Okulda skandal: "Atatürk'ü mü yoksa Erdoğan'ı mı seviyorsun?"

Aslinda hitlerde yüzyillarca önceki yasayan filozoflardan aldigi bu teknigi. Makiavelli gibi yada jül sezar gibi. Sonuçta o demisti "böl ve yönet" diye ve Erdoganin yaptigida aynen bu'dur.

Ayrica eski tarih ögretmenim aklima geldi. O demisti, her ülkede, özelikle diktatörlüklerde okullar çok önemli oluyor. Sonuçta çoçuklar gelecegimiz. O çoçuklari küçük yasta beyinlerini yikiyabilirsen, diktatörlük daha uzun yillar sürer. Geçmiste bunlari düsünen diktatörler zaten ilk yaptiklari sey, okullara karismakti.

Son düzenleme:
Keşke benim çocuğum olsaydı ve ona birisi kalkıp da "Atatürk'ü mü yoksa Erdoğan'ı mı seviyorsun'' gibi bir soru sorsaydı. Cevabı "Atatürk gibi bir devlet adamını ben kimseyle kıyaslamam" olurdu ve bu cevabının sonunda başımıza gelecek şeylerin hiçbirisi bana koymazdı.

Çocukları pis işlerine karıştıran herkese yazıklar olsun.

çocuklarımızı okula güvenle yollayamayacakmıyız artık ya, nedir bu fişleme, kendi gibi düşünmeyeni dışlama merakı, iyi atatürkü seviyorum diyenleri atın okuldan da rahat edin, kendi başınıza çalıp oynayın heryerde

Teştişe geleceklerdi eli kulağındaydı ama en son gittikleri okulda tamamladık okul teştişlerini,ilden hepimiz çağrılıyoruz demişler.Soruşturmalara yetişemiyorlarmış ilden çağrılıyorlarmış.Sebebi belli oldu.
Bu nasıl bir korkudur ?? Merak etmeyin yav siyaset yapmadan da ağzımıza adınızı almadan,17 sayısıyla Aralık ayını bir araya getirmeden(ki onu da kaldırırsınız müfredattan bu korkuyla :) ,ayakkabı kutusu demeden de çocuklara Atatürk sevgisini öyle bir aşılıyoruz ki biz...

çocuktan al haberi tezini mi doğruluyorlar

Karşılaştırmak mı? Ne olduğunun ortaya çıkması için zaten ancak birinin karşılaştırılmaya diğerinin ise anlaşılmaya ihtiyacı vardır ancak. Ve güzel ülkemde bununda hesabı her zaman ki gibi sorulmayacaktır. Korku hükümdarlığı aynen devam edecek, hiç bir savcıda suç duyurusunda bulunmayacaktır. Birinin yaptıklarını "halka rağmen, halk için", diğerinin yaptıklarını ise "halkın rızasıyla, kendi için" şeklinde özetleyebiliriz. Çok merak ediyorsanız buyrun size fark..

Atatürk'ün bir özlü sözü geldi aklıma:

"Dinden maddi menfaat temin edenler igrenc kimselerdir."

ah bir Atatürk olabilse. adamın içinde nasıl kıskançlık krizi yapmışsa halkın Atatürk sevgisi.

kendi adıma sana teşekkür ediyorum Chelzy, malesef Atatürk düşmanı o kadar öğretmen var ki, üstelik bir çoğuda kadın, insan dumur oluyor
senin gibi öğretmenlerin çoğalmasını dilerim

kendi adıma sana teşekkür ediyorum Chelzy, malesef Atatürk düşmanı o kadar öğretmen var ki, üstelik bir çoğuda kadın, insan dumur oluyor

Asıl ben teşekür ederim sözlerin için chess.Dediğin gibi sayıları fazlasıyla var bu tarz öğretmenlerin ama biz internetin olmadıgı zamanlarda şundan 20 sene önce vhs kasetlerde Sarı Zeybek'i izleyip küçücük yaşımızda hüngür hüngür ağlamış çocuklarız;yine her 10 Kasımda saygı duruşunda siren sesine gözyaşı gökmüş çocuklarız.O sevgi tomurcukken içimizdeydi bizim.Şimdiki çocukların gelecekte de bizler gibi içlerinde Atatürk sevgisi olması dileğiyle.

