• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oje alırken denenir mi?

insominik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
82
6
36
Ankara
kızlar bir şey sorucam dalga geçmeyin. :17:oje alırken denenir mi? ben bu zamana kadar hep kozmetiklerde "deneyebilir miyim?" dedim ve denedim. yani ufacık bi sürüp baktım.hatta asetonlu pamuk bile verdiler. ama geçen gün bir kozmetikte kadın denenmiyor ojelerin testerı yok dedi.

evet kızlar bekliyorum cevaplarınızı:1:

kızlar bir şey sorucam dalga geçmeyin. :17:oje alırken denenir mi? ben bu zamana kadar hep kozmetiklerde "deneyebilir miyim?" dedim ve denedim. yani ufacık bi sürüp baktım.hatta asetonlu pamuk bile verdiler. ama geçen gün bir kozmetikte kadın denenmiyor ojelerin testerı yok dedi.

evet kızlar bekliyorum cevaplarınızı:1:

aslında denenmemesi lazım çünkü her gelen azcık bir sürüp deneyim dese oje biter :1:ama aramızda kalsın bende her gittiğim yerde kimseye sormuyorum deneyebilirmiyim diye ve deniyorum azcıkın sürüp :17::9:

Ben kesinlikle çok kızarım böyle şeylere. Aldığım ojeyi ilk ben açmalıyım. Ki bazen deneyenler abartıp şişenin etrafına bulaştırıyor falan, çok kötü bir görüntü çıkıyor ortaya. Oje yani bu rengini şişede görmüyor musun da deneme ihtiyacı duyuyorsun? Bence şişelerin ağız kısmına ilk kullanacak kişinin açtığı bir jelatin gibi koruyucu konulabilir.

Ben kesinlikle çok kızarım böyle şeylere. Aldığım ojeyi ilk ben açmalıyım. Ki bazen deneyenler abartıp şişenin etrafına bulaştırıyor falan, çok kötü bir görüntü çıkıyor ortaya. Oje yani bu rengini şişede görmüyor musun da deneme ihtiyacı duyuyorsun? Bence şişelerin ağız kısmına ilk kullanacak kişinin açtığı bir jelatin gibi koruyucu konulabilir.

ya canım doğru söylüyorsun ama, açık renkler şişede durduğu gibi durmuyor. bir de mavi falan oluca tek kat sürmek istiyorum, değişiyor rengi. önerin çok mantıklı ama, bir tanesini tester yapsınlar gerisini jelatinle kaplasınlar. :61:

ürün koruma bandı olmalı bencede ve yanısıra birde tester ı olmalı böylece sorun çözülmüş olur

Testerı varsa sadece o denenebilir, ama ben onu da denemem, bu yolla bulaşabilecek dermatolojik hastalıklar var. Hiçbir kozmetik ürününün testerını denemem, hele o rujları filan nasıl çekinmeden sürebiliyorlar dudaklarına hayret ediyorum. Aşırı titiz bir insan değilim ama onlarca insanın denediği bir ürünü deneyecek kadar da akılsız değilim. İnsanın başına her türlü şey gelebilir bu yüzden.
Ürünün orjinalinin denetilmesi de hiç etik değil, kozmetik mağazalarında çalışanların buna izin vermemesi gerekir ama ne yazık ki harcıalem kozmetik mağazalarında ürünlerin denenmesine izin verildiğini gözlerimle gördüm, uyarmadım çünkü ben uyarsam da aynı yanlışı yapmaya devam edeceklerini biliyorum. Bir yabancının denediği bir ürünü asla almak istemem ben. O denenmiş ojenin gayet pis, bakımsız, hatta mantarlı bir tırnağa fırçası değmiş olabilir değil mi? Ben açıp bakınca bir defa bile denenmiş olup olmadığını şişenin ağız kısmından anlıyorum ve denenmiş ise almıyorum.
Zaten ağırlıklı olarak yurt dışından alırım ojelerimi, onlarda böyle bir sorun olmuyor zaten, hijyeni ve etik kuralları daha çok önemsediklerinden olsa gerek.

denendiğini duymadım..bende oje hastasıyım..denense iyi olur çünkü bazen renk göründüğü gibi çıkmıyor.diğer makyaj malzemelerinde olduğu gibi tester olabilir ama uğrasmazlar sanırım

Ay yok daha neler altı üstü birkaçliralık ürün denensin mi ayrıca kullanılmış ürün almak hoşununuza gider mi hadi sizden önce onlarca kişi denemişse

Tırnağında mantar olan biri kullandıysa, sonrasında kullanan kişiye mantar bulaşıyor ojeden.
Bunu net biliyorum.
O nedenle, kesinlikle denenmez.
Tester olarak mevcut olan hiçbir kozmetik ürününü de kendi üzerimde denemiyorum. Rıjları en fazla elime sürüp deniyorum, onu yaparken dahi tiksinti geliyor.

