- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.578
- 448
- Konu Sahibi Nightgreen
-
Canım kamuda düz memurluk için önceden ne görev yapacağını bilmek gibi bir durum söz konusu değildir. Bitirdiğiniz bölümden bambaşka bir alanda görevlendirilebilirsiniz ki ben buraya tayin olmadan önce kendi alanıma benzer bir birimde görevliydim. Buraya gelip başlayana kadar başlayacağım birimin muhasebe olduğu bile söylenmedi.
Okul ve işin birlikte yürüyebilmesi için anlayışlı insanlara ihtiyaç var ki zaten benim en büyük problemim de bu. Bulunduğum ortamda nefes almakta bile zorlanıyorum. Bir tek ben yaşasam bu sıkıntıları bende problem var derdim ama birimdeki bir çok kişi bu durumdan rahatsız. Ben açıkçası sıkıntı yaşamasam istifayı düşünmezdim ama insani bir duruş göremiyorum hiçbir konu da. Okul ve işi birlikte götürebilecek kadar iznim zaten yok ki sınavlarım 2 hafta sürüyor. Yıllık iznim zaten 20 gün.hem okuyup hem çalışın. işim zor yoğunum demeyin. okula gidip kafanızı dağıtabilirsiniz. eski iş yerimde işim çok yoğundu. insanlarla olan sıkıntım çoktu. o dönemde yüksek lisansa da başladım. bana çok iyi geldi. kafam derslerde dağıldı... çok çalışmama rağmen mutluydum....
şu an tayin sorunları yaşıyorum.. memur olmasam bıraktırdım herhalde. ama memurum. şükür maaşım yatıyor. bu nedenle çalışmaya devam ediyorum.
siz dilekçe ile yer değişikliği isteğinde bulunun. ilk önce gitmek istediğiniz birimin şube müdürleriyle görüşün. anlaşın... referans olsunlar.. işinizi bırakmadan başka yollar arayın. okuldan sonra işe geri dönmek isteyeceksiniz. kurum değişikliği zor ya. istifa edip geri dönmek daha da zormuş. ben araştırdım. bir ara işi bırakmayı kafaya koymuştum. huzursuz çalışmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum.
O zaman mutlu olacağınız kalbinizden geçen neyse onu yapınMaalesef böyle bir seçeneğim yok.
Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi okuyorum. Bir de yabancı dilim var. Aslında diplomayı aldıktan sonra kesinlikle daha iyi bir işim olabileceğine inanıyorum. Ama çevresel faktörler çok etkiliyor.
Okul ve işin birlikte yürüyebilmesi için anlayışlı insanlara ihtiyaç var ki zaten benim en büyük problemim de bu. Bulunduğum ortamda nefes almakta bile zorlanıyorum. Bir tek ben yaşasam bu sıkıntıları bende problem var derdim ama birimdeki bir çok kişi bu durumdan rahatsız. Ben açıkçası sıkıntı yaşamasam istifayı düşünmezdim ama insani bir duruş göremiyorum hiçbir konu da. Okul ve işi birlikte götürebilecek kadar iznim zaten yok ki sınavlarım 2 hafta sürüyor. Yıllık iznim zaten 20 gün.
Şöyle ki Türkiyenin en iyi üniversitelerinde birinde okuyorum. Eşim de bana yakın bir alanda üst düzey devlet memuru. İstediğim alanda referans ya da torpil çok fazla önem arz etmiyor. Çevremde referansı olmadan gayet başarılı olan arkadaşlarım var. Yani benim için en önemli iş diplomayı almakta. Ha şunu söyleyebilirsiniz araya birilerini sokup o zaman başka birime geçin vs diye işte ama çeşitli nedenlerden dolayı şuan bulunduğum kurumda araya birilerini sokup işimi halletmem söz konusu değil.ben programcıyım. yüksek lisanım da var. çok büyük umutlarla istediğim kadroyu aldım. şuan hem memurluk hemde programcılık yapıyorum. itiraz hakkım var evet. ama tayin durumu için böyle olmak zorunda... yani bu durum işe bırakıp geri döndüğünde de aynı olabilir. üstdüzey memur olma ihtimalim var demişsin. evet var. ama mülakatla alınıyor. yani torpil. sen bölümünü değiştirmek için torpil arasan daha kolay bulursun. mülakat işi zor.