Merhaba

Müsaade varsa ''Ben de aynı dileklerde bulunup, kendi adıma sizlere teşekkür edebilir miyim acaba? :))

Hayatımın bütün devrelerinde olduğu gibi, son zamanların buhranları ve felaketleri arasında da bir dakika geçmemiştir ki, her türlü huzur ve istirahatimi, her nevi şahsi duygularımı milletin kurtuluşu ve mutluluğu adına feda etmekten zevk duymayayım.

Gerek askeri hayatımın ve gerek siyasi hayatımın bütün devir ve bölümlerini işgal eden mücadelelerimde daima hareket kuralım, milli iradeye dayanarak milletin ve vatanın muhtaç olduğu gayelere yürümek olmuştur.
Mustafa Kemal Atatürk

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal...

İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir!

O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur.

Ben, onların rüyasını temsil ediyorum.

Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!
Mustafa Kemal Atatürk

Benim şan ve şerefimden bahsetmek de hatadır.

İyi dinleyiniz öğüdüm budur ki, içinizden herhangi bir adam çıkar, şan, şeref davası güder ve benzersiz olmak isterse, başınızın belasıdır; ilk önce kafası kırılacak adam budur!

Mensup olduğum Türk milletinin şan ve şerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sıfatıyla şanım şerefim vardır, asla başka değilim.

Mustafa Kemal Atatürk

İyi de Atam;

''Koca cihan imrene imrene, senin bize bahşedilmiş örneği nadir bir lider, örneği nadir bir komutan ve kurtarıcı olduğunu kabul edip itiraf ve beyandan kaçınmazken, kendi çocuklarına, kendi gelecek nesillerine seni ve ilkelerini ders olarak okullarında okutabilecek kadar ilkelerinin değerini kavrayabilir iken, biz nasıl olur da hepimizin şanı şerefi olan senin gibi şanlı ve şerefli bir insandan bahsetmeden durabiliriz ki ?... Hiç mümkün müdür bu? Ya vefa borcumuz ?

Bu ülkenin gidişatı ve akıbeti beni korkutuyor. Böyle bir ülkede çocuk dünyaya getirmek istemiyorum.
Dersaneler gibi ileride okulların da kapatılacağını düşünüyorum. Hızlı çalışıyorlar. Şu an benim okuduğum üniversitenin karma devlet yurdu ayrılıyor mesela. Yakında eğitim yasağı da gelir. Her şey olur bu ülkede. Sadece din eğitimi verilir. Bunu tahmin etmek zor değil. Çocuğumun sadece din eğitimi alacağı şu ülkede yaşamasını hiç istemem mesela.
Atatürk ile Tayyip'i kıyaslamakta nedir? Yakında sınıflardan Atatürk resmini kaldırıp Tayyip resmini de asarız bence. Çok yakın.

sabah gazeteleri okurken gördüm
bu olay meclis gündemine taşınmış
bakana yönelik soru yönergesi hazırlanmış

atatürkle kıyaslanan kişiye bakın çok yazık bu seçim gerçekten ıQ testi olacak değişsin artık bişeyler

Yolsuzluk, ayrıştırma, bölme, düşmanlık, fişleme daha sayamadığım her şeyin dibine vurmuş durumda Türk siyaseti!

Kim dur diyecek bunlara yahu? Sandık sandık diyoruz da, binbir hile hurda içinde yüzüyor sandıklar da..
Nereye kadar sürecek bu?

İlk öğretimde yapılana bak, yazıp yazıp siliyorum..sinirden klavyeyi kırmak üzereyim!

"Bu sivil darbe mi, postal sesi mi?" deseler, postal sesi diyecek hale geldim resmen!

Ülke günden güne linç edilirken, ben demokrasi davulları çalıp özgürlük türküleri söyleyemiyorum...Demokrat falan da değilim zaten.

İşte gördüğünüz gibi iktidarın yaptıkları..
Hep demiştim bunların bir diğer önemli amacı,biz gençlerin,bilgi akışımızın en verimli olduğu zamanlarda bizi sindirmeye çalışmak,beynimizle düşünmemizi engellemek ,bizi robotlaştırmak,işe yaramaz putlar gibi birilerinin yaptığı saçma sisteme uyulmasını sağlamak,küçücük çocuklara sordukları soruya bak Allah aşkına,ne rezalet bu ya!
Bir diğer güldüğüm şey de Koskoca Türk milletinin kurucusu ATATÜRK'Ü tayyiple karşılaştırmak..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…