okul sıkıntısı

neden erteliyorsunuz ki kızınız tam 72 aylık oluyor ve en ideal yaş..
4+4+4 zırvalığına geçilmeden önce çocuklar tam 72 aylıkken alınıyordu okula.. bir sonraki seneye kalınca da sınıfındakilerden büyük olacak

Kızınızın fiziksel zihinsel vs şekilde okul olgunluğuna sahip olup olmadığını en iyi anasınıfı öğretmeni bilir.

Bunun dışında yaşı uygun seneye; 84 aylık olacak ve 60 aylıklardan tam 2 yaş büyük olacak.

ufak tefek görüp de seneye gitsin diyorsanız bence yapmayın , yaşıtlarıyla gitsin okula zaten okuma yazma öğretecekler bir şey yapmayacaklar ki. dönemin yarısında çizgi çekecek deftere. ben eylül doğumluyum 7. yaşıma girer girmez başlamıştım okula hiç de problem yaşamadım. bıdık bıdık gitsin okula bence :) ben de şimmdi merak ettim niçin gitmesini istemiyorsunuz okula

anaokulu öğretmeni gidebilir dedi. zihinsel testlerden sonra. ama bedendel ve ruhsal olarak hazır değil sanki. cok çekingen yaşıtlarıyla degilde kucuklerle oynuyor. yasinin geregi gibi davranmiyor.

bilmiyorum ya tereddütlerim var

anaokulu öğretmeni gidebilir dedi. zihinsel testlerden sonra. ama bedendel ve ruhsal olarak hazır değil sanki. cok çekingen yaşıtlarıyla degilde kucuklerle oynuyor. yasinin geregi gibi davranmiyor.

Bakın anaokulu öğretmeni varsa o bilir.

Onlar çizdikleri resimde kızların eteği; erkeklerin pantolonu var mı yı bile kontrol edip gelişim belirliyorlar.

Uzman değilim değerlendiremem ama kızınızın hazır olup olmadığını e iyi konunun uzmanı bilir..

El becerisi ne durumda; anaokulunda çizgi birleştirmeler vs var onlar nasıl; makas kullanımı; boyaması; yere dökülen şeyleri toplaması vs bunlar hep ölçüt

Sayılar, renkler; sayma; harfler; kelimeler vs

Oğlum 2009 Mayıs doğumlu. Bu yıl okula başlayacak. Geçen yıl da okula alınıyordu ama ben anaokuluna verdim bir yıl daha. Ama bu yıl birinci sınıfa başlayacak.

Hazır olmaması normal, ortamı bilmiyor neyle karsılasacagını bilmiyor. Seneye de hazır hissetmeyebilir. Bence göndermelisiniz geç gönderirseniz pişman olabilirsiniz.

Çocuk psikoloğuna danışsanız?
Bazı testler yapıyorlar bildiğim kadarıyla, sosyal olarak hazır mı, bilişsel olarak hazır mı öğrenmiş olursunuz.

el becerisi konusunds iyi. ama psikolojik olarak degil. kendi ogretmeninden baska hiçkimseye konuşmuyor. biraz canı sikilsa ağlamaya basliyor. kendini ifade edemiyor. bunlarda beni korkutuyor. ezilmeainden kendini daha kötü hissetmesinden korkuyorum

69 aydan küçükler doktor raporu ile erteleyebilir büyük bir problem yoksa başlamalı tam yaşında çünkü

Son düzenleme:
Hım bu konuda hassas düşünceli bir öğretmen tercih edebilirsiniz 1. Sınıfta da sosyalleşmeye devam edecek okula adaptasyon konusunda öğretmeni sevmesi daha etkili olacaktır

Hayır sizin erteleme şansınız yok diye biliyorum. 56-64 ay arası erteleyebiliyor 64 ün üzeri başlamak zorunda diye biliyorum. Hatta 60-64 arasındakiler dilekçe vererek erteliyor. 56-60 arası dilekçeye gerek yok gibi kalmış aklımda.
Benim kızım Eylülde 60 aylık olacak ben bu sene değil seneye başlatacağım. bu arada etelemeyin bence tam ideal yaşta zaten. Hepimizin başladığı yaşta başlayacak.

bayanlar merhaba,
benımde okul hakkında yardım almam ıcın forumda konu acmam lazım ama yapamıyorum, gecen gun acmıstım bugun beceremedım, yardımcı olurmusunuz acil bilgi almam gerekli

X