• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul 🫤

Okulum kötü geçen yıl deneyimledik onlar da ben de mutsuzdum (sınıfın seviyesi kötüydü çocukların çoğu Suriyeli idi) ama yan sınıfa verebilirim mi diye düşünüyorum (geçen yıl yan sınıftaki öğretmen işini sevmeyen mutsuz biriydi mecburen benim sınıfımdaydılar,o gitti yeni gelene verebilirim belki) ama öğrenci Veli profili aynı,kötü.
O halde sizin okul olmaz gibi

Merhaba herkese
Benim ikiz kızlarım var,bu yıl anasınıfı için evimize yakın bi okul düşündük okulun servis ve aidatı ile kişi başı 1500 para vereceğiz
Ben de okul öncesi öğretmeniyim kendi okulum ildeki en sorunlu mahallede,çocuklar (çoğu Suriyeli) veli profili çok kötü ayrıca okul da aşırı eski bakımsız maalesef.
Ben öğlenci olacağım çocukları da yanımda götürüp diğer şubeye versem mi yoksa o parayı verip temiz okula mı göndersem ?

Tabii ki daha temiz tertipli okul diyeceksiniz de bu okul da uygulama okulunda (meslek lisesi) sınıfta bazen 10 stajyer falan olabiliyormuş öğretmen sınıfı onlara bırakıyormuş falan (duyum ama mümkün olabileceğini düşünüyorum)
Bir diğer sıkıntı servis,ben evden çıktıktan sonra servise binecekler,ben gelmeden eve gelecekler ve o süreçte bi komşumda beni bekleyecekler (küçükken onlara bakıcılık yapan komşumuz)

Ne yapmalıyım ?
İlçede özel okullar yok mu? Giriş çıkış saatleri konusunda en esnek ve güvenli yerler özeller oluyor artık maalesef. Hiç sorup arastirdiniz mı etraftaki okulları?

Merhaba herkese
Benim ikiz kızlarım var,bu yıl anasınıfı için evimize yakın bi okul düşündük okulun servis ve aidatı ile kişi başı 1500 para vereceğiz
Ben de okul öncesi öğretmeniyim kendi okulum ildeki en sorunlu mahallede,çocuklar (çoğu Suriyeli) veli profili çok kötü ayrıca okul da aşırı eski bakımsız maalesef.
Ben öğlenci olacağım çocukları da yanımda götürüp diğer şubeye versem mi yoksa o parayı verip temiz okula mı göndersem ?

Tabii ki daha temiz tertipli okul diyeceksiniz de bu okul da uygulama okulunda (meslek lisesi) sınıfta bazen 10 stajyer falan olabiliyormuş öğretmen sınıfı onlara bırakıyormuş falan (duyum ama mümkün olabileceğini düşünüyorum)
Bir diğer sıkıntı servis,ben evden çıktıktan sonra servise binecekler,ben gelmeden eve gelecekler ve o süreçte bi komşumda beni bekleyecekler (küçükken onlara bakıcılık yapan komşumuz)

Ne yapmalıyım ?
Kaç yaşındalar

Aslında ben ikinci seçeneği mantıklı buluyorum ama artık büyüdükleri için eşim evde durmazlar siteli evde oturuyoruz siteye çıkmak isteyecekler bişey olacak evhamı yapıyor (komşunun çocukları daima sitede yani bizimkileri de evde tutmaz diyor)

Kış geliyor zaten. O soğukta kim çocuğunu site bahçesinde oynatır ki?

İlçede özel okullar yok mu? Giriş çıkış saatleri konusunda en esnek ve güvenli yerler özeller oluyor artık maalesef. Hiç sorup arastirdiniz mı etraftaki okulları?
Servisleri yok maalesef biz biraz merkeze ters bi yerdeyiz her okul servisini göndermiyor

Bence kendinizle götürün çocukları hiç yoktan gözünüzün önünde olurlar. Sonuçta sizde orda eğitim veriyorsunuz. Mesai arkadaşıniz da verecek. Sizinle olmaları daha güvenli geldi
Okulumuzda anasınıfı öğretmeni çocuğunu kendiyle getirip götürüyordu hemde kendi sinifindaydi hiç bende velilerinden biriydim çokta güzel bakıyordu hepinizin çocuğuna hatta oğlu sınıfta bazen şaşırıp anne diyordu hocamız ben burda ogretmeninim diye düzeltiyordu gözünüzün önünde olması daha iyi bence

