İlköğretim Yorum ve Soruları Okul Aile Birliği mi ?

DryaSzr

Edeple gelen lütufla gider
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
2.985
1.453
698
Arkadaşlar aranızda eminim ki sınıf annesi ya da sınıf temsilcisi vardır.Şimdi silere bir sorum olacak.
Geçen sene okulumuda kermes düzenlendi ve bizim sınıfımızdan kimse katılımda bulunmayacağı için 10 TL para topladık...toplamda 120 TL gibi bir para vardı elimizde...O sıralarda sınıfın akıllı tahtası bozulmuştu ve müdür yaptırmıyordu.Biz de önce tahtayı tamir ettirsin bu 120 TL'yi sonra verelim dedik..o yapmadı biz vermedik bu 120 TL'yi...Sene başında öğretmenin ricası ile verdim .Bağış makbuzu olarak da aldım .Fakat öğretmenin dediği şey çok tuhafıma gitti bu parayı vermeseydiniz sizi mahkemeye... MAHKEMEYE! verecekelrdi...ne alaka ,ne hakla ne adla nasıl ??? var mı böyle bir şey...
yasal mı böyle bir şey....bir sınıf kermes'e katılmak zorunda mı ? hadi katıldı diyelim.bu parayı da biz vermedik ve sınıfımız için kullandık diyelim...Mahkemelik bir durum nasıl söz konusu olabilir..Konu ile ilgili bir bilgisi olan lütfen cevaplasın beni....

benim bildiğim kadarıyla kermes yapmak zaten yasak helede velinin zorunlu tutulması
kermes gönüllü velilerin yapması gereken bişey
bildiğim kadarıyla siz milli eğitime şikayette bulunabilirsiniz kermes yapıyolar diye
para pul işiyle ilgili şikayet olunca okul müdürünün paçaları tutuşuyo

Ya bir yolunu bulup uydurup harcama gösteriyorlar yaptıkları da ne,merdivenlere isim yazdırmak,tuvaletlere sensörlü tuvalet kağıdı taktırmak zaten 10 kuruş etmeyen eşorfman takımlarını 50 TL'Ye satıyorlar bir de bu kermes olayından sonra bugün SİZİ MAHKEMEYE VERECEKLERDİ lafını duydum ya .... isyan edesim var...

Ya Arkadaşlar yok mu aranızda hiç sınıf annesi ya da okul aile birliğinden birileri bu konu ile ilgili bilgi verebilecek birisi :26:

öğretmenin sizi kollamamasıda çok ilginç, müdür öğretmen el ele gibi bi durum var bence

geçen sene bizim okulda da kermes oldu, kimse zorunlu tutulmadı ya da katılmayan para vercek denmedi, ilk defa sende duyuyorum böyle bişey, bence mahkemeye verip kazancak olan sizsinizde tabii ne gerek var olay bu kadar büyüsün, bu arada resmi bilgi sahibi değilim, bilen birileri yazar umarım

Son düzenleme:

Hayır okul müdürü hangi durumlarda bir velisini mahkemeye verir ki.Beni mi aptal sanıyorlar onlar mı aptal anlamadım...2 sınıfta kermese katılmazsak sınıfımız bazı şeylerden mahrum kalacaktı bunu da açık açık söylediler ay ben bu işlerden nefffffrettt ediyorum....Bu okul aile birlikleri böyle velileri sömürmek adına mı kurlulur.Yapacakları daha iyi şeyler yok mu yönetmeliği de okudum sanırım bizim okulun okul aile birliği bi tuhaf ver parayı kral sensin..paran yoksa bir hiçsin olay bu....
Öğretmenler de onlardan taraf velisini sınıf annesi'ni düşünen koruyan kollayan öğretmen gördünüz mü ??

valla canım bu konuda genelleme yapacak kadar tecrube sahibi değilim ama bizim okulda duymadım ben hiç, öğretmenimizde sağolsun sınıfannesini de kollar, çünkü kadın hiç mecbur olmadığı halde canla başla çalışıyo, vicdan meselesi bu işler birazda, senin şansına bu tarz insanlar denk gelmiş, allah kolaylık versin, zaten sınıf anneliği zor bi de bu işlerle uğraşmak can sıkıcı