Nasıl dudağında deniyor insanlar, hiç anlamıyorum.:27:

nelere indirimde diye para vermiyoruzki hele ki oje bizim için önemli bence imkan varsa alın gitsin rengi beğenmezseniz işte konunun profları burda sorun öğrenin başka renge kendiniz dönüştürün :34:

isin dogrusu onceden surulmus tirnak kartelalarini tirnagin uzerine koyup bakmak. tabi kac kat oldugu o sekilde anlasilmiyor ama en azindan bir fikriniz olur. zaten bir sure sonra hangi markanin hangi ojesi kac katta opak olur anlayabilir hale geliyorsunuz, ama bundan emin olmak istiyorsaniz sadece kapagini acip firca sapi uzerinde kalan ojeden seffafligi hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz.

ojeler diğer makyaj ürünleri (örn: ruj, fondoten, göz kalemi) gibi hijyen açısından bir problem teşkil etmiyorlar diye biliyorum. nereden biliyorum unuttum valla, ama okumuştum böyle bir şey. yani başkası sürse bile ondan bir mikrop bulaşmazmış ojeye. asla ben de göz kalemi vs. şeyleri denemem tester'dan falan. bir keresinde göz nezlesi kapmıştım arkadaşımın göz kalemini kullandığım için. ama ojede bu problem yok (diye biliyorum) araştırmak lazım.

onun dışında ben ojeyi alıp da sömürür gibi tırnağa sürmeyi ayıp buluyorum, sadece açıp bakarım yapısı çok ince mi falan diye. tırnağın sadece ucunda deniyorum, satın almadığın ojenin şişesinin kenarlarına bulaştırmak da ayıp bence.

ojeyi satan insanlar da eğer sattıkları ojeyi denememize izin vermiyorlarsa eh bir zahmet tester sağlasınlar lüten bize. tester'ların hijyenik olup olmaması ayrı bir konu, bu ayrı bir konu. eğer o ojeyi denettirmeyeceksen bana sadece denenmesi için oje koyman gerek. yoksa nereden bileceğim düzgün bir şey mi değil mi?

bi keresinde flormar standında bakıyordum ojelere, tırnağıma da sürmüyorum bile ama. sadece bakıyorum şişeyi açıp. satıcı kadın bana "onları denemek yasak." dedi. ben de "tester'ınız var mı? bakmak istiyorum sadece." dedim. "yok zaten, bakıp al, bir buçuk liralık oje için bu kadar bakmaya ne gerek var" falan gibi şeyler dedi. ben de iyi o halde dedim, aldığım şeyleri de bıraktım gittim. ruj vesair makyaj ürünlerinin tester'ını koyuyorsanız onların neden koymuyorsunuz kardeşim??

Son düzenleme:
ojeler diğer makyaj ürünleri (örn: ruj, fondoten, göz kalemi) gibi hijyen açısından bir problem teşkil etmiyorlar diye biliyorum. nereden biliyorum unuttum valla, ama okumuştum böyle bir şey. yani başkası sürse bile ondan bir mikrop bulaşmazmış ojeye. asla ben de göz kalemi vs. şeyleri denemem tester'dan falan. bir keresinde göz nezlesi kapmıştım arkadaşımın göz kalemini kullandığım için. ama ojede bu problem yok (diye biliyorum) araştırmak lazım.

onun dışında ben ojeyi alıp da sömürür gibi tırnağa sürmeyi ayıp buluyorum, sadece açıp bakarım yapısı çok ince mi falan diye. tırnağın sadece ucunda deniyorum, satın almadığın ojenin şişesinin kenarlarına bulaştırmak da ayıp bence.

ojeyi satan insanlar da eğer sattıkları ojeyi denememize izin vermiyorlarsa eh bir zahmet tester sağlasınlar lüten bize. tester'ların hijyenik olup olmaması ayrı bir konu, bu ayrı bir konu. eğer o ojeyi denettirmeyeceksen bana sadece denenmesi için oje koyman gerek. yoksa nereden bileceğim düzgün bir şey mi değil mi?

bi keresinde flormar standında bakıyordum ojelere, tırnağıma da sürmüyorum bile ama. sadece bakıyorum şişeyi açıp. satıcı kadın bana "onları denemek yasak." dedi. ben de "tester'ınız var mı? bakmak istiyorum sadece." dedim. "yok zaten, bakıp al, bir buçuk liralık oje için bu kadar bakmaya ne gerek var" falan gibi şeyler dedi. ben de iyi o halde dedim, aldığım şeyleri de bıraktım gittim. ruj vesair makyaj ürünlerinin tester'ını koyuyorsanız onların neden koymuyorsunuz kardeşim??

canım ben de aynen tırnağın ucunda deniyorum ( daha doğrusu deniyordum, artık denemem herhalde:1:), o da bütün ojeleri değil tabii.ayrıca o kozmetiklerin garip ışıkları altında mürdüm görünen ojenin tek kat sürünce güneş ışığında basbayağı kırmızı çıktığını da gördüm, biraz da bu yüzdendi denemem. hijyen açısından çekinceleri anlıyorum ama "amaan ucuz bişey zaten nolucak ki" mantığını anlamam mümkün değil. en azından elime para geçene kadar:1:

isin dogrusu onceden surulmus tirnak kartelalarini tirnagin uzerine koyup bakmak. tabi kac kat oldugu o sekilde anlasilmiyor ama en azindan bir fikriniz olur. zaten bir sure sonra hangi markanin hangi ojesi kac katta opak olur anlayabilir hale geliyorsunuz, ama bundan emin olmak istiyorsaniz sadece kapagini acip firca sapi uzerinde kalan ojeden seffafligi hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz.

ben hep böyle bakarım fırçasından oje duru mu çok yoksa biraz kıvamlı mı diye.

Hep denerim. Azicik surup esas tirnaktaki rengini ve benim ten rengime yakisip yakismadigini gormem lazim.

Back