Okula Başlama Yaşı

tuze

Küçük yamuk parmak.
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
833
24
Merhaba arkadaşlar,
Forumları zaman zaman okumaya gayret ediyorum.Hepimizin ortak noktası doğmuş ve doğacak yavrularımız için daha sağlıklı bilgi edinebilmek ve dayanışmak.
Özellikle ocak şubat mart aylarında hamile kalacak arkadaşlara çocukların okula başlama yaşlarını da düşünmelerini tavsiye ediyorum.Örneğin şimdi hamile kaldığımızda bu yılın sonunda Allah nasip ederse bebeğimiz ekim sonu kucağımızda olacak.2018 yılında eylül ayında okullar başlarken çocuğun 72 ayı dolma şartı aranacak.Özel okullar harici alım olmayacak.Özel eğitim merkezlerinde DENWER teste tabi tutulacak.Bu sene MEB aynı yılda doğan tüm çocukları otomatik olarak e-okula kayıt edeceğini açıkladı fakat aynı yıl doğmalarına rağmen ocak doğumlu bir bebekle kasım doğumlu bebeğin gelişimi illaki farklı olacak.Birisi emeklerken diğeri dünyaya merhaba diyecek.Tabi her çocuğun gelişimi ve aile yapısı bir değil hızlı gelişenler elbette olacaktır.Benim oğlum anaokuluna gidiyor bir yılı 3 e bölüp her üç grubun öğretmeni ve plan çizelgesi farklı.Ocak,şubat doğumluların başarıları,becerileri ister istemez daha iyi olduğu için bu sene ders çizelgeleri bile değişti.Oğlum mayıs doğumlu olduğu için ikinci grupta gerçekten öğretmenleri doğru bir karar vermişler çünkü son gruptakiler gerçekten daha küçükler.ben kışın başlangıcında bebek sahibi olmanın daha iyi olacağını düşünmüştüm çünkü oğlum mayısta doğdu ve o yaz evde olmak inanın çok zordu.Bir arkadaşımın tavsiyesiyle konuyu araştırdım ve sizinle de paylaşıyorum.Bir tüyo daha yılın ilk aylarında doğduğunda ek gıdalara yaz meyveleriyle girecek.En Büyük TÜRKİYE

Kimse bişi yazmamış,kimse eleştirmiyor mu yada katılmıyor mu :KK43:

X