Kuzenim universite 1.siniftan beri ders calisiyor.Okulu 1.likle bitirdi.Asistan oldu.Simdi arastirma gorevlisi ve doktorasi tamamlayacak.Sonra sozlesmesi bitecek.Elde.ne kalacak?11 yilini verdi...Esi Farkli sehirde.Es durumu yok.H.ici baska sehirde yurtta kalip h.sonu evine gelebiliyor.
Ben uniyi eh iste idare eder bir ortalamayla bitirdim.4.sinifta kpss ye girdim ve 9 ay sonra atandim.6.yilim bu yil.Dogu gorevimi bitirdim ve su anda memleketime 1 saat uzakliktayim.Sistemin uzerimizde olusturdugu baski disinda bir sikintim yok.
Kpss kas derim.
Araştırma görevlisi ilanıyla mı başvurmuştu yoksa öyp ile mi? Tebrik ederim bu arada inşallah biz de gönlümüze göre iyi bir yere atanırız.. Bölümünüz neydi?
Arastirma gorevlisi ilaniyla basvurdu.Girmedigi sinav kalmadi.Zor bir surec yani.Bir de su var ki bolumunuz onemli.Kadrosu genis bir bolum mu? Bu onemli.Kuzenimin biyoloji.Cok kisir bir bolum.Benim bolumum ingilizce.
Kadrosu geniş bi bölüm değildir sanırım.. Kpss kaldırılacak diye konusu geçiyordu.. Kalkmaz inşallah.
Arastirma gorevlisi ilaniyla basvurdu.Girmedigi sinav kalmadi.Zor bir surec yani.Bir de su var ki bolumunuz onemli.Kadrosu genis bir bolum mu? Bu onemli.Kuzenimin biyoloji.Cok kisir bir bolum.Benim bolumum ingilizce.
Kpss kolay kolay kalkmaz.Caldilar cirptilar sorulari ama yinede torpilin minimumda seyrettigi kurum.
memurluğun
eksisi; yükselme her kurumda yok. yüksek lisansli daktilograf olursun. iş tatmini yok. iş güvencesi var ama sorun yaşarsan sürülür yada mobing mağduru olursun. Araştırma görevlisinden daha az maaş alirlsın. a grubunda mülakat var.
artısı; atılma yok. Uzman yada mühendis maaşlar az değil. 3000e yakın sanırım. tayin olayı; her yerde kurumun varsa eş durumu ile adaylığın kalktıktan sonra olur. tabi uzman vs değilsen. saatler belli. hafta sonu izin var. doğum izni gibi sosyal haklarda sıkıntı çekmezsiniz.
aklıma geldikçe yazarım.
Kpss ile atanmada sizce çalışma şartları açısından ve size göre önemli konularda hangi kurum daha iyi ve rahat?
Bana sorarsan tabiki devlet memurluğu daha iyi, diğer türlüsü ömrün boyunca ders çalışacaksın , artık rahat olmak istiyorum dersen memur ol.
rahatlik size bağlı. her söyleni takmazsaniz sorun olmaz.
en iyi nüfus.
tapu, içişleri Bakanlığı, milli eğitim sorunlu. İçişleri Bakanlığı yüksekme var ama kadrolar dolu. mebde yükselme yok.
mesela; mebde öğretmen değilsen, sağlık bakanlığında doktor hemşire gibi sağlık personeli değilsen, üniversite de akademik değilsen değerin olmaz.
iş yoğunluğu çok sorun değil ama huzur sorun oluyor.
bende tezli yüksek lisansliyim. ama işe yaramadı.