Kpss B için, mesela sgk çok yoğun deniyor. Elektrik dağıtım gibi bi kurum var.. onu bilmiyorum. Nüfüs hangi mezunları alıyor hangi bakanlıktaydı?
iyi çalışıp iyi puan alman lazım. kpss de o kadar kolay değil. bir arkadaşım kpss ile uğraştı olmayınca yüksek lisansa başladı. Öğretim görevlisi olur vs diye.
Araştırma görevlisinden daha iyi öğretim görevlisi.
arkadaşım ,üniversitede öğrenciyken asistanlık yaptım gecenin bir yarısı hocam arayıp benden sezen aksunun son albümünü indirmemi istemişti bir de eski sevgilisine mail atmamı genel programı ile ilgili çok istediğim bir bölümdü hem de .şimdi devlet memuruym 2 ay oldu olmadı atanalı uzun yıllar özelde çalıştıktan sonra karar verip herşeyi bırakarak çalıştım hamdolsun Rabbim nasip etti torpilsiz ve desteksiz sadece Rabbimin torpili ile. ayın 15 i 00.01 de maaşım yatıyor evet yoğun çalışıyorum ama keyfim yerinde en azından kimse eski sevgilisi ile muatap etmiyor beni :) hem inan bu ülkede teknik okumadıysan akademisyenlik çok çok çok zor. ve hiç de hayal ettiğin gibi değil o ortam. bukadar laçka bir ortam görmedim ben asistanlık yaptığımda 23 yaşındaydım ama onların çocuksu halleri omzaman bile banaa komik geliyordu. yükseğini bitir kpss ye hazırlan ki derslere ara vermediğin için daha kolay adapte olursun atandıktan sonra doktoranı yaparsın hem yükselirsin hem de istersn dışarıdan misafir öğretim görevlisi olabilirsin mesleğinde başarılı olursan. ben de şimdi tüp bebk tedavisindeyim Allah nasip eder istediğim olursa inşallah yükseğe başlayacağım ben de sana dediğim yolda ilerleyeceğim. şimdiden başarılarMerhaba arkadaşlar, sorum ve sorunum, şimdi ben yüksek lisans yapıyorum. Akademik olarak bir gelecek düşündüğüm için değil, yüksek lisansı hep istemiş olduğumdan ve kendimi geliştirmek için. Bölüme tezsiz yüksek lisans olarak başladım. Belli başarıyı sağlayanlara açılan kontenjan ile tezli yüksek lisansa geçme hakkı tanınıyordu.. Ve ben de geçmeyi düşünüyordum tabi.. Notlarımı yüksek tutmaya çalıştım, başından beri ona uğraştım ve geçiş yaptım tezli yüksek lisansa.. Sınıf az kişiydi ve 4- 5 kişi de aynı anda tezliye geçmek istiyordu. ve kontenjan sınırlı olduğundan arada rekabet vardı belli ya da gizli.. Şimdi sınıfta bir kız, kesin olarak tezliye geçmek istiyotdu benim gibi ve çok belli şekilde rekabeti belli ediyordu. Bu işte derste başarı gibi bişeyden çok benimle uğraşma, ufak küçük şeylerle canımı sıkma, derste alakasız her söylediğime muhalif bişeyler söyleme gibi hareketlerdi.. Şimdi kız o okuldan ve o bölümden mezun.. Ben başka bölümden mezunum ama ilgi alanıma göre o bölümü yakın gördüm kendime. Yüksek lisans öylesine yapılacak bişey değil ilginin olması lazım.. Hayatım boyunca öyle uğraşan kızlarla karşılaştım.. Neyse ben de o kız da başka biri de tezliye geçiş yaptık.. Şimdi ben akademik gelecekten çok kpss ile atanmayı istiyorum. Sizce mesela araştırma görevlisi olmak mı kpss ile devlet memuru olmak mı daha avantajlı? Bence kpss daha iyi.. devlet işi.. okul işi bana biraz riskli görünüyor.. Okulda hep hocaların yardımcısı olacaksın, istemediğin aksi bir hocaya denk gelebilirsin.. Ne olacağı belli değil gibi.. Başta anlattığım rekabetler de cabası.. Devlette çalışan ve araştırma görevlisi olan arkadaşlar fikrini belirtebilir mi?
Ufak bir düzeltme:
Öğretim görevlisinin akademik ünvanı yoktur. Doktora yapma zorunluluğu yoktur, araştırma yapma zorunluluğu yoktur, sadece belirli konularda ders verir.
