Okulda sürekli kaybolan eşyalar

Benim kızım böyle.
Konuyu okuyunca şoke oldum hatta.
Hiçbir şeyini okulda asla unutmadı şimdiye kadar. Üçüncü sınıfa gidiyor, bu sene de silgi almadım birinci sınıfa başlarken 10'lu almıştım hala onları kullanıyor.
Cüzdanında 22 TL olsa ve o da 5 5 10 1 1 şeklinde olsa 2 beşliği tek 10 yapsam fark edip hesap sorar.

Bu arada evet çöpünü eve getiriyor kalemlerin :KK70:

Okula erken başladı. 2017 yılbaşı doğumlu. Biraz daha dikkatsiz davranmasını bekliyordum ama hiç öyle olmadı.
Aman maşallah. Bizimkinin kendini getirebildiğine şükrediyorum. Kız çocuğu bambaşka zaten.

o diz yırtılma 7.sınıfa kadar devam ediyor🤦‍♀️
ben yama yaprtırmaya başlamıştım artık baş edilecek gibi değildi.

konu sahibesi silgi kalem kaybolması standart zaten. montunu unutmuştu bir kere beden dersinde bahçede çıkarmış kayıp eşya şeysinde bulduyduk.. bir kerede çantasını bırakıp gelmişti.
Oğlum 6. Sınıf bu sene geçen sene de baya yırtıldı altlar.Takım alıyoruz üstler duruyor ama altlar yok🤦🏻‍♀️
Bu sene 4 tane siyah alt aldım döndürüp döndürüp aynı şeyleri giydiriyorum yırtılana kadar devam

Silgi işi beni deli etmişti geçen sene.
On tane falan kayıptan sonra sömestra kadar asla yenisini almayacağım dedim inat ettim. Tatilden sonra yeni silgisini verdim unutmazsın artık dedim. “Verme verme arkadaşlarım acıyıp kendi silgilerinden koparıp veriyorlar bana” dedi.
Bir dönem boya kalemleri üç tane kırmızı iki tane sarı beş tane mavi kaleme dönmüştü. Oğlum bunlar kimin senin diğer renkler nerede diyorum haberi yoktu.
Ben son aylarda pes edip olduğu kadar diye göndermeye başlamıştım.
Özellikle okulun hırkası da pahalı onu gönderesim gelmiyordu.
Siz montu ama okulun kayıp eşya bürosuna sorun, veli grubu yoksa dahi öğretmene yazın sorsun velilere
Siz cocugun eksiklerini karsilamadiginizda ne sorumsuz ana babalar var cocugun silgisi kalem yok ailenin haberi yok deniyor .siz silgi lamazsaniz nasil silecek cocuk ya ondan bundan isteyecek yada baskasininkini cepleyecek .arkadaslari bir verir iki verir 3.de annen baban alsin der .her acidan felaket bir yaklasim

Siz cocugun eksiklerini karsilamadiginizda ne sorumsuz ana babalar var cocugun silgisi kalem yok ailenin haberi yok deniyor .siz silgi lamazsaniz nasil silecek cocuk ya ondan bundan isteyecek yada baskasininkini cepleyecek .arkadaslari bir verir iki verir 3.de annen baban alsin der .her acidan felaket bir yaklasim
Fark ettiyseniz on kere yeni silgi aldım dedim muhtemelen başka çocuklarla karışıyordu. Sorumluluk alması için 2-3 hafta evet silgi almadım. Bu sene de çözüldü sorun. Merak etmeyin oğlumun sınıfı az mevcut tüm velileri tanıyorum hiç bir sorun yaşanmıyor böyle diyecek veli de yok 😄

Silgi işi beni deli etmişti geçen sene.
On tane falan kayıptan sonra sömestra kadar asla yenisini almayacağım dedim inat ettim. Tatilden sonra yeni silgisini verdim unutmazsın artık dedim. “Verme verme arkadaşlarım acıyıp kendi silgilerinden koparıp veriyorlar bana” dedi.
Bir dönem boya kalemleri üç tane kırmızı iki tane sarı beş tane mavi kaleme dönmüştü. Oğlum bunlar kimin senin diğer renkler nerede diyorum haberi yoktu.
Ben son aylarda pes edip olduğu kadar diye göndermeye başlamıştım.
Özellikle okulun hırkası da pahalı onu gönderesim gelmiyordu.
Siz montu ama okulun kayıp eşya bürosuna sorun, veli grubu yoksa dahi öğretmene yazın sorsun velilere
ay şuraya o kadar çok güldüm ki laskrjflkasdjf
devamını bile okumadan yorumladım

Benim oglum anaokulda. Ogretmeni bize her kalemin her esyanin uzerine etiket yapistirtti. Butun boya kalemlerinin uzerinde adi yaziyor. Hatta yetinmedi, uzerinden bantla gecmemizi istedi cikaramasinlar diye. Belki siz de o sekilde etiketleyebilirsiniz kirtasiye malzemelerini. En azindan kendi gorunce tanir. Ama monta napilir bilmiyorum. Uzucu gercekten, onca para verip kalitelisini aliyorsunuz ve bulan kisi geri getirmiyor.

Ya bir de dunyadan bihaberim galiba. Mont giyecek kadar sogudu mu hava sizin oralarda? Biz hala sort tisort gonderiyoruz okula.

Biz krese montla yollamiyoruz yahu, Ankara'dayiz, siz biraz abartmis olabilir misiniz acaba? Hele bugun ben evde sortla geziyorum. Çocuk sicakladigi icin cikarmis belliki.
Haftaya hava durumu gündüz 15’e düşüyor. Hafta başı da soğuktu 1-2 gündür iyi. Ayrıca sabah saatlerinde giyip öğlen çıkar dedik. Öğlen polarla gezmiş atmış tabii normal.

