İlköğretim Yorum ve Soruları Okuldaki Uygulama ve Kararsızlık

Oğlumun süt dişlerinde çürük var zaten bu çürüğün ilerlemesini engelleyecek bir şeymiş ama dediğiniz gibi etkisi tam kanıtlanmamış.

Çok etkiliyse diş doktoruna yaptırırsın ama bence yarın yaptırma sonra diş doktoruna muayene ettirip uygun görürse yapar.

Devlet hastaneleri muhtemelen ücretsiz yapar. Okullarda bedava yapıldığına göre pahalı bişey de değil, kafanı bulamana gerek yok yani.
 
düşük dozda maalesef hepimiz maruz kalıyoruz fakat küçük çocuklara bunun ağızdan uygulanması zihinsel gelişimine zararlı olur diye düşünüyorum. diş macunlarındaki florür tehlikeli özellikle florürsüz diş macunu eczaneden alıp kullanıyorum tavsiye ederim


Florür neden zararlı?

1. Biyobirikim

Biyobirikim, belirli bir kimyasalın vücutta birikme eğilimine verilen teknik isim. Florür, biyobirikimli kimyasalların arasında. Sağlıklı bir kişi, her gün aldığı florürün %50 – 60’ını idrar yoluyla vücudundan atıyor. Geri kalanıysa kemiklerde ve beyinde birikiyor. Bebek ve çocuklarsa aldıkları florürün sadece %20’sini vücuttan atabiliyor. Kemiklerde biriken florür miktarı hayat boyu artış gösteriyor.

2. Üreme sistemi

Laboratuvar hayvanlarında yapılan deneylerde, yüksek dozlarda florürün erkek üreme organlarına hasar verdiği ve kısırlığa yol açtığı tespit edilmiş. ABD’de yapılan bir araştırma, şebeke suyunda 3 mg/lt. ve daha fazla florür bulunan yerlerde doğurganlık oranlarının düştüğünü belirlemiş. Bir başka araştırmaysa, yine yüksek florürlü bölgelerde yaşayan erkeklerde ortalamanın altında testosteron hormonu tespit etmiş.

3. Beyin (merkezi sinir sistemi)

Florürün merkezi sinir sistemi için zararlı olduğunu belgeleyen onlarca araştırma var. Florürün beyinde biriktiğine, davranış değişikliklerine yol açabildiğine ve uzun vadede Alzheimer hastalığına yol açabildiğine dair bulgular var.

İçme suyunun florürlenmesini destekleyenler, bu çalışmalarda çok yüksek dozda florür kullanıldığını savunsalar da, florürün biyobirikimli olduğunu unutmamak gerekli.

4. Düşük IQ

Çin, İran, Hindistan ve Meksika’da yapılan 24 ayrı çalışmada, vücuttaki florür miktarıyla IQ arasında ters bağıntı olduğu ortaya konmuş. İçme suyundaki 1 mg/lt. florür artışının, 0,59 IQ puanı kaybına yol açtığı bulunmuş.

5. Erken ergenlik

Florürün merkezi sinir sistemi dışında da olumsuz etkileri var. Florür aynı zamanda pineal bezini olumsuz etkiliyor. Bu bez, pek çok başka işlevin yanı sıra, büyüme ve ergenlik süreçlerinden sorumlu. Yapılan araştırmalar (PDF), içme suyuna florür katılan bölgelerde kız çocukların, florür kullanılmayan bölgelere kıyasla 5 ay önce âdet gördüğünü ortaya koymuş.

6. Tiroid hormonları

Florürün tiroid bezini de olumsuz etkilediği bildiriliyor. Ukrayna’da yapılan bir çalışmada, 2,3 ml/lt. düzeyinde florürün tiroit hormonunda azalmaya yol açtığı belirlenmiş. Hatta bu etki o kadar tutarlıymış ki, 20. yüzyıl ortalarında hipertiroidizmi (aşırı aktif tiroid bezi) olanlara florür tedavisi önerilmiş.

7. Romatizma belirtileri

Skeletal florozis, florürün kemiklerde birikmesiyle ortaya çıkan ve romatizma benzeri belirtilere yol açan bir rahatsızlık. İşin kötüsü, belirtileri romatizmayla karıştırılabildiğinden, erken safhada teşhis koyulması oldukça güç. Belirtiler ışığında doktorlar genellikle romatizmadan şüphelendikleri için, aslında son derece basit bir şekilde (florür alımını keserek) tedavi edilebilecek rahatsızlık, uzun yıllar tedavi edilmeyebiliyor.

8. Kemik erimesi

Florür, kemiklerde birikiyor. Florürün sağlık üzerindeki etkisini araştıran ilk çalışmalardan birine göre, içme suyuna florür katılan bölgelerdeki çocuk nüfusunda görülen kemik ve kemik bağlantılı rahatsızlıklarda iki kat artış kaydedilmiş. Benzer şekilde, Meksika’da yapılan bir araştırma (PDF), diş macunundaki florürle çocuk kemik kırılmaları arasında bağıntı olduğunu ortaya çıkarmış.

- See more at: http://www.zehirsizev.com/anne-cocu...orurden-korunma-yollari/#sthash.WcIoch9Q.dpuf
 
Merhaba ben öğretmenin aldığım semineri aktarayım size.dış hekimi flor zehirlenmesi için çocuğun 1 tüp dış macunu kadar olması gerektiğini söyledi. çürük dişe yapılmıyor.sadece sağlam dişler yapılıyor.koruyucu önlem olsun diye .yapımı çok basit .muzlu olan jeli sulu boya fırçası gibi fırçayla sağlam dişlere sürüyorlar.ayrıca alerjik ve astım gibi rahatsızlığı varsa bundan hastaneye yatmışlarsa yaptırılmıyor.geçen yıl sınıfımdaki bütün öğrencilere yapıldı. Herhangi birolumsuzluk duymadım
 
Bizde anasinifinda yapildi dis doktorumuza danistim ben hic bir zarari yok curuklere karsi dayaniklilik saglamak icin uygulaniyo dedi ozel bi saglik sorunu varsa okula bildirin onun disinda bi zarari olmuyormus
 


teşekkür güzel bilgi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…