• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Öksürüğümüz Geçmiyor Aksine Artıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ayxsxenur Amine Su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
967
8
96
Ankara
Kızım 2 aylık 5 gündür öksürüyor
dr antibiyotik verdi
öksürük şurubu vermedi
öksürük arttı

bu kadar küçük bebekler için evde neler yapabiliriz?
bilgisi olanlar lütfennnnnnnn

canım valla bence doktorun iyi yapmış antibiyotiğe çok erken başlaman iyi degil.öksürük surubunu vermeye devam et.ayrıca terletme derim.evdede yapabilecek bişey yok heralde canm.gecmiş olsun..

pardon canim doktorun antibiyortik mi verdi ben yanliş okumusum.neden verdiki aslinda daha cok küçük.keşke öksürük surubu verseydi ya.

artık bebeklere öksürük şuruplarını pek tavsiye etmiyorlar özellikle balgamı sıvılaştırıp daha rahat atılmasını sağlayan (mukolitik diye geçen) şurupları.bebeklerin daha da tıkanmasına neden olıyormuş. ama ventolin tarzı nefes rahatlatıcıları öneriyorlar.
bebeklerin zaten öksürme refleksi çok kuvvetli o yüzden akciğeri temzileme işini kendileri n yapmasını bekliyorlar.
doğduktan bu yana iki kez öksürük atağı geçirdik niye öksürük şurubu vermediniz soruma bu yanıtları aldım drumuzdan. ve dediği gibi oldu ne antibiyotik nede şurup sadece burun damlası 45 derece açıyla yatırma odayı nemli tutma(sık havalandırma) iyi beslenme iyi sonuç verdi.bırak öksürsün dedi doktorumuz belliki akciğerler sıkışık onu temizlemeye çalışıyor bu bir refleks onu neden önlüyoruz ki.
antibiyotiğe gelince ateşli durumlarda yada enfeksiyon bulgusu varsa(bizimkinde sadece geniz akıntısı ve balgamlı öksürük vardı)drlar veriyor. ona bişi diyemem bazen geç antibiyotiğe başlanıncada enfeksiyon ilermeiş oluyor.
kontrole gittiğinizde drunuz açıklamayı yapar sanırım.gerekli görürsde verir. telaş etme tatlım.sen iyi beslemeye çalış.
sen

Benim bebeğimde çok öksürüyodu antibiyotik hiç mi hiç fayda etmedi, bende ilaç dışında buhar yapıyodum sürekli boğazı yumuşasın diye ılık su veriyodum sık sık hiç biri iyi gelmedi. Sonra tekrar uzm. bi dr.a götürdümki meğerse kızım allerji olmuş.Hemen poşetler içinde olan toz bi ilaç verdi hergün onu elma püresiyle veriyorum çok faydası oldu. Battaniyesinin iç tarafı tüylüydü onu kullanmıyorum artık örgü yelekte giydirmiyorum.Odasının havalandırmasına çok dikkat ederdim şimdi daha da dikkat ediyorum.Yatmadan mutlaka buhar yapıyorum ve odasındaki halıyı da kaldırdım.Halı ve perdeler ne kadar temiz olsada ençok toz barındıran eşyalar bunlar.Özellikle bu nisan alerji ayı olduğu için çok gerekmedikçe polenlerden dolayı dışarı çıkarmıyorum cnm sana tavsiyelerim bunlar. Tozu hergün kullanıp diğer detaylarada dikkat edince gerçektem öksürük felan kalmadı.Sadece o antibiyotiği boş yere içtiğine yanıyorum :(

hepinize teşekkür ederim
bebeği o gün tekrar acile götürdük
ve hastaneye yatırdılar
dün çıktık hastaneden

bronşit olmuş bebek
hastane bronşitli bebeklerle dolu
özel odada yattığımız için çabuk çıktık
ama hala öksürüyor
dr öksürüğün birkaç gün daha süreceğini söyledi

bronşit bulaşıcı sanırım
çünkü herkes bir yerlerden kaptığını düşünüyor
bizimde ablamız 1 aydır öksürüyordu
bebeği öptüğü için bulaşmış olmalı

aman sizler dikkat edin
öksüren birinin yanından bebeğinizi hemen uzaklaştırın!!!!!!!

Öksürük için en iyi çözüm keçiboynuzu pekmezi. sizin bebeğiniz çok küçük doktora danışmadan vermeyin yalnız. abla hala öksürüyorsa ona verebilirsiniz.

Birde siz doktorunuzu dinleyin. Neden antibiyotik verdi, kullanma diyenlere aldanmayın. En iyi çözümü doktor sunar. Nitakim bronşit olmuş bebeğiniz. Geçmiş olsun.

Canım antibiyotik geçirir benim kızımda 2 aylıkkne bronşit başlangıçı olmuştu çok öksürüyordu antibiyotik kullandık geçti...şimdide öksürük 1 ay buhar vereceğiz azaldı baya biii.........

Back