öğretmenlik,ek iş fikri, önerilerinizi bekliyorumm:)

isis33

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2023
42
51
33
selam yine bir derdim,sorum için konu açacağım çünkü buradaki kadınlar bana o kadar yardımcı oldu ki:) ben öğretmenim, branşım özel egitimde sınıf öğretmenliği. ayrıca çocuk gelişimi egitimim de var kamudayım ve biliyorsunuz ki bizim bir kurumda çalışmamız yasak. maddi olarak çok zor yollardan geçtik ailem çok kalabalık ve 40 yıllık oturdugumuz kucuk eski daire dışında hicbiseyimiz yok yani aileden kalacak bir çöpüm bile yok. çok geç ikinci okul vs ile çalışıp atandım,çok şükür. evlilik vs yok dolayısıyla bir gelecek kaygısı başladı bende. birikim yapıp ev almak almak hayalim. ek iş olarak fikir almak istiyorum. ufak bir çocuk oyun atölyesi, öyle çok vergi bilmem ne genis caplı bisey degil ama ufak bir kreş belki etüt merkezi vs aćmak istiyorum buradan kazancım olur mu? 8 yıldır çocuklarlayım,drama,montessori, çocuk gelisim egitimlerim var. maddi durumu iyi olan bir ilçede calisyorum. 100-150 civarı kredi cekerek ufak bir yer merkez açılır mı. yoksa böyle yerler kücük sehirlerde mi daha cok para kazandırır. umarım sizlerden bir fikir, öneri,tavsiye gelir, bu konuyu sadece sizlere açabildim, Allah tüm kadınlara ekonomik özgürlük versin, sevgiler🫠

Son düzenleme:
Kendi üzerine acamazsaniz ama başkasının üzerine mi açacaksınız birçok veli okul sonrası çocuklarını etüt merkezine gönderiyor özellikle çalışan anneler için çok rahat oluyor okul cikis saatleri ve iş çıkış saatlerinden ötürü ama 100-150 bin bu iş için yetmez.

Devlet memuru başka bı iste çalışamaz.baskasinin adına açmanız gerekir.sizin çalışma saatleriniz ek bı iş için yeterli olacak mı?diyelim ki ben çalışmam başında dururum diyorsaniz da o işler öyle olmuyor.kendi işinin basinda durmazsan iki günde batar gider.bunlari iyi düşünüp araştırmanız lazım.ayrica 150 bin TL ne ki çok az öyle bı yer açmak için.

Yasal olarak acamazsiniz.
Başkasının üstüne açsanız kime güveneceksiniz bu devirde ?
Bence çok hirslanip büyük düşünmeyin.
Ufak ufak birikimlerle başlayın.
Özel dersler verebilirsiniz mesela.
Ve her ay şu kadar altın alacağım gibi bir hedef koyun kendinize.

selam yine bir derdim,sorum için konu açacağım çünkü buradaki kadınlar bana o kadar yardımcı oldu ki:) ben öğretmenim, branşım özel egitimde sınıf öğretmenliği. ayrıca çocuk gelişimi egitimim de var kamudayım ve biliyorsunuz ki bizim bir kurumda çalışmamız yasak. maddi olarak çok zor yollardan geçtik ailem çok kalabalık ve 40 yıllık oturdugumuz kucuk eski daire dışında hicbiseyimiz yok yani aileden kalacak bir çöpüm bile yok. çok geç ikinci okul vs ile çalışıp atandım,çok şükür. evlilik vs yok dolayısıyla bir gelecek kaygısı başladı bende. birikim yapıp ev almak almak hayalim. ek iş olarak fikir almak istiyorum. ufak bir çocuk oyun atölyesi, öyle çok vergi bilmem ne genis caplı bisey degil ama ufak bir kreş belki etüt merkezi vs aćmak istiyorum buradan kazancım olur mu? 8 yıldır çocuklarlayım,drama,montessori, çocuk gelisim egitimlerim var. maddi durumu iyi olan bir ilçede calisyorum. 100-150 civarı kredi cekerek ufak bir yer merkez açılır mı. yoksa böyle yerler kücük sehirlerde mi daha cok para kazandırır. umarım sizlerden bir fikir, öneri,tavsiye gelir, bu konuyu sadece sizlere açabildim, Allah tüm kadınlara ekonomik özgürlük versin, sevgiler🫠
Öyle kayıtsız bilmemnesiz bu dediğiniz yerler açılmaz. Hiç bir yere kaydı olmayan, denetlenmeyen kuruma kim çocuğunu teslim eder? Aklınız alıyor mu bunu?

