Selamlar,
Haruki Murakami- Dans Dans Dans
528 sayfa
Puanım 8/10
Fare dörtlemesinin dördüncü ve son kitabını bitirdim. 1980'li yıllarda yazılmış kitap(dilimize yakın zamanda çevrilip yayınlansa da),bunu cep telefonunun olmayışı, kaset dinleniyor olması vb şekillerde hissediyor okur aslında. Ben sık sık 80lere gittim ki zaten Murakami klasiği çokça müzik tavsiyesi de içeriyor.
Kitap 30 lu yaşlarda ve ismini 4 kitapta da öğrenemediğimiz kahramanımızın(ben ilk kitaptan beri aynı karakter olduğu için yazarın kendisi olduğunu düşündüm emin olmasamda)Kiki adında güzel kulaklı bir telekız olan sevgilisini aramasını (önceki kitapta ortadan kaybolmuştu)ve bu süreçte yoluna çıkan insanlarla iletişimini de katarak anlatıyor. 13 yaşında bir kız çocuğu ile onun tuhaf anne babası da var,eski okul arkadası olan oyuncu bir arkadaşı da hatta otelde tanışıp aşık olduğu Yumakuşi ve tabi ki hepsi birbirinden bağımsız şekilde anlatılıyor. Başka bir yazar okuyor olsam 13 yaşındaki kız yazarın kızı çıkacak muhtemelen(yoksa ne alaka bunca insan ne bağları var ki) derdim zira illaki bağlardı birbirlerine karakterleri ama Murakami olunca işler değişiyor. Işin tuhafı okuyanları da alıştırmış buna yazar, hiç garipsemiyorum artık ben.
Önceki kitaptan Yunus Otel ve Koyun Adam'da sık sık karşımıza çıkıyor.
Yazarın tarzını okuyanlar bilir,hayal/rüya,paralel evrende bir yaşam,gerçeküstü metaforlar fazlaca var. Keyifliydi bence, ben seviyorum yazarı zaten.
Sevenlerinin ilk kitaptan başlayarak okumasını tavsiye ederim.
Elimde Karanlıktan Sonra,Zembebekkuşunun Güncesi ve Kumandanı Öldürmek kitapları da mevcut ama Murakami okumaya biraz ara verip,tatile gideceğim için başka kitaplar alacağım yanıma. Henüz karar veremedim ne alacağima,onları da netleştirince paylaşırım.