Hayır 2. öğretimi olan bir okul değil.2. öğretim olmuyor mu? hocalarınla da konuşursan her zaman derse de gitmezsin. ayrıca 2. yazdıklarımı da oku
Yukarıda da belirtmiştim. Okulum sıradan bir okul değil. Mezun olan bütün arkadaşlarım çok iyi yerlerde ki benim nihai amacım da ille de çok iyi bir yere geleyim değil. Kişisel tatmin noktasında benim için bir kırılma noktasıydı okulu bırakmak. Üstelik eşimim mesleği dolayısı ile kendimi yetersiz hissettiğim zamanlar da olmuyor değil. Bir ortama girdiğimde gıpta etmek durumunda kalıyorum insanlara.yanlış anlamayın sakın bölümünüz güzel ama ekstra bir değişiklik olur mu pek sanmıyorum.
evet yazdıklarınızdan çok belli sıkıntıdasınız ama her zaman olabilecek şeyler bunlar. iş hayatı neticede.. çok da ciddiye alıp dert etmeye değmez.
ben olsam kesinlikle işime devam ederdim. sabrederdim. eninde sonunda geçer bu sorunlar.
Hayır kamu da iyi yerlere gelmek için ille de referans gerekiyor tarzındaki tutumunuza açıklama getirdim. Bırakmayı kafaya koymuş olsam burda konu açmazdım değil mi?kafaya koymuşsunuz. ne yazayım başka bilemedim. ozaman işi bırakın gitsin
Hayır kamu da iyi yerlere gelmek için ille de referans gerekiyor tarzındaki tutumunuza açıklama getirdim. Bırakmayı kafaya koymuş olsam burda konu açmazdım değil mi?
Yukarıda da belirtmiştim. Okulum sıradan bir okul değil. Mezun olan bütün arkadaşlarım çok iyi yerlerde ki benim nihai amacım da ille de çok iyi bir yere geleyim değil. Kişisel tatmin noktasında benim için bir kırılma noktasıydı okulu bırakmak. Üstelik eşimim mesleği dolayısı ile kendimi yetersiz hissettiğim zamanlar da olmuyor değil. Bir ortama girdiğimde gıpta etmek durumunda kalıyorum insanlara.
arkadaşım liseden mezun maliye bakanlığında memur idi
bu dönemde hukuk fakültesi bitirdi; yüksek lisans yaptı
sonra avukat olabilmek için 10 yıllık falan memur iken istifa etti
özel sektörde iş aradı
her neyse benim çalıştığım büronun istanbul ayağına başvurmuş
patron anlatıyor; adam iyi hoş ama memur zihniyetinde kalmış diye
tarifinden bildim; şu kişi mi dedim; nereden biliyorsun dedi; benim arkadaşım dedim ki ben İstanbul'da değil başka şehirdeyim
senin arkadaşınsa tekrar görüşeyim dedi ama almadı; memur zihniyetini kırmak vakit alır dedi; özel sektörde başka iş buldu tabibi çalışıyor ama bence bakanlıkta kalıp iç yükselmeye çalışsa daha iyi olurdu
siz üst güzey kadrolara girebilirim diyorsunuz haklı olarak ama çok fazla mezun az kadro var
içinizde kalmasın okuyun bence ama çok toz pembe bir gelecek düşünmeyin
bu arada okuldan atılmadınız mı yeni bir af mı çıktı da ben kaçırdım
benim de yarım yüksek lisansım var da af varsa ben de mi şansımı denesem
Siz anladığım kadarı ile elindeki ile yetin okumaya ne gerek var tarzında düşünüyorsunuz.bana kalırsa seçiminizi yapmışsınız.
bize cevaplar verirken daha iyi oturdu herhalde:)
hayırlı olsun.
