Okulda öğrenciler arası rekabet.. Akademik kadro ve kpss..

Kpss B için, mesela sgk çok yoğun deniyor. Elektrik dağıtım gibi bi kurum var.. onu bilmiyorum. Nüfüs hangi mezunları alıyor hangi bakanlıktaydı?

sgk evet zor diyorlar. Elektrik Dağıtım özelleştildi, bakanlıkta vardır. Nüfus içişleri ama iyidir. direk oraya atama olursan rahat. ne mezunu alıyorlar bilmiyorum. yanlış bilgi olmasın.

iyi çalışıp iyi puan alman lazım. kpss de o kadar kolay değil. bir arkadaşım kpss ile uğraştı olmayınca yüksek lisansa başladı. Öğretim görevlisi olur vs diye.

Araştırma görevlisinden daha iyi öğretim görevlisi.

Ufak bir düzeltme:
Öğretim görevlisinin akademik ünvanı yoktur. Doktora yapma zorunluluğu yoktur, araştırma yapma zorunluluğu yoktur, sadece belirli konularda ders verir.
Öğretim üyesi demek istediniz sanırım. Çünkü ikisi karıştırılır hep. Öğretim üyeleri zaten akademik bireylerdir, akademik hayatlarına araştırma görevlisi olarak başlarlar doktoralarını tamamladıktan sonra yardımcı doçentlik kadrosu alırlar ve öğretim üyeliği statüleri başlar. Arkadaşınız da araştırma görevlisi olmadan direkt yardımcı doçentlik kadrosu çok zor alır hatta imkansız diyebilirim.

akademisyenlik için ales ve üds den ortalama 80 üstü bit not alıp açılan kadroya başvuruyorsunuz başvurular arasından bu sınavlar ve mezuniyet ortalamalarının belirli yüzdeleri toplanıyor ve açılan kadro sayısının 4 katı kadar öğrenci mülakat veya yazılı sınava çağırılıyor kazanan kadroyu alıyor. ben girerken böyleydi. bölüme göre değişiklikler oluyor olabilir. ama ben akademisyenlikte yapamadım. araştırmalarıma rahat devam edemedim öğrenci labları dersler derken araştırmacı değil öğretmen oldum çıktım. bu yüzdende ayrıldım. ama sevende yıllarca kalıyor. en rahat mesleklerden biri aslında. maaşıda iyi. kpss ye ise bir dafa çalışmadan girdim benm alanımda atanabilmek için 95 falan lazımdı istediğim şehir için tabiki. ben 69 aldım sınava girdiğimde sınavda ne sorulduğunu bile bilmiyordum ve şok geçirdim. bunların ne alakası var yuh hayatta çalışıpta o onu alamam ben diyip vazgeçtim. o yüzden bence kpss daha zor. ama iş garantisi devlette daha yüksek tabi.

edit üds nin adı yds oldu. eğer yine adı değişmediyse.

arkadaşım ,üniversitede öğrenciyken asistanlık yaptım gecenin bir yarısı hocam arayıp benden sezen aksunun son albümünü indirmemi istemişti bir de eski sevgilisine mail atmamı genel programı ile ilgili çok istediğim bir bölümdü hem de .şimdi devlet memuruym 2 ay oldu olmadı atanalı uzun yıllar özelde çalıştıktan sonra karar verip herşeyi bırakarak çalıştım hamdolsun Rabbim nasip etti torpilsiz ve desteksiz sadece Rabbimin torpili ile. ayın 15 i 00.01 de maaşım yatıyor evet yoğun çalışıyorum ama keyfim yerinde en azından kimse eski sevgilisi ile muatap etmiyor beni :) hem inan bu ülkede teknik okumadıysan akademisyenlik çok çok çok zor. ve hiç de hayal ettiğin gibi değil o ortam. bukadar laçka bir ortam görmedim ben asistanlık yaptığımda 23 yaşındaydım ama onların çocuksu halleri omzaman bile banaa komik geliyordu. yükseğini bitir kpss ye hazırlan ki derslere ara vermediğin için daha kolay adapte olursun atandıktan sonra doktoranı yaparsın hem yükselirsin hem de istersn dışarıdan misafir öğretim görevlisi olabilirsin mesleğinde başarılı olursan. ben de şimdi tüp bebk tedavisindeyim Allah nasip eder istediğim olursa inşallah yükseğe başlayacağım ben de sana dediğim yolda ilerleyeceğim. şimdiden başarılar

Reactions: mb1

yo bilerek öğretim görevlisi dedim. diğeri belli bir yaş için zor. herkese göre değil bir hocanın arkasını toplamak, herseye susmak. Öğretim görevlisi daha iyi geliyor kulağa

yenisiniz ya beni gece 11 de aradıkları olur. eşimi gece gerdek gecesi aramislardi. oda memur

Teşekkür ederim.. İnşallah bebeğinize de sağlıkla kavuşursunuz..

