Okulda skandal: "Atatürk'ü mü yoksa Erdoğan'ı mı seviyorsun?"

_MedceziR_

«DirenTürkiye»
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.931
12.191
Adana'da ilköğretim okulları ve kolejlere giden müfettişler, ''Erdoğan'ı mı yoksa Atatürk'ü mü seviyorsun'' diye sordu.

Adana'da özel Bilfen, Başkent ve Adana Koleji'ne giden Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, öğrencileri odaya çekti ve sorguladı. Müfettişler, öğrencilere, "Atatürk'ü mü yoksa Erdoğan'ı mı seviyorsun'' diye sordu. Öğrencilere, "Okulunuzda Başbakan aleyhine konuşuluyor mu?'' sorusunun yöneltildiği de öğrenildi. ''Ayakkabı kutusu''na ilişkin soruların da öğrencilere sorulduğu belirtildi.

Türkiye'yi ayağa kaldıracak olay dün yaşandı. Gerçek Gündem 'un edindiği bilgiye göre, dün Adana'nın tanınmış okulları arasında yer alan Bilfen, Başkent ve Adana Koleji'ne gelen müfettişler, her sınıftan üç öğrenciyirastgele seçti. Müfettişler, öğrencileri bir sınıfa götürdü ve çeşitli sorular yöneltti. Müfettişlerin, öğrencilere "Öğretmenleriniz ya da başka bir kimse sizi siyasi düşüncesine göre davranmanız için zorladı mı?'' diye sordu.

Müfettişlerin, "Okulda siyasi suçtan ceza alan oldu mu?'' sorusunu yönelttiği de öğrenildi. Gerçek Gündem 'un edindiği bilgiye göre, sorguya çekilen öğrencilere "Okulunuzda Cumhurbaşkanımız ya da Başbakanımız a karşı kötü söz ya da slogan söylendi mi?" sorusu da soruldu.
Öğrencilere yönelik sorguda, "Atatürk'ü mü yoksa Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı mı daha çok seviyorsun?'' denilmesi de dikkat çekti. Sorular arasında "Evde ayakkabı kutusunu konuşuyor musunuz?'' sorusunun olduğu da öğrenildi.

Sorguların tamamlanmasının ardından evlerine gönderilen öğrenciler, durumu ailelerine anlattı. Gerçek Gündem okuru bir annenin durumu haber merkezimize bildirmesi üzerine Adana'daki skandal ortaya çıkmış oldu. Adanalı bir anne ise, yaşadıklarını Gerçek Gündem'e mail yoluyla anlattı. Anne, "Biz CHP'ye oy veren bir aileyiz. AKP iktidarının Fethullah Gülen paranoyası her yere sıçradı. Bu okullarda cemaatin ağırlığını tespit etmeye çalışıyorlar.Belli ki; dershanelerden sonra özel okulları da kapatmak istiyorlar. Bunun için malzeme arıyor olabilirler'' ifadesini kullandı. Aynı anne, ''Yapılanın adı öğrencilere siyasi baskı yapmaktır, yapılanın adı fişlemedir'' diye de ekledi.

http://www.ulusalpost.com/okulda-skandal-ataturku-mu-yoksa-erdogani-mi-seviyorsun-7683h.htm

Son düzenleyen: Moderatör:
yok artık yaaa
ne yapacaklarını şaşırdılar. rezillik cidden.. Atatürk le kendini kıyaslıyor. güleyimmi ağlayayımmı bilemedim.

Ürküyorum ben bu ülkeden artık ciddi ciddi korkuyorum.
çocuk akpye oy vermeyeceğiz dese yapacaklarından korkuyorum

Bu hadiseler beni hitlerin zamanini hatirlatti. O dönemde birçok çoçuk sorguya çekilmisti. Birçok çoçuk öyle bilmeden annelerin, babalarini, komsularini ihbar etmislerdi ve elbette o anne, baba, komsu yok ediliyordu. Simdi o anne baba yok edilmiyor fakat siyasi baski ayni, çikarlari ayni.

Gerçekten çok rezil bir durum!!

İleri demokrasi ...
Daha bunlar başlangıç. Başımız örtülü değil diye dışlanacağımız günler de gelecek.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İleri demokrasi ...
Daha bunlar başlangıç. Başımız örtülü değil diye dışlanacağımız günler de gelecek.

Zaten o duruma gelinmedimi bile? Basbakanin 3 cümlesinin birisi basörtülü bacim. Akpnin reklamlarinda hep basörtülü insanlar var.
Basbakan kendisi zaten basi açik olan insanlara saygisi yok. Onun seçmenleride ilerde saygisi hiç kalmiyacak.

İnsanları fişlemek için taaaaaaa ilkokulları mı sorguya çekiyorlar artık.....Atatürk mü Erdoğan mı sorusuna yapacak yorum bulamıyorum.Allahım sen acı artık şu milletin haline ne hale geldik.Daha ne kadar kötü olabilir durumumuz korkuyorum artık...

Hala "Tayyip den Allah razı olsun" diyen insanlar var. At gözlüğüylemi bakıyor bu insanlar anlayamıyorum.
Yazık...

Evet yavaş yavaş o algı oluştu insanlarda. Ülkenin yarısını diğer yarısına düşman etti. Artık onun birşey yapmasına gerek yok yandaşlar kesecek cezayı ileride.
Bir de kendinden olmayan herkesi chp ye bağlamaya başladı.

Hitler hortladı sanki. Taktikler aynı.

Gerçekten çok sinirlendim bu haber için. Sonrada baskalarini çoçuklar üzerine, ölüler üzerine siyaset yapmaktan suçluyorlar.

O zaman bu ne arkadas? Bu çoçuklar böyle olaylarda travma yasayabilirler, acaba dogru yada yalnis cevabimi verdim diye? Ailemi, ögretmenimi etiklermi diye?
Hükümet onlar için korkunç bir figür oluyor. Egitim bakanligindan gelen insanlar tam çoçuklara arkadasça yaklasmasi gerekirken, çoçuklari
tedirgen yaptilar!

Cocugunu okulla yolluyorsun iyi egitim alsin diye sonra böyle haber aliyorsun. Su hale bak!

ohaaa..... benim siyaset kitabında da akpnin övülüp Atatürk'ün diktatör gibi anlatıldığını görmüştüm lakin en azından üniversite düzeyiydi ilkokul değil seneye derste çıkartır bunlar erdoğan ilkeleri ve inkılap tarihi diye... malum yol falan yaptı bunlar önemli inkılaplar anlatılmalı yani demi amaa... Tövbe ya Atatürkle kıyaslamış kendini ehehe trajikomik gülünürmü ağlanırmı bu işe şimdik..
ah ahh ne günlere kaldık yarabbim sen halkımıza akıl fikir ver kibir zehrini kadeh kadeh içip amin diyenlerden kurtar yarabbim...

bizim zamanımızda okullara gelen müfettişler bilgimizi ölçerlerdi
şimdi siyaseti mi ölçüyorlar
okullar bilgi yuvasıdır siyaset meydanı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…