- 20 Temmuz 2009
- 1.573
- 734
-
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
Carsaf dediysek beyaz değil renkli canım renkli çarşafLacivert rengi nasıl çarşaflarla atıyorsunuz renklilerle yıkanmalı. Beyazları ben 30 derecede deterjan ilebir yıkar sonra 90 da camasir suyu ile yikarim bembeyaz olur
Ben beyaz coraplarimi beyaz sabunla citiliyordumUygun programda atarsanız diğer şeylerin ne olduğunun bir önemi olmaz ki
Yani beyaz tişörtü kırmızı çarşafla atmazsın da laciverdi kırmızı ile atarsın
Lacivertler kolay soluyor
30 derece ve az deterjan tavsiye ederim
Beyaz çorap koyu renk ayakkabı ile giyilince leke olur hatta aşındığı için küçük pamukcuk da olur
eskiyince atıyoruz başka çözümüm yok zira ben çamaşır suyu vs kullanmıyorum
Ben beyaz coraplarimi beyaz sabunla citiliyordumçamaşır suyu aşındırıyordu
Canım iyi hossunda benim vaktim halim yok haftada 6 gun esek gibi calısıyorum eve gel cocukların yemeği bulasık odevi temizlik banyosu vs. Sonra kendi kisisel bakımım mecbur iş icin zamanım da mecalimde kalmıyo oyuzden elde çitileme yapamıyorum baska yol yokmuBen beyaz coraplarimi beyaz sabunla citiliyordumçamaşır suyu aşındırıyordu
Hey maşallah, lisede bazen külotlu corabimla bazen de okul formasıyla yatardimAnne değilim ama kendimden örnek vereyim. Okul coraplarimi hep elde yıkardim lisede. Gömlek varsa beyazlarla, koyu renkli diğer kalanları da önce leke çıkarıcı ile suya basar sonra kısa devirde makineye atardım, soğuk su ile yıkama yapardım çünkü yünlü gibiydi etek ve süveter hem renk atıyor hem tiftik oluyordu sıcak yikamadasorumluluk sahibi bir çocukmuşum ha bu arada gömlek yaka ve kollarına da beyazlarla atmadan önce leke sökücü sıkar biraz bekletir öyle atardım. İşe yarıyordu
5 günde leş gibi olur ya ben oğlumun okul formasını günlük değiştiriyorum yinede her akşam leş gibi geliyor gerçi 1. Sınıf yerlerde sürünüyorKonuyla alakasiz ama soylemeden gecemeyecegim. Yikayin da nasil yikarsaniz yikayin. Cocugunu bes gun ayni formayla hic yikamadan okula gonderen anneler var. Yavrum artik cuma yaklastikca yanina yanasilmayacak bir kokuya bürünüyor. Teneffuste kosuyor, terliyor, bir de ergenlikle hormonlar degisiyor, beraberinde daha fazla ter kokusu oluyor cocuklarda. Kusura bakmayin, konunuzu dagittiysam. Onemli gordugum icin yazmak istedim.
Lise ogrencisinin de ondan farki yok. Her teneffus mac yapip terliyorlar.5 günde leş gibi olur ya ben oğlumun okul formasını günlük değiştiriyorum yinede her akşam leş gibi geliyor gerçi 1. Sınıf yerlerde sürünüyor
Cocugun okul formasını tek basına mı makinaya atıyonuz yoksa normal camasırla berabermi yıkıyosunuz
Ben carsaflar normal giysilerle bir attım renkleri soldu formaların sizce ondanmı?
Buarada formalar lacivert acık renk değil
Birde beyaz coraplar makinaya atıyorum ama topuk kısmı hep siyah pis leke kalıyo cozum ne
Nolur yardımcı olun
Ben de çok temiz olduğumdan yapmazdım aslında.Hey maşallah, lisede bazen külotlu corabimla bazen de okul formasıyla yatardim
Bende baya bir garipmisim, sizinle kiyaslayinca
Vallahi dediklerinin karşısında başka yol varsa da deneme boşverCanım iyi hossunda benim vaktim halim yok haftada 6 gun esek gibi calısıyorum eve gel cocukların yemeği bulasık odevi temizlik banyosu vs. Sonra kendi kisisel bakımım mecbur iş icin zamanım da mecalimde kalmıyo oyuzden elde çitileme yapamıyorum baska yol yokmu
O zaman çaresi yok tabi. Sonuçta ayakkabı içerisinde kalıyor. Temiz olsun da gerisi çokta önemli değil benceSen kızsın
Benim oğlan o çorapları simsiyah yapma kabiliyetine sahip :)))))
Bir de günümüzde bu plastik yürüyüş yolları var ya okul bahçeleri onunla kaplı her yeri siyah oluyor
Hoş okula renkli çorap giyiyor da sporda giydiği beyazlar leke olabiliyor ayakkabı sürtüp aşındırıyor