Öğretim üyesi demek istediniz sanırım. Çünkü ikisi karıştırılır hep. Öğretim üyeleri zaten akademik bireylerdir, akademik hayatlarına araştırma görevlisi olarak başlarlar doktoralarını tamamladıktan sonra yardımcı doçentlik kadrosu alırlar ve öğretim üyeliği statüleri başlar. Arkadaşınız da araştırma görevlisi olmadan direkt yardımcı doçentlik kadrosu çok zor alır hatta imkansız diyebilirim.
arkadaşım ,üniversitede öğrenciyken asistanlık yaptım gecenin bir yarısı hocam arayıp benden sezen aksunun son albümünü indirmemi istemişti bir de eski sevgilisine mail atmamı genel programı ile ilgili çok istediğim bir bölümdü hem de .şimdi devlet memuruym 2 ay oldu olmadı atanalı uzun yıllar özelde çalıştıktan sonra karar verip herşeyi bırakarak çalıştım hamdolsun Rabbim nasip etti torpilsiz ve desteksiz sadece Rabbimin torpili ile. ayın 15 i 00.01 de maaşım yatıyor evet yoğun çalışıyorum ama keyfim yerinde en azından kimse eski sevgilisi ile muatap etmiyor beni :) hem inan bu ülkede teknik okumadıysan akademisyenlik çok çok çok zor. ve hiç de hayal ettiğin gibi değil o ortam. bukadar laçka bir ortam görmedim ben asistanlık yaptığımda 23 yaşındaydım ama onların çocuksu halleri omzaman bile banaa komik geliyordu. yükseğini bitir kpss ye hazırlan ki derslere ara vermediğin için daha kolay adapte olursun atandıktan sonra doktoranı yaparsın hem yükselirsin hem de istersn dışarıdan misafir öğretim görevlisi olabilirsin mesleğinde başarılı olursan. ben de şimdi tüp bebk tedavisindeyim Allah nasip eder istediğim olursa inşallah yükseğe başlayacağım ben de sana dediğim yolda ilerleyeceğim. şimdiden başarılar
arkadaşım ,üniversitede öğrenciyken asistanlık yaptım gecenin bir yarısı hocam arayıp benden sezen aksunun son albümünü indirmemi istemişti bir de eski sevgilisine mail atmamı genel programı ile ilgili çok istediğim bir bölümdü hem de .şimdi devlet memuruym 2 ay oldu olmadı atanalı uzun yıllar özelde çalıştıktan sonra karar verip herşeyi bırakarak çalıştım hamdolsun Rabbim nasip etti torpilsiz ve desteksiz sadece Rabbimin torpili ile. ayın 15 i 00.01 de maaşım yatıyor evet yoğun çalışıyorum ama keyfim yerinde en azından kimse eski sevgilisi ile muatap etmiyor beni :) hem inan bu ülkede teknik okumadıysan akademisyenlik çok çok çok zor. ve hiç de hayal ettiğin gibi değil o ortam. bukadar laçka bir ortam görmedim ben asistanlık yaptığımda 23 yaşındaydım ama onların çocuksu halleri omzaman bile banaa komik geliyordu. yükseğini bitir kpss ye hazırlan ki derslere ara vermediğin için daha kolay adapte olursun atandıktan sonra doktoranı yaparsın hem yükselirsin hem de istersn dışarıdan misafir öğretim görevlisi olabilirsin mesleğinde başarılı olursan. ben de şimdi tüp bebk tedavisindeyim Allah nasip eder istediğim olursa inşallah yükseğe başlayacağım ben de sana dediğim yolda ilerleyeceğim. şimdiden başarılar
:)))) şöyle bir hayal ettim de hem komik hem çok acı :) arkadaşım aramaları hiçççç sorun değil arasınlar en azından iş için arıyorlar sezen aksu albümü için değil. aklıma geldi tekrar yazık üzüldüm şimdi asistanlığını yaptığım kadına... ne öğrendim hiç... son sınıfta bir yarışma için tebliğ yazdım onda bile yardım etmemişti bana.... neyse sinirlenmeyeyim ben.... :)yenisiniz ya beni gece 11 de aradıkları olur. eşimi gece gerdek gecesi aramislardi. oda memur
buna da cevap verme gereği duydum hem a dan hem b den hazırlandım. a kadrosunda yani kariyer meslekleri denilen kadrolarda maaş iyi ama torpil gerçekten çok fazla. statün kurumda çok iyi genel müdürden sonra geliyorsun saygın ama değer mi değmez. b kadro en temizi atanması daha kolay diğerine oranla ayrıca yeterli araştırma yaparsan b kadro için sadece merkezi atama yok. b kadroda da açıktan atama mevcut. torpil daha az çünkü kılıfına uydurmak zor. aradaki maaş farkı 1000 lira civarında. kurumlara gelince arkadaşın dediği gibi meb den uzak dur. devlet ilk değişik uygulamaları meb de deniyor olursa diğer kurumlara uyguluyor. ki şuanda pek çok memur kızağa çekildi meb de. maliye iyidir ama çok çok yırtınman lazım. enerji bak. iyidir. adalet ve askeriyeden uzak dur rutbeli ve cübbelinin altında çalışmaz. kitler süper ötesidir. maaşları dolgundur genelinin ,yarı özel havası olduğu için hantallık daha azdır. botaş hele candır canKpss B için, mesela sgk çok yoğun deniyor. Elektrik dağıtım gibi bi kurum var.. onu bilmiyorum. Nüfüs hangi mezunları alıyor hangi bakanlıktaydı?
yo bilerek öğretim görevlisi dedim. diğeri belli bir yaş için zor. herkese göre değil bir hocanın arkasını toplamak, herseye susmak. Öğretim görevlisi daha iyi geliyor kulağa