• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oje Perisi A m o n r a' nın Oje Tutkusu...

Bilenler bilir benim oje sevdamı ojeye olan aşkımı:69:
oje bi tutkudur, hastalıktır bi nevii.
Önce bu hastalığa nasıl kapıldığımı paylaşmak istiyorum sizlerle, devamında da oje çalışmalarımı..
Sene 1989 karlı kışlı bi istanbul.
Amonra o zamanlar daha 4 yaşında minik bi cimcime
evin ilk çocuğu o zaman, daha saltanatı sarsılmamış olmanın verdiği
rahatlıkla evde herkesi parmağında oynatmakta:90:
en çok da ona büyük zaafı olan babasını.
Baba kendi halinde bi işçi, klasik bi türk babası
az biraz tutucu, fena kıskanç ve o kadar da sevgi dolu yavrusuna
kızı ne istese yapmak için sonsuz gayret içinde:38:
kızıyla arasında sanki bi aşk var...:69:
Amonra eli uff olsa anne diye değil baba diye ağlar
tabi anne fena bozulur bu duruma..:60:
Ama baba sadece bişeyi yapmaz hiç haz etmediği kırmızı ojeyi kızına almaz
dedik ya baba kıskanç, tutucu, klasik türk babası diye...
Bi gün gelir Amonra hastalanır 40 derece ateş içinde yatar:2:
o yıl da son yılların en büyük karı yağar İstanbul' a
bi adam boyu kar olur yollar evden çıkmak ne mümkün:50:
Amonranın hemşire komşusu duruma müdahale eder iğneler ilaçlar
ama düşmez amonranın ateşi bi türlü.:50:
Anne ve baba çaresiz bekleşirler
o sırada amonroş sayıklamaya başlar belli belirsiz
ocee, oceee, oceee diye..:27:
bunu duyan baba soğuğa, kara aldırmadan düşer sokaklara
o zamanlar tabi kozmetik sektörü gelişmemiş hatta öyle bi sektör bile yok:1:
oje denen meret de sadece eczanelerde satılmakta:50:
sabaha karşı baba bütün nöbetçi eczaneleri gezer
gün ışımasına yakın elinde bi torba ojeyle gelir amonroşun yanına
baba bilemez kızının hangi renk oje istediğini almışken bütün renkleri alır yavrusuna
en çok da kırmızılardan:1:
yanaşır kızının yanına
- bak böcek sana ne aldım ben
- ne aldın:26:
- oce aldım, hem de bi sürü
eğer iyileşirsen bunların hepsi senin olcak
- kırmızı da aldın mı baba
- evet kızım kırmızı da aldım
amonroş doğrulur yataktan
-e o zaman sen sürceksin bana
- ?!:53: iyi peki süreyim ben
bu diyolağa ve amonroşun oceleri duyunca ateşinin düşmesine
evdeki amcalar, yengeler, hala, babaanne ve anne
şaşkınlıkla bakarlar taş fırın erto kızına oce mi sürecek diye:1:
ama baba hiç istifini bozmadan gayet ciddi bi edayla gün ışırken kızının minicik
ellerini avucuna alır ve amonroşa oje sürmeye başlar
babannenin sessiz serzenişi ortalıkta çınlanır
- başımıza taş yayacak, kime çekti bu kız bilmem ki
artiz mi olacak, kesin anası tarafa çekti diye:76:
ama o an amonroş ve babası için dünya durmuştur
ne baba duyar kimseyi ne de amonroş..
onlar mutlu mesut oce sürmeye devam ederler.
o günden sonra amonroşun başlar oce koleksiyonu serüveni.
aradan 20 yıl geçer ve Amonra koca bi kadın olup evlendiğinde öğrenir
bu hikayeyi
evdeki oje çılgınlığından bıkan kocik:69: Amonrayı annesine şikayet edince
annenin dilinden dökülür bu hikaye artık kocik de onu öyle kabul eder çaresiz
öyle ki oceleri için bi dolap bile yaptırır amonraya.. ve amonra mutlu mesut yaşar oceleri ve kocikiyle..
hikayenin sonunda gökten bi sürü elma düşmüş....
birisi Amonraya, birisi babacığına, diğerleri de bu hikayeyi okuyan kk daki dostlarına:71:

Hikayeye bak, Allahım yareppim:60::60:

:52::52::52::60::60::60::60::60::60:

oceeeeeee
:84::84::84::84::84::84::84::84:
Oje sapığı, rahat bırak ulen oceleri:57:
Onların hepsi benim:39:
benimde küçükken başlamış oje severliğim, daha ilkokula bile başlamadan. Komşunun bir kızı vardı adını hatırlamıyorum, benden bayağı bir büyüktü, hergün gider oje sürdürürdüm ona. Anam bilirdi ortadan kaybolunca ona gittiğimi. Babam bana almazdı oce filan. Dur acısını çıkariyim ondan:75:

Yav burdaki oce topiklerine takıldım takılalı daha bi manyak oldum, içime işlediniz ulen:82:

şimdi size tırnağa gazete baskısını anlatıcam
ben de bi blog da görünce çok hoşuma gitmişti
herkesin kolayca basit malzemelerle yapabileceği bi desen
önce ihtiyacımız olanlar
fotoraf0488.jpg

sonra gazetenin iç sayfalarında mümkün olan en küçük yazıları tırnaklarımıza yetecek kadar kesiyoruz

fotoraf0489.jpg

Sonra ojemizi sürüyoruz ben kese kağıdına yakın bi renk tercih ettim cecile 6 numara

fotoraf0490.jpg

iyice kuruması bekliyoruz

fotoraf0495.jpg

sonra kestiğimiz kağıtları tırnağımıza kapatıp kolonya döküp nazikçe bastırıyoruz elimizle
kağıdı yavaşça kaldırdığımızda yazılar tırnağımıza çıkıyo

fotoraf0497.jpg

sonra kurumasını bekliyoruz 1-2 dk. parlak cila ya da oje kurutucu geçerek sabitliyoruz baskıyı

fotoraf0498g.jpg

işte hepsi bu kadar.

Hikayeye bak, Allahım yareppim:60::60:

Oje sapığı, rahat bırak ulen oceleri:57:
Onların hepsi benim:39:
benimde küçükken başlamış oje severliğim, daha ilkokula bile başlamadan. Komşunun bir kızı vardı adını hatırlamıyorum, benden bayağı bir büyüktü, hergün gider oje sürdürürdüm ona. Anam bilirdi ortadan kaybolunca ona gittiğimi. Babam bana almazdı oce filan. Dur acısını çıkariyim ondan:75:

Yav burdaki oce topiklerine takıldım takılalı daha bi manyak oldum, içime işlediniz ulen:82:

:60::60: abla senin de çocukluğuna inince anlaşılıyo kanında var oce sapıklığı:1:

img0452tile.jpg

taze taze yeni sürüldü :27:

ben beyaz tenli olduğumdan beyaz oje sadece yazın kullanırım, ama hep şeffaf olanlardan çünkü düzgün sürülmüyor gibi gelir hep. bu çok güzel sürülmüş görünüyor, kaç kat, markası, nosu nedir acaba?

Babam bana almazdı oce filan. Dur acısını çıkariyim ondan:75:

aynen aynennn içime işlediler benim de kuzumm:84: rahat bırak babanı yav :60:

benim o kadar değildi ama 3-4 yaşlarında ben de anneminkilerden sürdürürmüşüm, buradaki oce manyaklarını anlatınca annem dedi , hayal meyal hatırladım :9: ama o kadar sizler gibi değildim :18: naaptınız banaaaa:84:

önce ihtiyacımız olanlar

sonra gazetenin iç sayfalarında mümkün olan en küçük yazıları tırnaklarımıza yetecek kadar kesiyoruz

Sonra ojemizi sürüyoruz ben kese kağıdına yakın bi renk tercih ettim cecile 6 numara

sonra kestiğimiz kağıtları tırnağımıza kapatıp kolonya döküp nazikçe bastırıyoruz elimizle

sonra kurumasını bekliyoruz 1-2 dk. parlak cila ya da oje kurutucu geçerek sabitliyoruz baskıyı

fotoraf0498g.jpg

işte hepsi bu kadar.

hepsi bu kadarmış :63: listeye bir de cecile 6 eklendi :84:daha çatlatmayı deneyemedim bunu asla başaramam, ama bir itiraf bu iş çatlatma ojeden daha çok hoşuma gitti :56: ama bende bu kadar yetenek çıkmaz :78::1:

:60::60: abla senin de çocukluğuna inince anlaşılıyo kanında var oce sapıklığı:1:

:60::60::60:

ben beyaz tenli olduğumdan beyaz oje sadece yazın kullanırım, ama hep şeffaf olanlardan çünkü düzgün sürülmüyor gibi gelir hep. bu çok güzel sürülmüş görünüyor, kaç kat, markası, nosu nedir acaba?

aynen aynennn içime işlediler benim de kuzumm:84: rahat bırak babanı yav :60:

benim o kadar değildi ama 3-4 yaşlarında ben de anneminkilerden sürdürürmüşüm, buradaki oce manyaklarını anlatınca annem dedi , hayal meyal hatırladım :9: ama o kadar sizler gibi değildim :18: naaptınız banaaaa:84:

hepsi bu kadarmış :63: listeye bir de cecile 6 eklendi :84:daha çatlatmayı deneyemedim bunu asla başaramam, ama bir itiraf bu iş çatlatma ojeden daha çok hoşuma gitti :56: ama bende bu kadar yetenek çıkmaz :78::1:

:60::60::60:

yeteneklik bişiy yok çok kolay şu an tırnağında olan ojeyi silmeden evvel dene istersen
o kadar basit ki eminim yaparsın canım