Benim kurumumda görevde yükselme sınavı 13 sene önce açılmış. Ayrıca eşimin ''eski müdür'' olduğunu nerden çıkardınız? Ayrıca sizce mülakat torpil demek olabilir ama öyle olmadığını eşimden dolayı gayet iyi biliyorum.görevde yükselmelerde sorun yok. sınava girip oluyor. mülakatlı kadrolar hariç... eşin eski müdürdür büyük ihtimal. yeni genel görevde yükselme yönetmeliğinde açıkça yazıyor. mülakat var. varsa başka yolu açıkça yazarsanız bizde öğrenmiş oluruz.
Evet işte sözünü ettiğiniz o memur zihniyeti ile ben de baş edemediğim için bırakmayı düşünüyorum. Üstelik benim yükselmek gibi bir şansım yok kurum içinde. Ayrıca sormuşsunuz cevaplayayım okulu dondurmak diye bir seçenek var, yüksek lisans yaptığınıza göre bilirsiniz diye düşünüyorum. 2 yıla kadar dondurma hakkı var ki zaten ders kaydı yapıp gitmeme-sınıf tekrarı vs bir çok yolu var. Af mevzusuna gelince 2014 Aralık ayında 6569 sayılı af kanunu yürürlüğüğe girdi. Ben kaydımı sildirmediğim için ayrıntısını bilemiyorum ama çok kapsamlı bir aftı. Fakat 6 aylık başvuru süresi vardı. Geçti yani.
Siz anladığım kadarı ile elindeki ile yetin okumaya ne gerek var tarzında düşünüyorsunuz.
Memuriyette 2. Kez işin dönme şansın var bence hayalini yapMerhabalar kızlar,
İçim o kadar sıkıldı ki derdimi anlatıp rahatlamaya ve farklı bakış açılarına-yorumlarınıza ihtiyacım var. Öncelikle 25 yaşındayım ve yeni evliyim. Yaklaşık 3 yıldır bir Kamu Kuruluşunda çalışıyorum. 7 ay önce farklı bir şehirden eş durumu tayini ile şuan bulunduğum şehire geldim. Haliyle yeni insanlar, yeni ortam alışmaya çalışmalıyım derken aslında bu 7 ay boyunca psikolojik olarak ne kadar yıprandığımı farkettim. Yaptığım işin yoğunluğu ve riski yetmiyormuş gibi bir de kişilerle yaşanan problemler katlanarak büyüyor. O kadar mutsuzum ki sürekli kalp çarpıntısı yaşıyorum yaptığım işlemlerde bir hata vs varsa diye. Defalarca sözlü olarak birim değişikliği konusunda yöneticilerle konuşmama rağmen olumlu bir dönüş olmadı. Çünkü bulunduğum birimde kimse çalışmak istemiyor. İşin içeriği-yoğunluğu ve çalışanlardan dolayı. Bu arada eşim benim için buraya tayin oldu ve rotasyon gerektiren bir mesleğe mensup. Maalesef birim-kurum değişiklikleri kuvvetli referanslara bağlı olarak yapıldığından çok umutsuz durumdayım. İşin beni aslında bu kadar yıpratan diğer tarafı ise aslında çalışmak durumunda kaldığım için yarıda bıraktığım bir okulum var yaşadığım şehirde. (Türkiyenin en prestijli fakültelerinden birinde) Şimdi eski maddi sıkıntılarım yok o kadar çok istiyorum ki yarım kalan okulumu bitirip, istediğim işi yapabilmeyi. Ama bir yandan da hayatın ne getireceğini bilemiyoruz. Çevremdeki herkes devlet işi bırakılır mı diyor. İstifa durumunda eşimin tayininin çıkma durumu da cabası. Sizce ne yapmalıyım? Yarım kalan hayallerimi gerçekleştirmeye mi çalışmalıyım yoksa hayatım boyunca risk almadan, yükselme şansım olmadan, eşimin mesleki çevresine, mezun olan arkadaşlarımın çalıştığı pozisyonlara bakıp gıpta ederek mevcut işimde çalışmaya devam mı etmeliyim?
Uzun oldu lütfen kusura bakmayın okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.
Benim kurumumda görevde yükselme sınavı 13 sene önce açılmış. Ayrıca eşimin ''eski müdür'' olduğunu nerden çıkardınız? Ayrıca sizce mülakat torpil demek olabilir ama öyle olmadığını eşimden dolayı gayet iyi biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?