yenisiniz ya beni gece 11 de aradıkları olur. eşimi gece gerdek gecesi aramislardi. oda memur
:)))) şöyle bir hayal ettim de hem komik hem çok acı :) arkadaşım aramaları hiçççç sorun değil arasınlar en azından iş için arıyorlar sezen aksu albümü için değil. aklıma geldi tekrar yazık üzüldüm şimdi asistanlığını yaptığım kadına... ne öğrendim hiç... son sınıfta bir yarışma için tebliğ yazdım onda bile yardım etmemişti bana.... neyse sinirlenmeyeyim ben.... :)
konu sahibi arkadaşım devlet güzeldir. çalışır emeğinin karşılığını alırsın özeli de gördüm. özeldeki kadar rekabet yoktur devlette. sadece işi biraz yokuşa sürerler istedikleri gibi olmazsa. ortam saygındır laçkalık ve saygısızlık yok denecek kadar az. özelde iş akademisyenlikte iş öğretmezler rekabet nedeniyle burada iş yükü azalsın diye ilk günden iş öğretmeye başladıkar ikşnci hafta mesaiye kaldım karar senin hayal senin üç farklı ortamı da tatmış biri olarak benim nacizane tavsiyem devlet candır

Reactions: mb1
Kpss B için, mesela sgk çok yoğun deniyor. Elektrik dağıtım gibi bi kurum var.. onu bilmiyorum. Nüfüs hangi mezunları alıyor hangi bakanlıktaydı?
buna da cevap verme gereği duydum hem a dan hem b den hazırlandım. a kadrosunda yani kariyer meslekleri denilen kadrolarda maaş iyi ama torpil gerçekten çok fazla. statün kurumda çok iyi genel müdürden sonra geliyorsun saygın ama değer mi değmez. b kadro en temizi atanması daha kolay diğerine oranla ayrıca yeterli araştırma yaparsan b kadro için sadece merkezi atama yok. b kadroda da açıktan atama mevcut. torpil daha az çünkü kılıfına uydurmak zor. aradaki maaş farkı 1000 lira civarında. kurumlara gelince arkadaşın dediği gibi meb den uzak dur. devlet ilk değişik uygulamaları meb de deniyor olursa diğer kurumlara uyguluyor. ki şuanda pek çok memur kızağa çekildi meb de. maliye iyidir ama çok çok yırtınman lazım. enerji bak. iyidir. adalet ve askeriyeden uzak dur rutbeli ve cübbelinin altında çalışmaz. kitler süper ötesidir. maaşları dolgundur genelinin ,yarı özel havası olduğu için hantallık daha azdır. botaş hele candır can tpao ttk vb yerlerde yani kitleri iyi araştır. bunlar merkezi atamadan bağımsız açıktan atama yaparlar. böyle dilerim yardımcı olur.

yo bilerek öğretim görevlisi dedim. diğeri belli bir yaş için zor. herkese göre değil bir hocanın arkasını toplamak, herseye susmak. Öğretim görevlisi daha iyi geliyor kulağa

Ogretim gorevlilerinin de ayni hatta daha farkli olumsuzluklara maruz kaldigina emin olabilirsiniz. Cunku akademik unvanlari yoktur ve universitede akademik unvani olmayanlarin hayati daha zordur. MemurUm dediniz universiteki memurlar da hep akademik personelden sikayetcidir.
Kotu ama duzen boyle isliyor akademide. Ne kadar yuksek statude ogretim uyesiysen o kadar degerlisin.

Ben lisanstan beri asistanlik yapiyorum, 4 senedir de arastirma gorevlisiyim ancak akademik anlamda her turlu somuruye maruz kalsam da ozel hayat konusunda hicbir sey yasamadim. Kimsenin arkasini toplamaya gerek yok, koskoca profesorlerin 20li yaslarin basindaki asistanlari ozel hayatlarina mudahale ettireceklerini sanmiyorum hic.
Devlet universitelerinde durum daha mi kotu bilmiyorum. Ben ozel universitedeyim. Dogal olarak cevrem hep akademik personellerle dolu ama o anlatilan sehir efsaneleri kadar vahim durumda olan kimseyi duymadim, gormedim. Belki 20 sene once durum oyleydi ama su an degil.

Ha ama evet basari konusunda rekabet vardir. Taht oyunlari oynanir, surekli arkanizi kontrol etmek zorundasiniz. Yipraticidir kimseye guvenemezsiniz. Ben sansli gruptanim cok iyi bir profesor ve cok iyi bir grupla calisiyorum. Ama genel durum boyle.

Son düzenleme:
Selamlar,
Ben ikisini de denedim. önce kpss ile atandım sonra araştırma görevlisi oldum
evet asistanlık kolay değil şu an memurlar tatildeyken ben okulun işlerini yapıyorum :)
ama çok çok memnunum işimden :)

Arkadaşlar, yüksek lisans tezi için başından beri aklımda bir konu vardı.. Marka ile ilgili.. Bana atanan danışman konuma uygun olsun istedim ama o uygun olan hoca danışman olarak seçilmiş ve doluymuş.. O yüzden bana başka bir hoca oldu.. O hocayla henüz yüz yüze görüşmedim.. Ama bi tane maile bile cevap yazmıyor.. Canım çok sıkkın.. Bir de tezde bir anket hazırlamayı düşünüyodum ama bir en az 1000 kişi üzerinde yapacağımdan google form la internet üzerinden yapmayı düşünüyodum.. Bi tane anketle ilgilendiğini düşündüğüm hocaya hocam bu sorular nasıl diye sorayım dedim.. Adam hiç ilgilenmedi bir de gözümü çok korkuttu. Ölçeğin ne şu bu.. İnternet üzerinden yapıcam diyince geçerli olmaz gibi bişeyler dedi.. Daha başlamadan gözümü korkuttu.. Tez yazmış ve anket yapmış olanlar internetten yaptınız mı anket? Bir de bu danışmanın maile cevap yazmaması konusu var. Sadece yazmış ki şu şu günler okuldayım.. O günlerden birinde okula gitmem lazım.. Tez yazanlar siz nasıl yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…