kadraj disi olsa ne farkeder. Derste cekim -arastirma sebepli vs disarida tutuyorum- yasak olmali bence.
Arkadasim zaten kucuk cocuklarin dikkat suresi 10-15 dakika. O ders bolunmezse sorun olur zaten, ara ara bolunmeler cocuklara iyi bile gelir. Sanki tip fakultesi 😅 Biraz abartmiyo musun acaba? Ya da cok fazla bos vaktin var sanirim. Bu kadar gereksiz takinti insani yorar yahu.

Ülkemiz de dahil tüm dünyada azımsanmayacak sayıda pedofili mevcut. Sosyal medya da çocuk fotoğraflarına ulaşmanın en kolay yolu olmuş. Ben asla çocuğumun fotoğrafının paylaşılmasına izin vermezdim, verenleri de anlamıyorum gerçekten. Okulun adı, adresi kabak gibi ortada. Belki çocukları tüm kötülüklerden koruyamayız ama en azından gücümüz ve aklımız yettiğince bazı olacakların önüne geçebiliriz.

Son düzenleme:
Merhaba, oglum okul arama surecindeyim. Ve bazi ozel okullar beni dehsete dusurdu. Instagram hesabina girip inceledigim bir okul surekli foto, video paylasimi yapiyor. Yani ozel etkinlik paylasimini anlarim ama surekli ogrencileri ya derste ders islenirken cekmisler ya tenefuste koridorda yururken. Reklam yapacagiz diye surekli derse giriyorlar. Ogrencilerin yuzunde surekli kamera. Bunun yasak oldugunu saniyordum. Sikayet etsem ciddiye alinir miyim? Ben mi abartiyorum acaba, veliler durumdan memnun galiba. Veli toplantisi olmus, usenmemis her veliyi cekmisler ogretmenle konusurken. 🤦🏻‍♀️ sinirim bozuldu. Bakanliga sikayet etsem bir sey cikar mi?
Velilerden onay alınması halinde yasak değil. Onay almadan da o riske girmezler.

Back
X