- 13 Haziran 2021
- 125
- 609
- 23
- Konu Sahibi TravisScott
Merhaba. Bugün ilkokullarda karne günüydü sanırım. Fotoğraf çekimi yapılmış, bir yakınımızın sınıfında, hatıra olarak kalması için. Az biraz inceledim fotoğrafları. Hepsi tertemiz ak pak çocuklardı. Ancak fotoğraflara dikkatli baktığımda (günlük kıyafet vardı üstlerinde) bazılarının kıyafeti büyük, bazılarınınki nasıl desem emanet gibi duruyordu üstlerinde. Belli yani anne güzel giydirmek için çabalamış ancak maddi durum ancak bu kadarına el vermiş. Her kesimden insanın olduğu bir semtte yaşıyoruz, cebi dolu çok insan varken günü kurtarmaya çalışan insanlar da var. Moda dergilerinden fırlamış gibi görünen birkaç çocuk vardı aralarında. Yani o durumu el vermeyen çocukların güzel giyimli çocuklara özendiği aklıma geldikçe üzülüyorum. Keşke okul kıyafetleriyle çekim yapılsaydı diyorum. Aramızda mutlaka eğitimci olanlar vardır. Ben yanlış mı düşünüyorum acaba? O gelir eşitsizliğinin üstünü kapatmak için tekdüze giyinmesi sağlanamaz mıydı çocukların? Keşke benim de imkanlarım el verseydi de birkaç parça bir şeyler alabilseydim, yüzleri gülseydi. Paylaşmak istedim…