Katılıyorum....Zaten tüm günüm okulda geçiyor gibi bir şey bir de üstüne böyle saçmalıklar duyunca demek ki bizim okulun yönetiminin dili PARA.... Yazık ben oysa ki çocuklarımı eğitimhaneye gönderiyorum sanıyorum tıpkı diğer veliler gibi meğerse ticarethaneymiş .Genelleme yapmıyorum aman ha...Sadece ilçemdeki okul hakkında sitemlerim bunlar
acaba milli eğitime yazı yazsam bir de vay sen bizi şikayet ettin diye sorun çıkartırlar mı ...Aman çıkartırlarsa çıkartsınlar.Ben bir öğrenci annesiyim aynı zamanda bir sınıf annesi ben velilerin tarafındayım okulun çıkarları tarafınjda değilim...

sen bu lafı müdürden duymadın demi, öğretmeniniz söyledi, belkide uydurdu o an, o da olabilir, belkide müdürün alakası yoktur, müdür sizin sınıf hariç her sınıftan para toplandı dediyse, ondan öğretmen böyle bi yola gitmiş olabilir, biraz senaryo yazdım ama olabilir yani, sonuçta bu lafı duyduğun tek kişi öğretmeniniz

daha önce müdürden bu sözü duymadım ben.ama eski öğretmeden duymuştum yok işte savcılım mahkeme gibi sözleri.Ama dediğim gibi ya otahta yapılacaktı ya o para sınıfa kullanılacaktı.....

bir öğretmen olarak bu konuya katkıda bulunmak gereği duydum. okul-aile birliğine toplanan tüm paralar bağıştır yani gönüllülük esastır ilköğretim okullarının meb den gelen 1 kuruş dahi ödeneği yoktur. şuna emin olun ki toplan tüm para kuruşuna kadar okula dolayısıyla çocuklarınıza harcanır. hiçbir okul idaresi ve öğretmeni para toplamanın heveslisi değil hatta bunu angarya olarak görür ama hizmetin yürümesi içinde mecburlar buna; hemde bazı velilerin sanki bu paralar okul idaresi ve öğretmenleri arasında bölüşülüyo gibi abuk sabuk ithamlarına maruz kalmalarına rağmen mecburlar. şimdi düşünün okulların çoğunda kadrolu yardımcı hizmetli yok olanında belli bir çalışma koşulu var atıyorum okulda 20 derslik varsa yardımcı hizmetli ben 10 tanesini temizlerim bundan fazlasını bana temizletemezsiniz diyor şimdi soruyorum size kalan bu 10 sınıfı kim temizliycek okuldaki öğretmenler mi yoksa burdan hizmet alan veliler mi. okul pis yada bakımsız olunca veliler kaymakamlık valilik bakanlık akıllarına neresi gelirse dilekçe üstüne dilekçe yolluyo.hem para vermiyelim hemde herşey düzgün olsun derseniz haksızlık olur herkes kendi bütçesine göre okula katkı yapmak zorunda. ayrıca okul idaresi sınıf annesini toplanan paraya istinaden savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. sormazlarmı size kime sordunda topladın, kimden topladın, makbuz verdin mi, acaba 120 değilde 1120 mi topladın, madem topladın neden üzerinde tutuyosun okul aile birliği hesabına yatırmadın felan felan o nedenle karşılıklı iyi niyet çok önemli unutmayın ki veli en kıymetli varlığını okula emanet ediyo küçük hesaplar içinde olmayalım.

