- 24 Temmuz 2015
- 204
- 334
- 103
- Konu Sahibi Nightgreen
Büyük bir kurumun muhasebe biriminde çalışıyorum.ne işle meşgulsunuz bukadar sıkıcı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Büyük bir kurumun muhasebe biriminde çalışıyorum.ne işle meşgulsunuz bukadar sıkıcı
Desteğiniz için teşekkür ederim.eğer okulunuzu tamamlama şansınızı kullanmazsanız hayatınız boyunca pişman olursunuz.. bundan 10 sene sonra acaba lar beyninizi kemirir..
ülkemiz ne yazık ki sevmediği işi yapmaya mecbur insanlarla dolu..madem bir şansınız var bence değerlendirmelisiniz...
Yaklaşık 2 sene var.Okulunuzun bitmesine kaç sene kaldı ?
hesap kitap hep öyledir güzelim bilmiyormuydun..muhasebe olacağınıBüyük bir kurumun muhasebe biriminde çalışıyorum.
Maalesef o durum kamu da 5 yılını tamamlamış memurlar için ve sadece 1 yıl kadar veriliyor.bir de devlette ücretsiz izin seçeneğin de olması gerekir.
özellikle başka şehirdeki öğrenime izin veriyor diye hatırlıyorum. yanlış mı biliyorum.
Şimdi eski maddi sıkıntılarım yok o kadar çok istiyorum ki yarım kalan okulumu bitirip, istediğim işi yapabilmeyi.Öncelikle maddi durumum iyi olduğu için işi bırakmak gibi bir durum söz konusu değil. İşden bunaldığım için bırakmak istiyorum. Ayrıca Okuyup Çalışmak demişsiniz. Benim şuan çalıştığım birimde lavaboya gitmek bile lüks olarak görülüyor. Eşimin tayininin benim bu kurumda olduğum sürece çıkması gibi bir durumu yok.
Yaklaşık 2 sene var.
Uzun bir zaman değil bence bu şansı kaçırmayın.Yaklaşık 2 sene var.
Çocukla beraber okulu götürebilirse tabiha ha ozaman bir çocuk yapın, zaten devlette 2 yıla kadar ücretsiz izin alınabiliyor :)
Canım kamuda düz memurluk için önceden ne görev yapacağını bilmek gibi bir durum söz konusu değildir. Bitirdiğiniz bölümden bambaşka bir alanda görevlendirilebilirsiniz ki ben buraya tayin olmadan önce kendi alanıma benzer bir birimde görevliydim. Buraya gelip başlayana kadar başlayacağım birimin muhasebe olduğu bile söylenmedi.hesap kitap hep öyledir güzelim bilmiyormuydun..muhasebe olacağını
Çocuk düşünmüyoruz şu an için.Çocukla beraber okulu götürebilirse tabi
Çocukla beraber yürütebileceğime ihtimal vermiyorum :)ha ha ozaman bir çocuk yapın, zaten devlette 2 yıla kadar ücretsiz izin alınabiliyor :)
Maddi sıkıntılarımın olması işe başlama nedenimdi. Şuan ise işi bırakma nedenim maddi sıkıntımın olmaması değil işimde yaşadığım problemler. Maddi sıkıntılarımın bitmesi sadece beni işi bırakmak konusunda kendimi cesaretlendirebilmek için motive edici bir yan sebep olabilir.Şimdi eski maddi sıkıntılarım yok o kadar çok istiyorum ki yarım kalan okulumu bitirip, istediğim işi yapabilmeyi.
demişsiniz ben bu cunleden evlenmeden once sıkıntılarım vardı evlendikten sonra daha rahatsız diye dusundum...
Çocukla beraber yürütebileceğime ihtimal vermiyorum :)
Maalesef böyle bir seçeneğim yok.Ben biraz garantici bir insanım o yüzden hem okuyup hem calisabilecegin secenek varsa onu denemelisin bana göre
Şuan hiçbir ilgim olmamasına rağmen muhasebe işi yapıyorum. Okulumu Bitirdiğim takdirde de kamu da üst düzey kadrolara girme şansım çok yüksek.
Evet haklısınız öyle düşünmekte :) ama bahsettiğim gibi o kadar zor günler geçiriyorum ki evliliğime bile yansıyor ister istemez yaşadığım sıkıntılar. Bir de çocuk olursa düşünemiyorum.siz kendinizi daha iyi bilirsiniz. ama sınıfa bebeğiyle gittiğini anlatan bir iş arkadaşım vardı. yüksek lisansı o şekilde bitirmiş. Biz tanıştığımızda doktora yapıyordu. 2 çocuğu vardı, yürütmüş bir şekilde.
evli olduğunuz için belki çocuk istiyorsunuzdur diye yazdım. çevremdeki çoğu kişi ilk bir yıldan sonra çocuk düşünüyor da o yüzden.
Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi okuyorum. Bir de yabancı dilim var. Aslında diplomayı aldıktan sonra kesinlikle daha iyi bir işim olabileceğine inanıyorum. Ama çevresel faktörler çok etkiliyor.ben hst in yorumuna katılıyorum.
memur olduğun için bırakmaman daha doğru. gelip geçici insanlar ve sıkıntılar için kendini riske atma.
hem okuyup hem çalışmaya baksanız daha iyi sanki. okumak istediğiniz bölüm ne? belki daha iyi fikir edenebiliriz.
deginiz gibi işi bırakıp donmek daha zor kadro boslugu olması lazım olsa bile bırakıp gidebilecek biri yerine yeni birini atamayı tercih etmeleride cok normal o kadar kisi memur olmak isterkenhem okuyup hem çalışın. işim zor yoğunum demeyin. okula gidip kafanızı dağıtabilirsiniz. eski iş yerimde işim çok yoğundu. insanlarla olan sıkıntım çoktu. o dönemde yüksek lisansa da başladım. bana çok iyi geldi. kafam derslerde dağıldı... çok çalışmama rağmen mutluydum....
şu an tayin sorunları yaşıyorum.. memur olmasam bıraktırdım herhalde. ama memurum. şükür maaşım yatıyor. bu nedenle çalışmaya devam ediyorum.
siz dilekçe ile yer değişikliği isteğinde bulunun. ilk önce gitmek istediğiniz birimin şube müdürleriyle görüşün. anlaşın... referans olsunlar.. işinizi bırakmadan başka yollar arayın. okuldan sonra işe geri dönmek isteyeceksiniz. kurum değişikliği zor ya. istifa edip geri dönmek daha da zormuş. ben araştırdım. bir ara işi bırakmayı kafaya koymuştum. huzursuz çalışmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum.