• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul öncesi eğitimde ‘hafta sonu’ mesaisi de olacak

aöf nin okul öncesi öğretmenliği acması bu bölümün değersizleşmesine sebep oldu(bana göre çok yanlış bi uygulamaydı)

AÖF bölümün degersizlesmesine değil gereksiz yigilmaya neden oldu. Yoksa öğretmenliği iyi yapmakla bitirdiğin okulun örgün mü açık mi olmasinin alakası yok. Bizim lisede yaninda staj yaptigimiz öğretmen iki üniversite bitirmisti ama mutfakta sigara icmekten başka bir işe yaramiyordu... bu iş vicdan işi

Aof ogretmenliklerinde kontrolsuzce kontenjan alininca sonuc bu oldu.Hic bisey olamadin,hadi aof ogretmenlige git gibi oldu.Bende ingilizce ogrt. mezunuyum aof'nin.2008 mezunu.Bizim sistem aof den daha farkliydi ama 2 yil orgun zorunluydu.Devamsizliktan kalma vardi ve 70 ortalamayi tutturamayan dersten kaliyordu.Millete basit geliyor aman aof'mi diye ama cogu egitim fakultesinden cok daha agirdi derslerimiz.Iste sistem kurbani olmak boyle bir sey.Oss'ye girerken ogretmen liselilerin ek puanlari yuzunden 100 soruda 93 kusur netim olmasina ragmen solugu aof de aldim.Gerci 4 senede butsuz ve ustun basariyla bitirdim ama yine de milletin gozunde aof mezunu oluyorsun :) Mezun oldum 9 ay bekleyip ataninca millette "aaa bu chelzy de akilliymis aslinda imaji olustu" .Bunlari neden yaziyorum bilmiyorum :D Bugun meslege baslayisimin 8. Yili.Sanirim bir flashback yapmak istedim.:KK45:

Ben de parasizliktan AÖF yazmak zorunda kaldım. Tek tercih yaptim...

Ben de parasizliktan AÖF yazmak zorunda kaldım. Tek tercih yaptim...

Hepimizin ayri gerekceleri var iste.
Keske herkes atanabilse...Ama meslekte sunu gordum ki her atanan ogretmenlik vasfini tasiyamiyor.Yegenim 28 aylikken krese basladi.Fazla haraketli ve davranissal acidan biraz problemli bir cocuktu.Ilk ogretmeni kresin 3. Gunu abimle yengemi cagirip oglunuzla evde konuşun,davranis bozuklugu var,okulda diger arkadaslarina zarar vermesin dedi.2bucuk yasindaki cocuga konusmayla bunun anlatilabilecegini,davranisin kaybolacagini dusunuyor.Sukur o gitti ve yerine yuksekokul mezunu biri geldi ve 3. Yili.Ogretmenini cok seviyor,olumsuz davranislarinin cogu gitti ve sozunden cikmiyor.Diyecegim o ki ogretmen olmak 5 şıktan dogru olani bulmak demek degil.

Back