• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar ok nemli... Sa dklmesi ile ilgili

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

munzur

sabırsız melek
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008
187
0
296
Ankara
merhaba arkadaşlar ben size yaşadığım önemli ve ciddi bir meseleyi aktarıcam, benimde saçlarım yaklaşık 6 aydır çok dökülüyordu ve ne denediysen fayda etmedi yağlar mayalar bioder bioxin yumurta fln fln.... herşeyi denedim ama dökülme duracağı yerde artış gösterdi.. normalde çokta sağlıklıyım boyum kilom yemem içmem herşey çok iyi... durumdan muzdarip olan kocamın zoruyla hastaneye gittim ve doktora durumu anlatıp genel bir kan testi yapmasını istedim kolestrol guatır ve tam kan sayımı sonuç olarak ciddi bir kansızlık ve demir eksikliği çıktı anemii hastalık derecesinde bunun üzerine doktor by b12 tahlili istedi benden bunu özel bir labratuvarda yaptırdım buda çok düşük çıktı ve bunların eksikliği olarak vücudum saç dökülmesini tepki olarak göstermiş.. şimdi kan ve demir şurupları b12 iğnelerine başladım bu süreç 6-8 ay kadar sürecekmişş.. demek istediğim saç dökülmesinin asıl sebebi vücudumda yaşadığım bir eksiklik hemde hastalık derecesinde.. lütfen arkadaşlar benim gibi muzdarip olanlar hemen bir dahiliye doktoruna gidip genel bir kan testi yaptırsınlar. doktorum çok ciddi sonuçları olabileceğini anlattı sizlerde hafife almayın lütfennn. sadece bildirmek istedimm. :sm_confused:

ben içtim kan ilacı ama oynamadı değerlerim doktorda demir eksikliğine bağlı anemi değilsin o zaman dedi akdeniz anemisi olabilirmişim diyetten sonra zaten kanım düşüktü galiba çok düşmüş ama tekrar doktora gözükcem üzerinden 7-8 ay geçti saçlarım eskiye oranla dökülmesi azaldı ama yine dökülüyor elimi atınca geliyor acaba doktora gitmeden kafama göre b12 vitamini alıp içsem mi ?
siz kaç tüp kan verdiniz bu testler için.
bu arada i_pek olan kullanıcı adımı değiştirdim bu sitenin vazgeçilmezlerinden biri oldum çıktım.

canım kafana göre kullanma istersen önce kan tahlili yaptırman gerek zaten orda çıkıyoo eksikmi değilmi ona göre doktorla görüşürsün hapmı iğnemi o seni yönlendiriyor zaten sanada çook geçmiş olsunn..
a.s.

of off ben o kanları versem bir hafta kendime gelemem 2 tüp kan vermiştim troidime falan baktırmıştım bayıldım zor kendime getirttiler.

Bugün yaptırdım ben de tahlillerimi. Seninki gibi tam teşekkülü.
Benim kan ve demirim de çok düşüktür her zaman.
Öğleden sonra görüşeceğim doktorumla.

arkadaşlar benim adet dönemim yaklaşırken saç diplerimde çok ağrı oluyor ve onunla birlikte dökülmemde sizinde böyle sorununuz var mı?

dediklerin mantığıma yattı benim saçlarım da normalde çok dökülüyordu hamileyken dökülmesi şaşırtıcı bir şekilde durmuştu hamileyken vitamin ve folik asitlerimi düzenli bir şekilde alıyordum doğumdan sonra tekrar başladı ve halen devam ediyor:(( en kısa zamanda tahlil yaptırmam gerek...

bende de kansızlık var canım .. ruh gibi bembeyaz dolaşıyorum ortalarda .ve saçlarım da felaket dökülüyo..acaba ondan mı dersin :uhm:

ben de hastalık derecesinde kansızlık var dr baya araştırdı ama sonuçları almadım bende saç dökülmesi yok çok şüküramaaz uzuyorlar onuda bakımlarla falan zorluyorum

valla arkadaşlar tek çözümü doktora gözüküp demir ve b12 testleri yaptırmak kansızlığın 3 çeşidi varmış
demir eksikliğine bağlı anemi
b12 eksikliğine bağlı anemi
folik asit eksikliğine bağlı anemi
ama tabi binde bir ihtimalde akdeniz anemisi olabilirmiş insan doktorlarda demir eksikliğine bağlı sanıyorlarmış bu hastaları bende doktora gidip demir testi yaptırınca anlıcam akdeniz anemisimiyim değilmiyim.

ya bnde test yptırdım yrn snclrı alıcam 4 tup kn verdım ama bn dermtlojıye qttım heralde deqısmez snuclr.s

Back