Okul forması yıkama sorunu

Cocugun okul formasını tek basına mı makinaya atıyonuz yoksa normal camasırla berabermi yıkıyosunuz
Ben carsaflar normal giysilerle bir attım renkleri soldu formaların sizce ondanmı?
Buarada formalar lacivert acık renk değil
Birde beyaz coraplar makinaya atıyorum ama topuk kısmı hep siyah pis leke kalıyo cozum ne
Nolur yardımcı olun
Beyazlar icin ben camasir suyu kullanmiyorum a...y
Her cins kumaş beyazlatıcı kullaniyorum ne bir leke ne de grilesme oluyor, yıpranmıyor da.

Çarşaflarla yalnızca çarşaf yastık kılıfı vs yıkıyorum. Günlük kıyafetleri ayrı. Çorapları ayrı yıkıyorum. Hem hepsinin siktirma ayarı ve yıkama derecesi farklı hemde daha hijyen geliyor. Yani sokakta giyilen pantalon ile çarşaf aynı anda yıkanması doğru gelmiyor bana

Koyu renkliler beyazlar ve renkliler olarak ayırıyorum ben. Koyu renklileri lacivert, koyu gri filan da dahil siyahlar için olan deterjanla yıkıyorum. Kolay kolay solmuyor renkleri.

Bir de çarşaflarla kıyafetleri birarada yıkamak bir tuhaf geldi nedense. Çarşaflar, nevresimler zaten tek başına doldurmaz mı makineyi.

Onceleri yapmazdım ama 6 gun işten sonra bu hale geldim yetişemiyorum tembellikten elime ne gecse beraber atıp yıkar oldum birde carsaf nevresim ne kadarda bir yıkarsınız

Onceleri yapmazdım ama 6 gun işten sonra bu hale geldim yetişemiyorum tembellikten elime ne gecse beraber atıp yıkar oldum birde carsaf nevresim ne kadarda bir yıkarsınız

genelde haftada bir en gec iki haftada bir yıkarım ben nevresimleri.

nevresimleri, havlulari, mutfakta kullanilan örtü ve sofra bezlerini, çocuğun kiyafetlerini, siyah, beyaz ve renklileri ayri ayri yıkarım.

makinanızda saat varsa eve geliş saatinizde programı bitecek şekilde 1 gün önceden ayarlayabilirsiniz. gelince direkt asarsınız.

1- koyu renk icin özel deterjanlar var (perwoll mesela). ben koyu renk olan hicbir kiyafetimi toz deterjanla yikamam (persil, ariel vs.) bu deterjanlarin icinde az miktarda olsa chlor oluyor ve zamanla rekler soluyor. yani koyu renk icin mutlaka özel koyu renk deterjani alin. ayrica eger yakininizda rossmann varsa ordan kiyafet boyasi alabilirsiniz. ben lacivert ve siyah kiyafetlerimi her sene boyuyorum :) Yeni gibi oluyorlar.
2- beyaz corap asiniyor ve zamanla zaten rengi atiyor ama ayakkabi icin rossmanda icine yerlestirilen pedler var. Ben her ayakkabima koyuyorum- hem coraplarima boya gecmiyor hemde daha hijyenik. 3 ayda bir degistiriyorum (pahali degil zaten) - koku vs. asla olmuyor (ben ayak konusunda pimpirikli oldugum icin 20 yildir alirim o pedleri :) ) birde beyazlari yikarken bazen bir kasik finish oxiaction atiyorum makinaya. sakiz gibi cikiyorlar- ayrica beyazlar icin kalitesiz deterjan asla kullanmayin. suanda favorim ariel.

X