İlköğretim Yorum ve Soruları Okul tercihinde yardım lütfen.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.483
86.970
40
Hanımlar günaydın.

Kızım için açıyorum konuyu.

Malum mezun oluyor bu sene 4.sınıftan.

2 okul sınavını da kazandi.

Fakat hala aklımda deli gibi sorular var, fikrinizi alıp ona göre kendi dusuncemle harmanlayip şekil almasını istiyorum artık.
Şöyle ki; Okulun biri Acıbadem diğeri oturduğum semte 1.5-2km. Ben ise Ümraniye'de ikamet etmekteyim.
Acıbadem'de olan okulun ders saati 8:00 da başlayıp 15:10 da bitiyor ya servisle gidip gelecek ya da kışa kadar ben götürüp getireceğim arabamla. Gidebilmek için saat 6:00 da uyandırıp 7:00 de yola çıkılması lazım malum Istanbul'da yasayanlar Acıbadem trafiğini bilirsiniz.
Diğer yer içinde aynı durumlar geçerli ama ders saati 9:00 olduğu için daha rahat bir uyanma ve okula gidiş süreci yaşayacağız. Bu saydığım durumlar eğitim dışında kafamı karistiran 2.sorunum aslında.

Ilk sorunum ise eğitim ve etkinlikler konusunda Acıbadem daha önde. Diğer okulda güzel sosyal etkinlik, eğitim konusunda olumlu yorumlara sahip ama Acıbadem tarafındaki bir tık daha önde ve daha köklü bir okul.

Evi taşıyabilme ihtimalim suan için yok maalesef kiralar en az 2000 tlden başlıyor.

Eğitimi öncelik aldığımda Acıbadem'de ki kazandigi okul diyorum, eğitim saatleri ve servisi kıstas aldığımda semtime yakın olan kazandığı okul diyorum.

Sonucta ortada 2 kazanılmış hak ve düşünceli bir anne var.

Soruma gelecek olursam sizce bu anne ne yapsın ?

Son düzenleme:
Kazanılmış okul derken nasil yani ortaokulda?
Özel okul da burs mu kazandı?

Bence yakın olan okul.
Sonuçta eğitimi kötü de değil.
4 yıl boyunca gidecek.
Gidiş geliş yorup okuldan soğutmasın.
Hatirlarim zamanında daha yıldızlar gökte görünürken yola çıkardım okul için. Ne kadar soğumuştum anlatamam. 1 yıl sonunda ailem evi taşımıştı yakına.

İkisini de yüzde yüz burslu mu kazandı peki canım? Bence eğitim kalitesi meselesi öğrenciyle alakalı bir durum. Senin çocuğun basariliysa zaten her okulda parlar. 1 sene özel okulda çalıştım ve diyeceğim şu ki sen istediğin kadar iyi okul ol iyi öğretmen ol elinde sihirli değnek yok, çocuğun kapasitesi neyse onu yapıyor. Belli ki senin kızın başarılı bir çocuk o yüzden gittiği okul çok fark etmeyecektir. Yakın okulu tercih etmek uzun vadede okuldan bıkmasini engeller diye dusunuyorum. Bitis saati 15.10 olsa da etütler veya kurslar olacaktır. Cok daha gec eve gelecektir. Ben bu yaşta çocuk için bu temponun ağır olduğuna inanıyorum...

Türkiye'deki müfredat belli. Eğitimi iyi derken ne gibi niteliklerden söz ediliyor bilmiyorum ama çocuklara daha fazla test cozdurdukleri daha fazla etüt verdikleri saatleri diyosaniz bunları ciddiye almayın. Mesele çocuğun kendini egitmesiyle ilgili. Okulun içinde bulunduğu eğitimciler ve velilerin kültür oranı hangisinde yüksekse ona bakın. Ömür boyu yollarda olan biri olarak ben eve rahatça gelip gidilen okulu tercih ederdim çünkü motivasyonu bilimsel olarak da doğrudan etkiliyor bu.(ama okul elbette ki yeterli seviyedeyse)

Ben de öyle düşünüyorum ama yollarda daha once işe gidip gelen biri olduğum için yorucu olacağından korkuyorum kızım için.

of bizim okul 1-1,5 km arası her sabah küfrediyorum trafiğe..
hayır götürdün birde geri dönmesi var.
tatil geldi mutluyum huzurluyum:))

of bizim okul 1-1,5 km arası her sabah küfrediyorum trafiğe..
hayır götürdün birde geri dönmesi var.
tatil geldi mutluyum huzurluyum:))
Iste ben de eminim kufrerecegim her gün o sebeble manuel vitesli arabayi satıp otomatik olarak değiştirdik ki benim için daha az sıkıntı olsun diye.

Zamaninda %100 bursla 3 okul arasinda tercih yapmis bir ogrenci ve de suan da bir egitimci olarak her sabah 6da kalkip gitmesin derim ben 11-12 yasinda bir cocuk.
Tabi siz bilirsiniz.
En onemlisi de yakin olan okul acik ara digerinden geride degilse

Son düzenleme:
Kızımın okulu gidiş dönüş yarım saat 45 dakika arası değişen zamanımı alıyor,trafik yoğunluğu,kaza,ışıklarda bekleme süresi derken değişiyor yani,bir gün bir diğer günü tutmuyor. Daha uzak bir okulu İstanbul trafiğinde tercih etmezdim. Kışın karanlık oluyor sabahları biz okula giderken,kızım anne daha gece diyordu bu sene ki saat 8.30 gibi çıkıyoruz evden ve en geç 7de kendi kendine uyanan bir çocuk kızım,daha erken bir saatte okul için yola çıkmayı düşünemiyorum.
Çok yorucu ve yıpratıcı olur çocuk acısından da sizin açınızdan da.
Ya taşınırdım yada yakın okulu tercih ederdim bu durumda. Az buz bir zaman değil en nihayetinde,işe gider gibi sabah,akşam çekilecek o trafik.

anasınıfından liseyi bitiren kadar aynı okulda okudum ben. evle okul arası 28 kmdi ankaranın en yoğun trafiğinde gidip geldim sabah 6 da kalkıyordum. başta çok zorlandım hatta anasınıfı uyuyarak geçti ama ortaokulda filan bu hoşuma gitmeye bile başlamıştı.

saat 9 da uyurdum sabah 6 da kalkardım okula gidene kadar uykum açılırdı. okuldan da 4 buçukta çıkardım 6 ya kadar okulda durur ödevleri yapar öyle giderdim eve. evde de oyun filan oynayıp yatardım. iyi ki öyle bir okula gitmişim diyorum. evin yakınında vardı birçok okul ama kendi okulumun yerini asla tutmazdı.

çocuk zaten alışır emin olun.eğitim olarak neresi daha iyiyse orayı seçin.

Ben de tasin diyorum doktorcum. Umraniyedense acibademde sartlari zorlayip ev kiralamak daha iyi. Hem daha duzgun bir semt,cocugunun okulu daha kaliteli olur. Cevre de cok onemli,daha duzgun ailelerin cocuklariyla bir arada okur. Benim de kuzen acibademe tasindi sirf cocugunun okulu daha iyi olsun diye. Onun da cocugu burs kazandi,okula verecegi parayi eve veriyor simdi kafasi rahat.

X