Okulumuzda anasınıfı öğretmeni çocuğunu kendiyle getirip götürüyordu hemde kendi sinifindaydi hiç bende velilerinden biriydim çokta güzel bakıyordu hepinizin çocuğuna hatta oğlu sınıfta bazen şaşırıp anne diyordu hocamız ben burda ogretmeninim diye düzeltiyordu gözünüzün önünde olması daha iyi bence
Geçen yıl benimleydiler benden çocuklardan yana bir sıkıntı hiç yaşamadık diyebilirim ama ortam o kadar çocuklarıma uygun değil ki onlara haksızlık yaptığımı düşündüm ve hergün vicdan azabı çektim (misal çocukların çoğu suriyeliydi onların düzeyinde ders ilerliyordu benimkiler genelde sıkıldılar ya da sırf diğer çocuklar tek çeşit besleniyor diye ben de beslenmelerine istediğimi ekleyemedim bunun gibi bi sürü şey)
Servise binip inerken ben olmayacağım diye endişeleniyorum onun dışında benim okulumun tek avantajı benim olmam.

Bence kendi okulunuza yazdırmayın. Hem sizden uzaklassinlar hem de daha iyi bir ortamda eğitim alsınlar. Siz işin ehli olarak eminim daha doğrusunu dusunuyorsunuzdur. Benim bulunduğum bölgede de Meslek Lisesi'nin uygulama anaokulu var ve öğretmen arkadaşlarım oraya kayıt yaptırabilmek için uğraşıyorlar. Ben özele vermistim. Ders saatlerim uymadığı için özel gibi bir alternatif varsa onu da düşünebilirsiniz. En azından geliş gidiş saatlerini siz ayarlayabilirsiniz.

Geçen yıl benimleydiler benden çocuklardan yana bir sıkıntı hiç yaşamadık diyebilirim ama ortam o kadar çocuklarıma uygun değil ki onlara haksızlık yaptığımı düşündüm ve hergün vicdan azabı çektim (misal çocukların çoğu suriyeliydi onların düzeyinde ders ilerliyordu benimkiler genelde sıkıldılar ya da sırf diğer çocuklar tek çeşit besleniyor diye ben de beslenmelerine istediğimi ekleyemedim bunun gibi bi sürü şey)
Servise binip inerken ben olmayacağım diye endişeleniyorum onun dışında benim okulumun tek avantajı benim olmam.
Anladım sizi sizde sonuçta çocuklarınız için çaba harcıyorsunuz o zaman durumunuza göre iyi şartlar altında yaşamasını istiyorsunuz annesi olarak çocuklar için en doğru kararı kararı vereceğiniz den eminim bizim öğretmenimiz getiriyordu ama sınıf çok iyiydi veliler desen öyleydi

Merhaba herkese

Ne yapmalıyım ?
Kaliteli okul öncesi eğitimi çocuklarda 7 puana kadar zeka artisi gerceklestirebiliyor. Kadınla anlastiydaniz ben olsam eğitimi iyi olan okula gönderirim. Çünkü çocuk yetişkin fark etmez içinde olduğumuz insanların ortalamasiyiz.

Benim de Suriyeli çok öğrencim var ve gerçekten dediğiniz gibi onlara göre ilerliyorsunuz maalesef en iyi dediğim çocuk en fazla eşleştirme yapıyor.
Benim geçen yıl vardı bir tane , okulda bazı arkadaşlar hep bu şekilde davranıyordu . Ben ortalamanın üstünde olan sınıfa niye tek kişi için basit kazanım vereyim dedim ve quiz , deneme , sözlü sınav vs ne gerekiyorsa diğerleri için onu yaptım . Aile 3 kere okula geldi , benim çocuk anlamıyor diye . Özel ders aldırın , kursa gönderin , evde ilgilenin bol bol dedim . Kadın bana diyor ki ‘para yok , yardım et bize , sen müslüman değil , sen çok acımasız, aç o kafanı ( başörtülü bir kadınım ben ) ‘. içimden Türkçe söylediklerimi dışımdan İngilizce söyledim ve kadın okula dağılmış olan tüm çocuklarını da alıp başka bir okula nakil istedi .
Bulunduğunuz yerde güzel bir özel okul arayın , benim iki oğlum da ilkokulda yanımda oldular ama ortaokulda farklı bir okula aldım . Başarıları veya başarısızlıkları benim öğretmenliğimin altında değersizleşmesin diye .
Ben velilerimi tanırım 100 alsa aaaaa soruları çalıştırmış , 50 alsa aaaaaaa daha kendi çocuğuna bir faydası yok deyip otururlar .
Hatta bulunduğunuz yerde güzel bir ilkokul yoksa , taşınmayı bile düşünebilirsiniz .
Benim bazı velilerim hocam sırf okul için buraya taşındık der . Kendi evimiz vardı kiraya verdik vs .
Ayrıca serviste muhakkak bir yardımcı personel oluyor , küçükleri indirip bindiriyor . Servisteki o kadının numarasını alırsınız ve bindikten sonra mesaj yazarsınız . Sizin okula gitmesinden daha iyi .

Back