Okuduktan sonra hayran kaldıgınız etkısınden çıkamadıgınız kıtap

bende elif şafağın siyah süt kitabı ile aşk kitabından baya etkılendım tavsıye ederım

elif şafak - aşk (eğer tasavvuf aşına inanıyorsanız güzeldir)
1984-goerge orwell (eğer günümüz siyasetini eleştiriyorsanız)
kör baykuş-sadık hidayet (eğer iran edebiyata ilgi duyuyorsanız)
acı çikolata- (masalsı bir kitap eğer yemekle karışık aşk kitaplarını seviyorsanız)
çocukluğun soğuk geceleri- eğer psikolojik romanları seviyorsanız kısa bir roman
kürk mantolu madonna - eğer demicem muhakkak okunması gerekiyor

Tutunamayanlar - Oğuz ATAY ( Muhteşem bir kitaptı ..Bitirdikten sonra herkesi , yaşamı, kendimi sorgular oldum.)

Uçurtma Avcısı-
Halit Hüseyni (Khaled Hosseini) ( Kitabı bir günde bitirdim ve Hasan'la oğlunun aynı kaderi paylaştığını öğrenince ağlayarak okuduğum bir kitaptı.) Yine aynı yazarın ve Uçurtma Avcı'nın devamı olan Bin Muhteşem Güneş de çok güzel.

Semerkant- Amin Maalof ( Ömer Hayyam'ın ve Rubayyiat'ın kaybolmasına dair bir eser. Tavsiye ederim.)

Katre-i Matem ve Şah&Sultan -İskender Pala ( İkisi de birbirinden güzel eserlerdi.)

Şu an Aşkın Gözyaşları serisini okuyorum. Mevlana- Şems-i Tebrizi ve Kimya Hatun'a dair ne varsa var bu kitaplarda. Özellikle yazarın üslubu çok güzel ve imgelerle süslü..
.

Tam bir kitap kurduyum ve edebiyatçı olunca da dünyadaki bütün kitapları okuyasım geliyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ...
[h=1][/h]

aysel
düzceli mehmet
kendini arayan adam
ateşte yeşerdim
canan

hepsinin yazarı HALİT ERTUĞRUL

bu kitapları okuyup da ağlamayan pek yok

Sana Arı Kovanına Çomak Sokan Kız
Ejderha Dövmeli Kız
Ateşle oynayan kız ( Stieg Larsson) Öneririm. Tam bir aksiyon kitabı...

Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası yine polisiye bir kitap ancak içerisinde İstanbul'a dair çok güzel tarihi bilgiler de var.

Yine Stepheine Mayer'ın Alacakaranlık serisini ( Şafak Vakti -Alacakaranlık - Tutulma- Yeniay ) de öneririm. Mutlaka okumalısın...

Bugün arkadaşım bana bir kitap verdi ve onun tavsiyesi üzerine elime aldım 1.bölümü okuyayım derken bir baktım kitap bitti. Harika ve hayata bakış açımı değiştirdi. Pozitif bir hayat için ben de herkese tavsiye ederim.

Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır- Ahmet Şerif İzgören

.

Son düzenleme:
Tutunamayanları okumak büyük cesaret istiyor aslında hayatımda böyle bir kitap elime geçtimi bilmiyorum

Bir de Jonathan Safran Foer-Aşırı derecede gürültülü oldukça yakın kitabını şiddetle tavsiye ederim cümleler beni benden aldım filmini izlerken ağlamıştım kitap da ayrı bir ağlattı

Tutunamayanları okumak ve sonlandırmak gerçekten cesaret işi...

Sanki bir ansiklopi bu kitap...

Okuduktan sonra derin düşünceler deryasına sokuyor insanı.....

Çavdar Tarlasında Çocuklar - J.D Salinger
Kinyas ve Kayra - Hakan Günday
Sırça Fanus - Slyvia Plath
Nietzsche Ağladığında - Irvin D. Yalom
Az- Hakan Günday
Aynalı Kitap - Aykut Oğut
Evrenden Torpilim Var - Aykut Oğut

Son düzenleme:
Çavdar Tarlasında Çocuklar - J.D Salinger
Sırça Fanus - Slyvia Plath

Harika seçimler hele salinger süreki okurum heralde o kitabı

Ahmet Şerif İzgören in hitabeti çok dingin. Videolarının birisinde babasının kendisine yaklaşımından bahsetmişti. Anlatmak isterim;

Veya dinletmek isteyeyim; böyle baba olur mu?

Tutunamayanları okumak ve sonlandırmak gerçekten cesaret işi...

Sanki bir ansiklopi bu kitap...

Okuduktan sonra derin düşünceler deryasına sokuyor insanı.....
Okyanus kızı, okuyup bitirebildin mi sen?

Uzunca zamandır isteyipte isteğimi her hatırladığımda erteliyorum. Ara ara okusam bir senede bitirir miyim ki:)

Serenad- zülfü livaneli okuyun bana teşekkür ediceksiniz :)
Zülfü livaneli deyip geçmiştim ama konusu oku beni dedi. Ne zaman dinlerim kendimi bilmem.

Evet bitirdim... Muhteşem bir kitap...Elimde kitabı görenler korkuyorlardı...Bu nasıl kalın bir kitaptır diye:)))

Şu an Serenad'ı okuyorum son 50. sayfa:))))

Bu kitap da mükemmel ve kitapta Nietzsche'den çok beni etkileyen karakter D.r Bruer 'dı.

Nefis bir roman….bir yandan düzene ayak uydurmak,biçilen rolleri oynamak zorunda kalan bir adamın kendini bulma,hayatı anlamlandırmaya duyduğu özlem(Dr.Breuer) : bir yandan da varlığı anlamlandırmaya çalışan,kendini kısıtladığını düşündüğü her türlü düzenin,anlayışın boyunduruğundan kendini kurtarmış bir adamın içten içe sıradan bir insan olmaya duyduğu özlem(Nietzche) mükemmel bir kurguyla,konunun ağırlığına rağmen mükemmel bir sürükleyicilikle anlatılmış.

Son düzenleme:
selam okyanuskızı dediğin kitapların hepsini okudum şu anda da ne tesadüftür tutunamayanları okuyorum yani okumaya çalışıyorum 200. sayfaya geldim bi türlü tutunamadım devam etsem mi bilemedim gider mi

selam okyanuskızı dediğin kitapların hepsini okudum şu anda da ne tesadüftür tutunamayanları okuyorum yani okumaya çalışıyorum 200. sayfaya geldim bi türlü tutunamadım devam etsem mi bilemedim gider mi

Canım kesinlikle bırakma ... 250. sayfadan sonra başlıyor asıl kitap..

Selimin yazdığı şarkılar ve Süleyman Kargı'nın ağzından yapılmış gibi duran ama aslında Selim'in yaptığı açıklamalar kısmı bitince o zaman başlıyor eser...

Yalnız şarkılar ve açıklamalar kısmını çok iyi anlayarak oku...İlerleyen sayfalarda hep bunlar çıkıyor karşına

ve Turgut Özben de bunlardan yola çıkarak intiharı araştırmaya başlıyor...

Emin ol kitap bitince şahsiyetin adına çok şey kazanmış olacaksın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…