• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları öksürük için ilaçsız denemiş bir yol

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

EgeliFatosh

oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
1.465
3
156
Ankara
deneyimli anneler bebeğiniz öksürdüğünde ne yapıyorsunuz...hemen dra gidip ilaç kullanmak istemiyorum...ıhlmur bal vb bi tarifiniz var mı?

canım ben eşim öksürdüğü zaman 2 ymk kaşığı pekmezin içine 2 damla zeytinyağı kaşığın ucuylada karabiber atıp içiriorum bebeğiğm daha 4 aylık ondan denemedim senin bebeğin 11 aylık ölçüleri azaltarak deneyebilirsin birde annem kardeşim öksürdüğünde temiz kuru bir havluya daha çnce hiç kullanılmmaış bir beyaz sabunu iice sürer göğsüne koyar öyle yatırırdı sabahda kalkar kalkmaz çıkarmaz birkaç saat dha beklerdi sonra çıkarırdı ama unutma sakın havluya sabunu sürüp hemen çocuğun göğsüne koyma sabun tozundan daha çok öksürür bi 10 dak falan beklet sonra koy sabaha hemen kesilirdi öksürüğü kardeşim 2 yaşında falandı bu arada

canım doğal antibiyotik tarifi vereyim sana dedemden öğrendim ve hep yaparım ve işe yarar ama bebeğin için olur mu bilmiyorum.siyah turpun içini oyup içine bal ve zencefil koyup oyduğun turpun kapağıyla kapatacaksın.cam bir kavanoza oturtup 1 gün sulanmasını bekliyeceksin.sulanınca günde 2-3 kaşık içeceksin süper etkili.ama bebişin balla tanıştı mı henüz ona olur mu bilmiyorum canım.geçmiş olsun.

1kaşık çemeni bi kaşık balla karıştırıp veriyomuşsun öksürük kesiliyomuş diye duydum kullananların söylediklerin göre işe yarıyomuş
geçmiş olsun kuzuya

1 yaşından önce bal verilmez cnm bence dr a git ya da bebeğin üşüyor mu kontrol et sürekli öksürüyors götür doktora ama bizimki de bazen öksürürdü kendi kendine geçerdi

cnm ben bi keresinde annemin tavsiyesiyle şöyle yapmıştım
birazcık zeytinyağını göğsüne ve sırtına sürdüm sonra havlu kağıtla kapadım kıyafetini giydirdim eğer üşütmüş ve ondan öksürüyorsa geçiyor zeytinyağı kızıştırıyor çünkü ama doktora git ilaç vermeyebilir cnm biz kaç kez götürdük hiç ilaç vermedi bizim dr bişeyi yok ciğerlerinde dedi. önemli değilse tedavi vermiyorlar ufacık bebek bu doktorlar o kadar da insafsız değil ya

fatolina arkadaşıma katılıyorum.... benim bebeğim 6 aylık.. doktor bitkisel bi şurup vermişti öksürük için ama geçmedi.. kayınvalidem saolsun çok bilgilidir bu konularda, çemene balı karıştırdı... bi çay kaşğının ucuyla verdi... bi kaşık deil, yalnız ucuyla.. ertesi gün öksürükten eser kalmadı... dr ların sölediğine göre bi yaşından önce verilmio ama, öle kaşık kaşık vermiyosunuz.. kaşığın ucuyla, hiç bişey de olmaz... biz anneler bazen fazla inceleyip kendi kendimize öle mi olur böle mi olur diyerek çoğu şeyi dert ediyoruz... ama kayınvalidemin dediği gibi önceden doktor mu vardı, o yüzden bebekler çivi gibiydi....kaydirigubbakcemile3 işin şakası tabi, yerimseniben

kızım küçük ama ilk hastalandığında bilemediğimden hemen dr a gittik antibiyotik falan kullandık..ikinci kez aynı şey olduğunda çay kaşığının ucuyla pekmez verdim boğazını yumuşatsın diye ıhlamur falan içirdim ılık ılık..çok şükür ilaç kullanamadan geçirdik..geçmiş olsun

antibiyotik verdiler 8 aylıkken minnoşuma ve dişi karardı çok üzüldüm ama hırhır ötüyordu bebişim napim ki

Back