Öksürüğün tek çözümü

SHADOWGIRL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
928
24
Vücut direncinin azaldığı kış aylarında günde 1 bardak, yetişkinlerin ise 2 bardak ılık süt içmeleri birçok hastalıktan koruyor.
Sütün büyüme ve gelişim için gerekli olan besin öğelerinin tamamına yakınını içerdiğini belirten Dr. Hüsnü Yeşil vücut direncinin azaldığı soğuk günlerde çocukların günde 1 bardak, yetişkinlerin ise 2 bardak ılık süt içmeleri halinde birçok hastalıktan korunacağını dile getirdi.

B 12 DEPOSU
Bir bardak sütte B12 vitamininin yüzde 98'ini, fosforun yüzde 55'ini, kalsiyumun yüzde 52'sini, B2 vitamininin yüzde 44'ünü karşıladığını kaydeden Yeşil, "Bu çok değerli besinden çocuklarımızı mahrum etmemeliyiz. Yaz aylarında çocuklar dondurma gibi besinlerle sütten faydalanıyor.

Ancak kış aylarında dondurma tüketimi azalıyor. Bu bakımdan özellikle bu soğuk kış günlerinde çocuklarımızın iyi ve dengeli beslenmesi beslenmesi ve vücut direncinin artması için mutlaka süt içirmeliyiz. Ilık bir bardak süt çocuğumuzun besin ihtiyacının neredeyse yarısını karşılıyor. Sade sütü sevmeyen çocukların süt içmesini özendirmek için kakao ve çikolota katılabilir" dedi.

ÇOCUKLAR RAHAT UYUR
Kışın çocukların kolaylıkla hastalandığını ve öksürüğün yaygın görüldüğünün altını çizen Yeşil, 1 bardak süte 1 tatlı kaşığı bal katılarak verilmesinin öksürüğe çok iyi geldiğini kaydetti. Yatmadan önce verilen ılık ballı sütün öksürüğü kestiği gibi çocukların daha iyi uyumalarını sağlayacağını ifade etti.

Balli süt gercekten cok faydali.. Cekilmeyecek kadar arttiysa bir tatli kasigi zeytinyag icmenizi öneririm..

Şu yaşıma geldim hala sütten vazgeçemedim.Ayrıca ne kadar protein ağırlıklı beslenirsek toksin atmamızda o kadar kolaylaşıyoryerimseniben

son kez 84 aralik ayinda icmistim sütü,
bitürlü sevemedim,
cocugumun masallahi vardi, 1-2 lt tüketiyodu günlük,
simdi azaltti 1 ltden az iciyo artik.

Arkadaşlar ben bu tarifi yeni duydum ama denemedim babam denemiş faydasını görmüş
zencefil ceviz çörek otu bal karıştır yalnız ölçü olarak gözkararı diyebilirim öksürük için bu tarif.

Arkadaşlar ben bu tarifi yeni duydum ama denemedim babam denemiş faydasını görmüş
zencefil ceviz çörek otu bal karıştır yalnız ölçü olarak gözkararı diyebilirim öksürük için bu tarif.
işte bacılar tam şifa reçetesi vermiş hanedan.
bu karışım birçok ilaçtan etkilidiryerimseniben

ha bu arada öksürük için ballı süt iyidir, yalnız balgamlı öksürük için kesinlikle balsız içmelisiniz.

Siyah turpun içini oyup bal ve zencefil döküp bir gece beklettikten,çıkan suyu ve turpun içindeki balı karıştırarak içirirseniz öksürüğü hemen kesiyor.

Oğluma denedim çok faydasını gördüm.yerimseniben

Siyah turpun içini oyup bal ve zencefil döküp bir gece beklettikten,çıkan suyu ve turpun içindeki balı karıştırarak içirirseniz öksürüğü hemen kesiyor.

bende bu tarifi kullanıyorum çocuklarıma ve çok faydasını görüyorum ama ben iki gün falan bekletiyorum ve bal turpu oyarak bardağa akıyor suyuyla birrlikte

bende uyguladığım bir tarif vereyim
zeytinyağı,bal,limon
öksürük için denenmiştir çocuklarımda uygularım kuru öksürükte etkilidr arkadaşlar:kahve:

bende çocuklarıma öksürdükleri zaman ballı süt içiririm..tavsiye ediyorum..iyi geliyo ..ben bile içiyorum..sağlıklı ne güzel...hadi bayanlar..hem süt için hemde içirin...

oğlum broşit oldu hanımlar..senağlama:çok üzgünüm:bu tarifi denemek istedim ama malum gezmediğim pazar manav kalmadı ..bu mevsimde bulamadım..başka önerisi olan varmı ballı sütten başka?

Arkadaşlar bende faranjıtten çekerim kışın.Kuru ve inatçı öksürük olur bendede.Benim çözümüm ise bal ve karabiber karışımı.Bir tatlı kaşığı alırım öksürüğüm kesilir.

ballı süt evet gerçekden rahatlatıyor
Büyükler için de sütün içine karabiber diyorum kesin çözüm ben seviyorum sütüme karabiber koymayı
tatlıyla aram çok yokkk
Eşimin favoriside ballı zencefil toz zencefili bala karıştırıp macun kıcamına getirip yiyorsunuz

bizim evdekilerin öksürüğü deli eder beni
bende hemen bi ballı süt hazırlarım,rahat rahat uykumu çekerim bendekaydirigubbakcemile3

çocukken zatüre geçirdim çok nanemollaydım hastalıktan başım kalkmazdı özellikle akciğerlerim annem bir tarif öğrenmiş uyguladık çok faydasını gördüm 4--5 diş sarımsağı çok öldürmeden suda kaynatın ve ezin balla karıştırın (yanlız balın orjinal olması şart malüm şeker yakıp bal diye yutturuyolar) her sabah aç karnına bir dolu dolu çay kaşığı yutun yada çocuğunuza yuturun.Bir diğer tarifim yine sabah aç karnına çay bardağının parmak ucu kadar elma sirkesi az ılık su ve bal karıştırıp için yada içirin ben faydasını gördüm hem direnci arttırıyor hem öksürüğü soğuk algınlığını ne varsa alıyor....:1rolleyes:

bende kekik çayı yaparım tatlandırmak için bal ilave ederim sonuç mükemmel tavsiye ederim...

soğan kabuğunu kaynatıp içince yada içirilincede öksürüğü kesiyo arkadaşlar....geçmiş olsun herkese......

Arkadaşlar bende
bir tatlı kaşığı bala 3 damla limon bir fiske tarçın koyarak kesiyorum,

Ayrıca göğsüne hırıltı düşen bebeler içinde bir tarifim olacak:
3-4 tane keçiboynuzu kırıp 1,5 su bardağı su ile 10 dk kadar kaynatıyorsunuz ve ılıyınca bebeğine sabah akşam veriyorsunuz sade sevmiyor ise yarı yarıya meyve suyu ile de karıştırabilirsiniz.

Sewgiler,sağlıklı günler.

X