ojeler diğer makyaj ürünleri (örn: ruj, fondoten, göz kalemi) gibi hijyen açısından bir problem teşkil etmiyorlar diye biliyorum. nereden biliyorum unuttum valla, ama okumuştum böyle bir şey. yani başkası sürse bile ondan bir mikrop bulaşmazmış ojeye. asla ben de göz kalemi vs. şeyleri denemem tester'dan falan. bir keresinde göz nezlesi kapmıştım arkadaşımın göz kalemini kullandığım için. ama ojede bu problem yok (diye biliyorum) araştırmak lazım.
onun dışında ben ojeyi alıp da sömürür gibi tırnağa sürmeyi ayıp buluyorum, sadece açıp bakarım yapısı çok ince mi falan diye. tırnağın sadece ucunda deniyorum, satın almadığın ojenin şişesinin kenarlarına bulaştırmak da ayıp bence.
ojeyi satan insanlar da eğer sattıkları ojeyi denememize izin vermiyorlarsa eh bir zahmet tester sağlasınlar lüten bize. tester'ların hijyenik olup olmaması ayrı bir konu, bu ayrı bir konu. eğer o ojeyi denettirmeyeceksen bana sadece denenmesi için oje koyman gerek. yoksa nereden bileceğim düzgün bir şey mi değil mi?
bi keresinde flormar standında bakıyordum ojelere, tırnağıma da sürmüyorum bile ama. sadece bakıyorum şişeyi açıp. satıcı kadın bana "onları denemek yasak." dedi. ben de "tester'ınız var mı? bakmak istiyorum sadece." dedim. "yok zaten, bakıp al, bir buçuk liralık oje için bu kadar bakmaya ne gerek var" falan gibi şeyler dedi. ben de iyi o halde dedim, aldığım şeyleri de bıraktım gittim. ruj vesair makyaj ürünlerinin tester'ını koyuyorsanız onların neden koymuyorsunuz kardeşim??