KÜÇÜK HESAPLAR derken neyi kastettiğinizi anlamadım !!!!!Çocuklarımızı okula teslim ediyor olmamız biz anne babaları SÖMÜRMELERİ anlamına gelmemeli diye düşünüyorum !!! haksız mıyım ???

her topladığım kermes ücreti için makbuz vermedim, çünkü bunu yazılı olarak bile isteyemezsin dediler.yasakmış.... bilmiyorum dikkatli bir şekilde ÖNYARGISIZ lütfen en baştan okuyun,sınıf içi ihtiyaç için kullanılması talep edildi VELİLER tarafından
biz de zamanı geldi gocunmadık sınıfımızı her gün kendimiz süpürdük
bu benim sormak istediğim mesele değildir.
OKUL AİLE BİRLİĞİ bir veliyi MAHKEMEYE verir mi? ne şekilde veriri ne sebeple verir ????

bu bölüm için küçük hesap tabirini kullandım öğretmeni zan altında bırakmanız bence yanlış öğretmenin ne menfaati var da taraf olacak taraf değildir öğretmen bu konuda yönetmeliği dikkat ile okursanız okul müdürü okul aile birliğin 7 üyesinden biridir bu bağış işleri ve işlemleri okul aile birliğin başkanı olan bir veli tarafından yürütülür. sizin bu parayı sadece benim sınıfım için kullanın diye diretmeniz ortamı germiş çünkü yapılacak tamirat ve harcamlara okul aile birliği ve okul idaresi karar vermiş atıyorum okulun lavaboları, muslukları tamir olacak yada okul için bir personel hizmeti alınacak bunun parası okul aile birliğinin hesabından çıkacak ozaman her sınıfın topladığı para kendi sınıfı için harcansa ortak giderler nerden karşılanacak ilk mesajda yazdığım gibi ne sizin nede okul idaresinin para toplama yetkisi yok okul sizi para toplamakla suçlasa suçlar sizde ben toplamadım diye inkar edemezsiniz bu konu sizi sıkıntıya sokar o nedenle iyi niyetle anlaşma yoluna gidin yada toplamıyorum ben buyrun siz toplayın diyin okuldaki bu gerginlik sizleri, öğretmeni dolayısıyla öğrencinizi etkiler

Sibel hanım gerçekten sizinle bu konu hakkında taraf olamıyoruz zan altında bırkamıyorum direkt olarak suçluyor hatta itham ediyorum.
hala benim sorumun cevabı yok ama
Okul aile birliği Bir velisini ne olarak mahkemeye verebilir ?? zaten bu konu kapandı gitti :)
anladığım kadarı ile sınıf öğretmeni bu sınıf için şu konu ile ilgili para toplama görevini sınıf annesine verse ve bir şekilde şikayet oldu diyelim ki, öğretmen ya da idare para toplamayı sanki sınıf annesinin kendi insiyatifindeymiş gibi gösterebilir...burdan bunu çıkarttım. ve bu çok üzücü.çok onur kırıcı ve saçma ...
elbette okula yeterli ödenek sağlanmıyor ve okullar bağışlar ile ayakta duruyor da !!! bu konu benim canımı çok sıkıyor.Nasıl böyle tehditle iş yaptırıyorlar anlamadım
ve ben hala sınıf annesi olarak şu saçma göreve devam ediyorum.ama şöyle ; kitap alınacak ise sadece sipariş veriyorum. aidatları kendileri götürüp veriyorlar,makbuzlarını alıyorlar
halkoyunları ücretlerini de ben toplamıyorum artık çocuklar o dersin öğretmenine veriyor.
biz veliler zaten o kermes parasını idareye teslim ettik,yazı tahtamız da sadece 1 gün çalıştı
okuldan mezun olunca acaba tahtayı geri alabilecek mi çocuklar.ya da okuldan hisse mi istese veliler
Para ile eğitim olmamalı ne şartlarda olursa olsun....
ben böyle düşünüyorum