Selamlar,
Çocuğum 1.sınıfa yeni başladı. 2 hafta içinde kalemlerinin yarısı, kalemtraşı, silgisi ve dün de montu kayboldu. Anasınıfından yeni çıkma olduğu için öğretmeni eşyalarını toplayacak falan sanıyor hala. Ama devlet okulunda öğretmen zaten bezgin bir tip sınıf mevcudu da kalabalık. Öğretmenden tabii ki böyle bir beklentim yok ama ne kadar tembihlersem tembihleyim çocuk eşyalarına sahip çıkması gerektiğini anlamıyor. Hafta başı öğlen montunu bahçede çıkarmış sonrasında mont yok akşam montu olmadığını bile fark etmiyor. Bulanı da anlamıyorum içinde isim yazan şeyi aile neden getirip vermiyor 750 lira para verdik piyasada mont yok 2 haftada kayboldu. Aklı beş karış havada, sahip çıkan da yok. Ne olacak böyle ben gerçekten napmam gerektiğini anlamıyorum tecrübesi olan varsa paylaşsın lütfen…
okulda kayip esya dolabı vardır oraya koymuslardir buyuk ihtimal montu.
Kalemler icinde sinifta bulunan silgi ve kalemleri atmalari icin bir kutulari yokmu.
Benim kizimda gecen sene oyleydi bu sene hepsini etiketledim kendi bulamasa karissada arkadasları bulup getiriyor

Kızmayın şu an benim bile arkami toplayan kızım birinci sınıfta her şeyi kaybetti. Ne kızardım ona ya ne kizardim. Mont hırka bir sürü şey. Kayıp eşya odasından cikmazdim. En son sene sonunda kendini kaybetti okulda bulamadık üst katta uyumus. Hepsi normal ve geçiyor ama kizmayin. Şimdiki aklım olsa kizmazdim. O yara kalıyor cocuklarda. Ozguveni kalmiyor. Şimdi terapi alıyor çok çekingen. Terapinin bir seansi mont parasi

Selamlar,
Çocuğum 1.sınıfa yeni başladı. 2 hafta içinde kalemlerinin yarısı, kalemtraşı, silgisi ve dün de montu kayboldu. Anasınıfından yeni çıkma olduğu için öğretmeni eşyalarını toplayacak falan sanıyor hala. Ama devlet okulunda öğretmen zaten bezgin bir tip sınıf mevcudu da kalabalık. Öğretmenden tabii ki böyle bir beklentim yok ama ne kadar tembihlersem tembihleyim çocuk eşyalarına sahip çıkması gerektiğini anlamıyor. Hafta başı öğlen montunu bahçede çıkarmış sonrasında mont yok akşam montu olmadığını bile fark etmiyor. Bulanı da anlamıyorum içinde isim yazan şeyi aile neden getirip vermiyor 750 lira para verdik piyasada mont yok 2 haftada kayboldu. Aklı beş karış havada, sahip çıkan da yok. Ne olacak böyle ben gerçekten napmam gerektiğini anlamıyorum tecrübesi olan varsa paylaşsın lütfen…
Odak sorunu varmı çocuğunuzda ? Daha 1.sınıfta ama normalde çocuklar eşyalarını benimser ayrılmak istemez eşyalarından en azından montu ihtiyaç sonuçta hiç bişey almasa unutsa onu alır. Aile ortamı felan nasıl ev ortamı tartışma kavga ..? Böyle şeyler varsa etkiliyor olabilir eğer hayır bildiğiniz sorumluluk almıyor diyorsanız çocuk psikoloğuna gidin veya danışın siz ne yapmanız gerekiyorsa söylerler. Öğretmenlere felan çok bel bağlamayın artık herşeyin çivisi çıkmış. Çocuklara sorumluluk almayı öğretmek gerekiyor kendi çantalarını okula bırakınca veya alınca kendileri sırtında taşısın elinden almayın üstüne başını kendi giyinsin , beraber yapabileceğiniz şeyleri siz söyleyin o sorumluluk alsın. Ben yurtdışında yaşıyorum ve yurtdışında doğdum büyüdüm. Burda hiç bir anne baba çocuğun üstüne aşırı aşırı titremiyor yoksa çok sorumsuz oluyor çocuklar çöpüne bile sahip çıkmıyorlar sonra. Dediklerimi lütfen yanlış anlamayın belkide yapıyorsunuzdur bunları ama işe yaramıyordur bilmeden yorum yapıyorum dış etken olarak ama eğer herşeye rağmen olmuyorsa psikoloğa danışın

Umarım düzelir, çok kızmadan hatırlatın sürekli. Çok kızarsanız kendini iyice kötü hisseder. Sen çok sorumluluk sahibi bir çocuksun, eşyalarına dikkat edersin diyebilirsiniz. Çocuğu iyi etiketlemek lazım. Bir de sınıftan çıkmadan hızlı bir kontrol yapmasını tembihleyin. Çantasına bir göz atsın, montum, atkım, berem vs diye bir düşünsün. Tabi küçük daha bilemiyorum yapabilir mi?

Ben de her şeyini kaybeden bir çocuktum çok dalgındım. Kitap, defter, silgi, eldiven... Annem eldivenime adımı işlemişti en son. Eldiven kaybolmuştu, birkaç el değiştirip geri gelmişti 😅 Orta okulda azalsa da devam etti bu durum. Kendimi çok kötü hissediyordum ama elimde değildi. Hiç mont kaybetmedim ama çok şemsiye kaybettim. En son üniversitede kaybettiğim içime dert oldu. Hala daha bir yerden çıkarken eşyalarımı tek tek kontrol ediyorum.

X