Biri bana frençin en kolay yolunu uygulamalı olarak anlatsın pilis. Geçen gün deniyim dedim, golden rose kireç beyazıyla uçları boyayım dedim ama amma yamuk oldu he. Üstünede daha soft flormar geçtim bi moka benzemedi. Kocemde pek güldü.:63: E tabi iki çocuklu olunca yemektir, temizliktir, ütüdür, çamaşırdır vs vs oce neyin dayanmıyor. Hoooooffff:19:

bu ne güzel bir topic böle cnm hikayenede bayıldım :46:
gazete yazılarıyla yaptığını mutlaka ben de deneyeceğim

img0452tile.jpg

taze taze yeni sürüldü :27:
çok güzel durmuş beyaz ama bu soğuk havada nedense tırnaklarını görünce bana üşüme geldi :))):9: karı çağrıştırdı sanırsam :26:sanırsam üzerine siyah desen yaparsan daha hoş olabilirr..:27: hatta siyah kar deseni :))
konadım var artık bizim dilekle denizin sayesinde yurtdışından sipariş ettim
ama daha alışamadım düzgün kullanmaya
hem o da konad değil kanka yapışkan etiketlerden:1:
canım ben de yurtdışından almak istiyorum bana yardımcı olabilir misin hangi siteden alıyorsun,kargo ne kadar vs..gibi konularda özelden canım :26:
önce ihtiyacımız olanlar
fotoraf0488.jpg

fotoraf0489.jpg

fotoraf0490.jpg

iyice kuruması bekliyoruz

fotoraf0495.jpg

fotoraf0497.jpg

fotoraf0498g.jpg

işte hepsi bu kadar.
çok sofistike duruyor ,kültürlü kız havalarında, hoş ve ayrıca karizma :16::28::82:

Son düzenleme:
Biri bana frençin en kolay yolunu uygulamalı olarak anlatsın pilis. Geçen gün deniyim dedim, golden rose kireç beyazıyla uçları boyayım dedim ama amma yamuk oldu he. Üstünede daha soft flormar geçtim bi moka benzemedi. Kocemde pek güldü.:63: E tabi iki çocuklu olunca yemektir, temizliktir, ütüdür, çamaşırdır vs vs oce neyin dayanmıyor. Hoooooffff:19:

abla flormarın nail art beyaz ojesi var fırçası ince onla yapması çok kolay ben öyle yapıyorum
bi de sıyırarak yapanlar var eline ojeyi damlatıp tırnakta sıyırıyolar

gazete baskısına bayıldım bende çok güzel anlatmışsın eline saglık...en yakın zamanda denicem kesinilkle

çok güzel durmuş beyaz ama bu soğuk havada nedense tırnaklarını görünce bana üşüme geldi :))):9: karı çağrıştırdı sanırsam :26:sanırsam üzerine siyah desen yaparsan daha hoş olabilirr..:27: hatta siyah kar deseni :))

canım ben de yurtdışından almak istiyorum bana yardımcı olabilir misin hangi siteden alıyorsun,kargo ne kadar vs..gibi konularda özelden canım :26:

çok sofistike duruyor ,kültürlü kız havalarında, hoş ve ayrıca karizma :16::28::82:

yardımcı olmaya çalışırım da canım you_know ve deniz bu duruma daha hakim ben seçmek dışında hiçbişey yapmadım biraz ingilizce fukarasıyımda ayıptır söylemesi:1: sağolsunlar gerisini onlar halletti ve ben 1 hafta sonra konadıma kavuştum
türk lirasıyla seti 31 liraya geldi bana herşey içinde dahil.
evet bu entel kız ocesi oldu biraz :60:

Son düzenleme:
çok kibar olmuş canım
eline sağlık:71:
teşekkür ederim canım senin kadar şekiller yapamasamda sade bişi oldu :27:
markası golden lady canım 345 şu frenç ojelerinden 2 kat sürdüm beyaz dursun diye
bende bi abukluk var canım yazın sürülen ojeleri kışın sürüyorum hep :9: desen yapsam hoş durur aslında pek beceremiyorum desenleri ama öğrenmeye başladım yakında yapıcam teşekkür ederim :71:

teşekkür ederim canım senin kadar şekiller yapamasamda sade bişi oldu :27:

markası golden lady canım 345 şu frenç ojelerinden 2 kat sürdüm beyaz dursun diye

bende bi abukluk var canım yazın sürülen ojeleri kışın sürüyorum hep :9: desen yapsam hoş durur aslında pek beceremiyorum desenleri ama öğrenmeye başladım yakında yapıcam teşekkür ederim :71:

şu yapışkanlı etiketlerden de yapıştırabilirsin çok hoş duruyo kozmetikçilerde 1 milyoncularda falan var canım

Son düzenleme:
şu yapışkanlı etiketlerden de yapıştırabilirsin çok hoş duruyo kozmetikçilerde 1 milyoncularda falan var canım

hiii olabilir evet ama çıkmasından korkuyorum öğrenci olduğum için bulaşıkları falan elimde yıkıyorum hep temizlik desen cabası ama denicem merak ettim :27:

fotoraf0510c.jpg

fotoraf0512.jpg

fotoraf0514.jpg

rimmelin ojesi ben buna çikolata kahve diyorum
yoğun bi kıvamı var fırçası enli sürümü kolay

Back