Benim de Suriyeli çok öğrencim var ve gerçekten dediğiniz gibi onlara göre ilerliyorsunuz maalesef en iyi dediğim çocuk en fazla eşleştirme yapıyor.
Benim geçen yıl vardı bir tane , okulda bazı arkadaşlar hep bu şekilde davranıyordu . Ben ortalamanın üstünde olan sınıfa niye tek kişi için basit kazanım vereyim dedim ve quiz , deneme , sözlü sınav vs ne gerekiyorsa diğerleri için onu yaptım . Aile 3 kere okula geldi , benim çocuk anlamıyor diye . Özel ders aldırın , kursa gönderin , evde ilgilenin bol bol dedim . Kadın bana diyor ki ‘para yok , yardım et bize , sen müslüman değil , sen çok acımasız, aç o kafanı ( başörtülü bir kadınım ben ) ‘. içimden Türkçe söylediklerimi dışımdan İngilizce söyledim ve kadın okula dağılmış olan tüm çocuklarını da alıp başka bir okula nakil istedi .
Bulunduğunuz yerde güzel bir özel okul arayın , benim iki oğlum da ilkokulda yanımda oldular ama ortaokulda farklı bir okula aldım . Başarıları veya başarısızlıkları benim öğretmenliğimin altında değersizleşmesin diye .
Ben velilerimi tanırım 100 alsa aaaaa soruları çalıştırmış , 50 alsa aaaaaaa daha kendi çocuğuna bir faydası yok deyip otururlar .
Hatta bulunduğunuz yerde güzel bir ilkokul yoksa , taşınmayı bile düşünebilirsiniz .
Benim bazı velilerim hocam sırf okul için buraya taşındık der . Kendi evimiz vardı kiraya verdik vs .
Ayrıca serviste muhakkak bir yardımcı personel oluyor , küçükleri indirip bindiriyor . Servisteki o kadının numarasını alırsınız ve bindikten sonra mesaj yazarsınız . Sizin okula gitmesinden daha iyi .