Okb hastalığı olanlar bakabilir mi?

Okb mi degil mi onu bile tam bilemiyorum ki sadece sevdiklerimi kaybetmekten cok fazla korkuyorum cok asiri .ve yalniz kalmaktan
Kesinlikle okb.
Okb stresli zamanlarda nükseder. Bazen şekil değiştirerek nükseder sizde olduğu gibi...
Doktora gidin ama kendi kendinizi de taniyarak hastaliğinizi yönetmek konusunda kendinizi surekli geliştirmelisiniz.

Mutlaka psokolojik destek almalisiniz.
Size vesvese verecek dusunceler akliniza geldikce hemen kafanizo baska biseyle mesgul eden.
Ve bol bol dua.

Bu arada bi uye vardi gizmo diye o degilsiniz demi?
Yok hayir zaten profilime bakarsaniz daha oncede paylasmistim burda biseyler . Ama o kisi kim merak ettim benle ayni seyler mi yasiyor ki?

Kesinlikle okb.
Okb stresli zamanlarda nükseder. Bazen şekil değiştirerek nükseder sizde olduğu gibi...
Doktora gidin ama kendi kendinizi de taniyarak hastaliğinizi yönetmek konusunda kendinizi surekli geliştirmelisiniz.
Haklisiniz tesekkur ederim yorumunuz icin

Yollamaz merak etmeyin. Ben de benzer sıkıntılar yaşadım. İlaç tedavisi ile kendime geldim. Çok geçmiş olsun.
Cok ozel degilse ne yasadiginizdan biraz bahseder misiniz. Cunku ben dunyada tek oldugumu dusunuyordum da bu kadar sacmalikla sacma geliyor cunku ama dedigim gibi engelde olamiyorum

obsesyon tek basina hicbir deste almadan da eger kisi guclu ise kaldirilacak bir sey ancak kompülsif bozukluk teshisi konmussa bu psikoterapi olmadan (ki psikoterapi ile de belki yillarca sonra) kontrol altinda tutulamaz. kendinize yapabileceginiz en buyuk iyilik doktora duzenli gitmek ve hicbir hissinizi saklamadan anlatmak olacaktir.

En kisa surede gidicem insallah doktora tesekkur ederim

En kisa surede gidicem insallah doktora tesekkur ederim

psikiyatri muhakkak ki pahali bir destek surecini de getiriyor insanin onune ama ozel bir psikiyatra gitmenize gerek yok, eger sigortali iseniz devlete de basvurabilirsiniz.

not: benim annem obsesif. yillarca beni boyle kabul edin diyerek yasadi, doktora gitmeye ikna ettigimizde de doktor artik cok gec oldugunu soyledi. hayati hem kendinize hem de baskalarina zorlastirmayin. cok iyi biliyorum ki bu ataklar sonrasi uzdugunuz canlarin pismanligini tasidiginizi ama eger destek almazsaniz daha iyiye gitmeyecek bu.

tez sifalar dilerim.

Şüphe dedi doktorum. .
Takıntılarım da var . .
Simetri , temizlik vs gibi. .
Destek alabilirsiniz. .

Sigortaliyim devlet hastanesine gitmeyi dusunuyorum tesekkur ederim Allah razi olsun

Şüphe dedi doktorum. .
Takıntılarım da var . .
Simetri , temizlik vs gibi. .
Destek alabilirsiniz. .
Bende de cok asiri suphe var birseyi yaptim mi yapmadim mi diye dusunmekten kafayi yiyecek gibi oluyorum

okb değil, çünkü takıntılı düşüncelerinin seni zorladığı davranışlar henüz yok sadece saplantı yaptığın düşünceler var. Bir ilaç aldım bir tavsiye aldım kurtuldum diyebileceğin bir durum değil bu, buradaki tavsiyelerin sana sadece kısa süreli faydası olur. Uzun vadede kendini, vaktini ve enerjini başka şeylere aktarmanı tavsiye ediyorum ve unutma her şey olacağına varıyor değiştirmenin elinde olmayacağı şeyler için önceden düşünmeye kendini tüketmeye değmez.

senin yaşadığın okb olabilir bir de ektra olarak şüphecilik var kesinlikle doktora gitmelisin doktor sana yardımcı olur yoksa ilerde daha büyük sıkıntı yaşarsın ilişkilerin zedelenebilir..
şizofren belirtilerinde olmayan şeyleri görür onlarla konuşursun vs.. bunlar sende yok üzülme ...
okb olabilirsin ama mutlaka doktora git ayıp değil günah değil..

STOP. Bu ben değilim. Canım bu OKB. Çünkü bu hastalık yön değiştirebilir bir hastalıkmış. Benim de aynen senin gibi hamilelik takintim vardı. En başında bana bunu dusundurucek bir ilişkim oldu öyle korktum. Ama ona inandiktan sonra da tuvaletten ordan burdan her yerden hatta otobüste bana bir erkek bile çarpsa acaba hamile kalır miyim diye korkmaya başladım. Bunun yanında bir de acaba OKB şizofreniye dönüşür mü diye düşünmeye başladım. Sen mutlaka ama MUTLAKA doktora git. Sana asla dalga mi geciyorsun demez doktor ben kefilim. Mutlaka doktora git. Allah yardimcin ve yardimcimiz olsun.

Bende bi sene okb icin ilac kullandim. Sonra dedim ki napiyorum ben hayato kendime dar mi edicem bu yasta. İlaclari kendim azaltarak biraktim ve sürekli kendimi telkin ettim. Tabi ilaclari biraktigmi doktorumada soylemistim. Butun is beyninde bitiyor, takintilarini kontrol edebilirsin

Kendini çok dinliyorsun birileriyle sohbet ederken o farklı konudan konuşurken sen farklı şeyler kafanda canlandırıp o an canlandırdığın anı yaşıyorsun hayal gücünde sevgisizlik yalnızlık ilgisizlik çok düşünme sesli sesis en yakın Zaman'da sohbet için bir psikoloğa git güzel kardeşim şizofreni değilsin biliyorsun düşündüklerinin gerçek payı olmadıklarını kafanda yaratıyorsun ilaçlarla geçer kafanı dağıtacağın iç sesini bile duymayacağım bir çevre varsa aile akraba acilinden onlarla takıl atlatırsın bu aşamada kendini dinleme mutlaka sosyal bir şeyler edin

Yorum yapip destek olan herkese cok ama cok tesekkur ediyorum . En kisa surede doktora da gidicem insallah.

canım benim takıntım var kapalı ortamlarda durnaktan cıldırıyordum dogum depresyonndan sonra başladı tskıntım ölütordum kapalı ortamlarda ilk etapta az vardı sonra ilerledi gün boyu 24 saat kesintisiz kaplaı ortamda sıkıntıdan patlıyorum yemek yapamaz cocuguna bakamaz ölme istekleri intihar planları hepsi bir aradaydı ölümüme ramak kalmıştı sana tavsiyem acilennnnnnnnnnnn bir pskiyatriste git okb+takıntı gittikçe ilerler hayatını zidan eder ölüme bile gidersin acilen beni dinle ve git.kedini etiketleme bırak doktor koysun tehşisi hafif bir ilaçla atlatırsın daha yeni pskoterapiye bile gerek yok benim gibi olursan iyleşmen ayları bulur

Peki tedavi olursam tamamen atlatabilir miyim yoksa suanda oldugu gibi uzun sure ortaya cikmayip tekrardan yeniliyor mu kendini tedavi oldugumuz halde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…