sorunuzun cevabını verdiğimi sanıyodum ama anlaşılmamış evet bu ülkede herkes herkesi mahkemeye verebilir. daha önceki çalıştığım şehirde okul idareciliği yaptığım için duruma vakıfım sizin durumunuzdan anladığımı kısaca özetlersem " okul yararına kermes yapılmış siz sınıf olarak kermese katılmamışsınız okulda sie kermese katılmazsanız para toplayın demiş sizde 120 lira toplamışsınız okula bu parayı size veririm ama sınıfın akıllı tahtasını yaptırın demişsiniz onlarda parayı ver yoksa seni mahkemeye veririz demiş"
şimdi kendimi okul idaresi yerine koyup sizi nasıl mahkemeye vereceğimi anlatayım.
1)bağış toplanmaz bağış yapılır okula aile birliğinin belirlediği muhasip üye bu parayı alır karşılığında makbuz verir.
2)bu işler tamaman resmi evrakla yapılır siz dahil kimsenin para toplama hakkı yoktur.
3)okul idaresi: deryas hanım sınıf annesi olma avantajını kullanarak bizim adımıza para toplamış bizim bundan haberimiz yok birliğimizin karar organınca alınmış para toplama yetkisi bulunmamamktadır ve topladığı parayı üzerinde tutuyor şikayetçiyiz hakim bey/hanım :))))))
4) ayrıca 120 tl topladığını söylüyor ama sınıf velisi x hanım 1000 tl verdiğini söylüyor.( unutmayın ki insanın menfaatin olduğu yede neyapacağını bilemezsiniz)
5)söyle bakalım deryas para topladın mı? evet topladım
6) hangi görev ve yetkiyle ? müdür dedi
7)müdür dedin mi para topla diye? yooo hakim bey/hanım demedim
8) deryas ispatlayabilir misin ? belgen varmı ? yok
9)x kime kaç para verdin? deryasa 1000 tl
10) deryas para aldınmı? evet aldım ama 10 tl
ispatla
bu iş uzar gider yeter ki insan uğraşmak istemesin karşısındakiyle mahkemeye verecekmiş versin asacak değiller ya ama insan rahatsız olur gelelim en başa ya bu parayı toplamıycaksınız yada uzlaşı yoluna gideceksiniz ki işler bu noktaya varmasın "Sibel hanım gerçekten sizinle bu konu hakkında taraf olamıyoruz zan altında bırkamıyorum direkt olarak suçluyor hatta itham ediyorum." demişsiniz ya sizide böyle zan altında bırakan itham eden suçlayan hatta MAHKEMELİK eden bulunur. umarım açıklayıcı olmuştur. :)

İşte sevgili Sibel hanım,hak verdiğim konu da bu maddelerin başındaki 1-2 ve 3.....:26: yani ben tamamen sınıfın çıkarlarını düşünerek hareket etmek isterken olaylar bu boyuta gelmemeli diye düşünüyorum.neyse zaten konu kapandı gitti ..... ama ben bunu kabullenemiyorum işte

ortada kaçak yok,göçek yok,kayıp yok,
belge var,makbuz var,
olmasa bile mahkeme ne yaaa,
kocası avukat falan sanırım,ne insanlar var..

ortada kaçak yok,göçek yok,kayıp yok,
belge var,makbuz var,
olmasa bile mahkeme ne yaaa,
kocası avukat falan sanırım,ne insanlar var..

Yok ben de sen in gibi düşünüyordum ama araştırdım,isterse okul idaresi öğretmen vs birleşip biz böyle bir şeyden haberdar değiliz diyebilirmiş bu da suç oluyor tabii...ama elimde makbuz var sadece kermes parası olan 120 TL o da bağış olarak geçiyor yani ben kendim bağışladım sanki bu parayı :26:

sorunu çözdüğüne sevindim deryas mesajını aldım fakat özel mesaj hakkım yok o nedenle cevaplayamadım. ama sorduğun bilgi bildiğim kadarıyla gizlidir ve açıklanmaz

sorunu çözdüğüne sevindim deryas mesajını aldım fakat özel mesaj hakkım yok o nedenle cevaplayamadım. ama sorduğun bilgi bildiğim kadarıyla gizlidir ve açıklanmaz

yani bir velimiz bilgilenme amaçlı bir yazı yazmış milli eğitime şikayet değil ama öğretmen bunu duyunca çok sinirlenmiş,müfettişler geldi okula bütün dökümanları çıkarttım demiş kadın çokkorkmuş ya çocuğuma bir zarar gelirse dersleri notları etkilenirse diye bildiğim kadarı ile açıklanmaması gerekiyor diye düşünüyorum ama emin olmak istedim.... teşekkürler :119:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…