Okulda ve sonrasında başarılı olmak istiyoruz ama nasıl? öyleyse gelin buraya.

inamoratalala

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
10
0
6
Kayseri
Canlarım, hayatta hep başarılı olmak isteriz fakat ya imkan olmaz ya isteğimiz olmaz ya da nasıl yapacağımızı bilemeyiz. O yüzden bu konu altında elimden geldiğince fikir vericem. Şu an bi kitap okuyorum "her şey seninle başlar" adlı. En başta dedim benim bu kitaba ihtiyacım yok falan diye ama okuyunca iyi ki aldım dedim. Çünkü kitapta asla pes etmemeyi, başkaları dedi diye kendi isteklerinizi bi kenara atmamayı anlatıyor. Neyse kitaba daha sonra geleceğim. Arkadaşlar özellikle lise döneminde tam hayatı öğrenme zamanımız başlar. Ve kafamızda çok değişik şeyler belirir. Kimi ders çalışmak için gecesini gündüzüne katmayı planlarken lise ortamından korkar ya kendimi kaptırırsam diye kimisi ise direk lise ortamı için liseli olur. Fakat iyi bir eğitim iyi bir gelecek demektir unutmayın. Şu an yaşadığınız hayatın daha iyisini ileride yaşamak istiyorsanız 4 yıl kadar dişinizi sıkın üniversite zaten çorap söküğü gibi gelir. Yeterki temeliniz iyi olsun. Lise aslında sanıldığı kadar zor değil, fakat klişe şudur; ÇALIŞAN YAPAR. Evvvvvet kesinlikle öyle arkadaşlar çalışan yapar. Lise 1 ve lise 4 en önemli yerler. Geri kalan dönemde konulara göz atsanız yeter. Ya bi düşünsenize tıp kazanan hukuk fakültesi mezunu olan insanların 3 gözü 8 kulağı 4 ağızı veya 2 beyni yok ya, hepsi sizinle aynı şartlarda. Her şey beyinde bitiyor, isteseniz yapamaz mısınız? tabiiki yaparsınız. Ama istemekle olmuyor, bir takım alışkanlıkları bile bırakmanız gerekiyor belli bir süre. İradeli olmak gerekiyor. Ve şunu öneririm kesinlikle planlı çalışın. Yok şu kadar şuna bakıyım ay bu zormuş şu konuya geçiyim yapmayın. Semra hanım gibi daldan dala daldan dala konmayın Konuları asla biriktirmeyin, düşünsenize evi 1 gün toparlamadınız yarın yaparım dediniz, yarın oldu o işi bitirirsiniz belki ama ya canınız çıkar ya birazı kalır o da diğer güne kalır. O yüzden kendinizi yormadan çalışın. Haftada 1 gününüzü kendinize ayırın da demiyorum. Sadece planlı çalışın. Ne planı diyen arkadaşlar bana ulaşırsa onlara elimden geldiğince yardımcı olurum ve beraber en iyi ders çalışma programını hazırlarız. Diyeceklerim bu kadar değil elbet ama siz de sorularınız varsa sorun soru-cevap şeklinde sorunlarımızı çözelim. Hadi bekliyorum bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…