Okul öncesi

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.379
11.194
Merhaba kızlar. Ben lise mezunuyum şuanda okul öncesi çocuk gelişimi kursuna gidiyorum. Şunu sormak istedim size çünkü çokk ihtiyacım var. Ben şimdi bu kurstan sertifika alırsam kreşte falan çalışabilir miym. Nasıl başvuru yapabilir. İşkur dan mı okul idaresinden mi. Nasıl? Yardımcı ablalık falan yapabilir miym olursa ücreti ne kadar olur. Lütfen yardım edin çok ihtiyacım var çok istiyorum.

Yaa kızlar bu konu hakkında fikri olan yokmuu

Yapabilirsiniz . Bizim okula gelen yardımcı ablalar bu sertifikaya dahi sahip değil .
Yardımcı abla , yarım gün olan okullarda hem sabah hem öğle grubunda okulda .
Sınıf temizliği , öğrencilerin lavaboya giderken yanında refakat , ve öğrenciye yardım görevlerinde bulunuyor . ücreti asgari ücret ve SSK primi yatıyor . Ama iş günü hesabıyla yatıyor . Ekim 15 gibi başlatıp 1 haziranda iş feshi yapılıyor . Her sene yeni bir okul aramak zorundalar . Kolaylıklar diliyorum .
Özel kresler için , o kreşe başvuru yaparsınız . Devlet okullarında görev almak için işkur'a

Yapabilirsiniz . Bizim okula gelen yardımcı ablalar bu sertifikaya dahi sahip değil .
Yardımcı abla , yarım gün olan okullarda hem sabah hem öğle grubunda okulda .
Sınıf temizliği , öğrencilerin lavaboya giderken yanında refakat , ve öğrenciye yardım görevlerinde bulunuyor . ücreti asgari ücret ve SSK primi yatıyor . Ama iş günü hesabıyla yatıyor . Ekim 15 gibi başlatıp 1 haziranda iş feshi yapılıyor . Her sene yeni bir okul aramak zorundalar . Kolaylıklar diliyorum .
Çok teşekkür ederim. İçimi rahatlatan bi cevap alabildim şükürler olsun 🙏😍🤗

bunu en iyi kurstakiler bilmez mi

yani bu kurs bitince istihdam nasıl olacak diye

bir de arkadaşlar yorum yapmış da olmamalı vs diye

hiç mi anaokulunda yardımcı teyzelere rastlamadınız

bir çoğunun herhangi bir eğitimi de olmuyor

esasen öğretmen değil yardımcı eleman oluyorlar

devlette bağımsız anaokulunda müdür vs bu konuda karar verebiliyor

evinize yakın olan okula bir uğrayıp danışın

yine çevrede özel kreş varsa onlara da uğrayın zira gözü açık insanlar tercih ediliyor bu dönemde işkurdan bana iş gelsin diye bekleyenler değil

Yardımcı abla olmak istemiş zaten arkadaş. Öğretmen olayım dememiş ki.
Elbette olursunuz.
İster haber salın kendiniz bulun isterseniz İŞKUR üzerinden arayın. Farketmez. Hayırlı olsun.
Çok saolun teşekkür ederim benim küçükken hayalimdi. Okuyamadım üniversiteyi kursa başladım olursa çok çok mutlu olurum. Öğretmen deil yardımcı olayım yeter 🙏😍

bunu en iyi kurstakiler bilmez mi

yani bu kurs bitince istihdam nasıl olacak diye

bir de arkadaşlar yorum yapmış da olmamalı vs diye

hiç mi anaokulunda yardımcı teyzelere rastlamadınız

bir çoğunun herhangi bir eğitimi de olmuyor

esasen öğretmen değil yardımcı eleman oluyorlar

devlette bağımsız anaokulunda müdür vs bu konuda karar verebiliyor

evinize yakın olan okula bir uğrayıp danışın

yine çevrede özel kreş varsa onlara da uğrayın zira gözü açık insanlar tercih ediliyor bu dönemde işkurdan bana iş gelsin diye bekleyenler değil
Teşekkür ederim deneyecm de benim kurs temmuzda bitecek inş. Bi dahaki okul dönemini mi beklemeliym

Teşekkür ederim deneyecm de benim kurs temmuzda bitecek inş. Bi dahaki okul dönemini mi beklemeliym

bana kalırsa beklemeden şimdi okul bitmeden git yakındakilere

yani okul açılmadan elemanlar belirlenir

temmuzda kursum bitecek hevesliyim vs diye bir tanıt kendini

bazen X kişisini alacağız diye bekliyorlar o başka yere vs gidiyor sonra hemen elde kim vardı diye arayıveriyorlar

ben okul bitmeden hatta Haziran gelmeden gitmenizi öneririm

çocuklarınız anaokulu çağında ise bu da avantaj

bana kalırsa beklemeden şimdi okul bitmeden git yakındakilere

yani okul açılmadan elemanlar belirlenir

temmuzda kursum bitecek hevesliyim vs diye bir tanıt kendini

bazen X kişisini alacağız diye bekliyorlar o başka yere vs gidiyor sonra hemen elde kim vardı diye arayıveriyorlar

ben okul bitmeden hatta Haziran gelmeden gitmenizi öneririm

çocuklarınız anaokulu çağında ise bu da avantaj
İki kızım var biri 1 buçuk diğeri 2 buçuk okul açılana kadar 3 yaşına basarsa alınır heralde

ismekde bir kursda karşılaşmışdım
yardımcı öğretmen gibi oluyormuşsunuz
ama birçok ev ödevi etkinlik vs.yi yeri geldiğnde öğretmen fazla yaptığı halde öğretmenden daha az alıyordu
sokak arasında bir kreşde çalışıyordu
sizde başvuralarınızı oralara yapabilirsiniz

Kayınvalidemde bakar aneöde. Hatta bakmak için birbirleriyle savaşırlar 😊
Hayırlısı olsun senin için ....ama kreş yaşında onlarca çocuğun öz bakımıyla ilgilenmektense kendi çocuklarını kucugu üç yaş dolana kadar buyutsen ...sonrasında onlar okula sen ise gitsen sanki daha iyi olur diye düşünüyorum.Ama maddi olarak çok zordayiz diyorsan onu bilemem.

X