• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oje'nin çabuk kuruması hakkında yardım..

anzer_bali

Aşk mümkün müdür hala?
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2012
5.126
13
158
Diğer
Kızlar böyle bir konu var mı göremedim ama benim birkaç sorunum var oje konusunda..
2-3 günde bir oje rengini değiştirmeyi seviyorum ama bu sorunlar beni ojeden soğutuyor..
Öncelikle çok zor kuruyor tam kurudu diyorum elimi bişeylere sürüyorum hemen bulaşıyor ve ojem bozuluyor..
Oje sürmeden tırnağıma ve sürdükten sonrada üstüne parlatıcı sürüyorum bu arada.. Ama gündüz sürüp kuruduktan sonra yatsam bile sabah bir kalkıyorum oje çizik çizik olmuş bu da hiç hoş durmuyor.. Bu konuda fikri olan varsa yardım edebilir mi?

Çok kalın katmanlar halinde ya da üst üste çok fazla sürüyor olabilirsiniz,
Ojeler bozulmuş olabilir.
Fırçanın fazlasını alarak sürmeyi deneyin,maksimum iki kat sürün rengini hala vermediyse beyaz oje sürüp daha sonra istenen rengi tek kat sürün.
3.kattan sonra bozulma bulaşma kurumama sorunu ortaya çıkıyor.
Oje bozulmuş yoğunluğu artmışsa oje çözücü kullanın.
Parlatıcı çok fazla kullandığınız için de oluyor olabilir fazla kat oluyor çünkü tırnakta.

Oje bozulmadı parlatıcıyı da fazla sürmüyorum ama ojenin fazlasını fırçadan almıyorum, sanırım ondan oluyor birde böyle denicem teşekkür ederim cevap için :)

Ojenin çabuk kuruması için; öncelikle ojen ince yapılıysa; ince bir kat sür, 2. katı sürmeden önce yaklaşık 1-1buçuk dakika bekle ve 2. katı uygula. yoğun yapılı oje kullanıyorsan zaten orta kalınlıkta tek kat sürmen yetecektir. Kurutma önerilerime gelince... ellerini musluktan akan soğuk suyun altında bir kaç dakika tutabilirsin. Yada içinde bir kaç parça buz ve soğuk su olan bir kabın içine ojeli parmaklarını sokarak ojenin donmasını çabuklaştırabilirsin. Dikkat etmen gereken şey; musluktan akan su veya buz parçaları ojerlerine değmesin. Bu işlemler ojenin çabuk kurumasını sağlar ama bir yandan da ömrünü kısaltır. birkaç günde oje değiştiriyorsan bu işlemleri uygulayabilirsin. eğer 4-5 gün dursun dersen sabırla kendiliğinden kurumasını beklemen gerekir.
Birde oje kurutucu spreyler satılıyor ama ben pek tavsiye etmiyorum. Ojede hamurumsu bir yapı oluşturuyor.

Umarım işine yarar :)

Ojenin çabuk kuruması için; öncelikle ojen ince yapılıysa; ince bir kat sür, 2. katı sürmeden önce yaklaşık 1-1buçuk dakika bekle ve 2. katı uygula. yoğun yapılı oje kullanıyorsan zaten orta kalınlıkta tek kat sürmen yetecektir. Kurutma önerilerime gelince... ellerini musluktan akan soğuk suyun altında bir kaç dakika tutabilirsin. Yada içinde bir kaç parça buz ve soğuk su olan bir kabın içine ojeli parmaklarını sokarak ojenin donmasını çabuklaştırabilirsin. Dikkat etmen gereken şey; musluktan akan su veya buz parçaları ojerlerine değmesin. Bu işlemler ojenin çabuk kurumasını sağlar ama bir yandan da ömrünü kısaltır. birkaç günde oje değiştiriyorsan bu işlemleri uygulayabilirsin. eğer 4-5 gün dursun dersen sabırla kendiliğinden kurumasını beklemen gerekir.
Birde oje kurutucu spreyler satılıyor ama ben pek tavsiye etmiyorum. Ojede hamurumsu bir yapı oluşturuyor.

Umarım işine yarar :)

Çok teşekkür ederim denicem hepsini :)

Canım çabuk kuruması için ellerini buzdolabının buzluk kısmında bîkaç dakika beklet yeterli oluyo😊

mat ojeler 30 saniyede kuruyor ama çabuk çıkıyor, gerçi 2 günde bir değiştiriyormuşsunuz, problem olmaz.
buzlukta geçen 1-2 dakikanın da faydası olur.

Flormar oje kurutucusu kullanabilirsin :34:
bende senin söylediğin gibi ojem kurudu diyip yattığımda sabah bi bakıyorum ki yatağın izleri çıkmış ve nefret ediyorum
Tek kat bile sürsem bu sıkıntı bitmiyor :28:

Kızlar buzluk metodunu denedim dün süper oldu sabahta kalktığımda hiç çizik yoktu ojede,ama malesef grip olmuşum biraz fazla tuttum sanırım.. :2:

buz dolu suyun icinde tutarsan hemen kurur ya da en basiti ac çeşmeyi 30sn falan tut kurulamadan üfle hemen kurur ben bu sayede evden cikmadan 5dk once montumu giyip çantamı taktıktan sonra bile oje surmuslugum vardır :))

Canım flormarın oje kurutucu spreyini tavsiye etmiyorum sıkınca doğru düzgün kurutmuyor sıktıktan sonra bile bir kaç dk beklemem gerekiyor hiçbir anlamı yok yani birde ojenin rengini matlaştırıyor ve ojeyi yumuşatıyor simi yoğun olan ojeler için bu spreyi önerebilirim sana bu tarz ojelerde çabuk kurutuyor ama ojeler çabuk sökülüyor zaten 2-3 günde oje değiştirdiğin için bu sorun olmaz fakat genel olarak tavsiye etmiyorum.

Back