150 bine bu tip bir kurumun materyallerini bile alamazsınız.

burada daha önce konu açmış olan özelde öğretmen olan bir hanım vardı onun konusuna bi bakın isterseniz
anladığım kadarıyla mesela etüd merkezi olursa MEB çok öyle 25 m2 müdür odası olacak 15 m2 kaç tane sınıf olacka gibi şeyler şart koşmuyormuş ama kurs olursa adı şartlar değişiyormuş filan -ben ayrıntısını bilmem ama çoook eskiden hatırlıyorum derhaneler varken bile kıl bir müfettiş gelse atatürk posterinin yerden yüksekliğini ölçen ne biliyim kürsünün mesafesini ölçen oluyordu :KK70: (ben sizden büyüğüm) şimdi öyle incleyen yoktur da neyi inceledikleri neye izin verip vermedikleri önemli. yoksa yönetmeliklerde 503765780540760 çeşit şart var aslında -şu anda o şartların hepsine uyan varsa beni kessinler.

şartların hepsine uymayacaaınız kesin de ne kadarına baktıklarını anlayıp ona göre kaç m2 bir yer lazım, kaç çalışan lazım, nasıl bir tefrişat lazım sizin için kritik olan şeyler bunlar

kendi üstünüze de olamayacağına göre 100 bin 1 kişinin asgari ücretle 3 aylık maaşı demek..asgari ücret 25 bin olsa primiyle 35 filan olur masrafı...3 ay bile yetmez daha yemeği filan hariç. ki bir de ne açacağınıza bağlı olarak diploması olan birini almanız gerekiyor da olabilir.

üzgünüm de daha kira var, (depozito emlakçı var), oraya iyi kötü bi dolap masa sıra bişey koyacaksınız.

kısacası fikren yapılabilir ama araştırmanız, semeyeniiz artırmanız ve + çalışcak güvenilir kişi bulmanız lazım
unutmayın ki insan çalıştırmak çooook zor. (işsahibi olarak diyorum bunu, gerçekten insan çalıştırmak aşırı zor)

Öyle kayıtsız bilmemnesiz bu dediğiniz yerler açılmaz. Hiç bir yere kaydı olmayan, denetlenmeyen kuruma kim çocuğunu teslim eder? Aklınız alıyor mu bunu?

150 bine bu tip bir kurumun materyallerini bile alamazsınız.
hayır elbette kayıtsız demek istemedim pek bilgim yok ama bazı sirket tipi vergili bazıları danısmanlık gibi oluyor bunların şartları ve vergi oranları degisiyor bu nedenle cok vergi olmayan demek istedim, öyle kayitsız yere ben zaten girişmem:)

Devlet memuru başka bı iste çalışamaz.baskasinin adına açmanız gerekir.sizin çalışma saatleriniz ek bı iş için yeterli olacak mı?diyelim ki ben çalışmam başında dururum diyorsaniz da o işler öyle olmuyor.kendi işinin basinda durmazsan iki günde batar gider.bunlari iyi düşünüp araştırmanız lazım.ayrica 150 bin TL ne ki çok az öyle bı yer açmak için.
doğru 150 baya az söylemişim hazıt bir yer olur ben sadece materyal alırım diye düşünmüştüm ondan😃

doğru 150 baya az söylemişim hazıt bir yer olur ben sadece materyal alırım diye düşünmüştüm ondqn
Yasal olarak acamazsiniz.
Başkasının üstüne açsanız kime güveneceksiniz bu devirde ?
Bence çok hirslanip büyük düşünmeyin.
Ufak ufak birikimlerle başlayın.
Özel dersler verebilirsiniz mesela.
Ve her ay şu kadar altın alacağım gibi bir hedef koyun kendinize.

haklısınız ben zaten işim bu hani özel ders saati yerine grupla çalışırım diye hayal etmiştim ama pek bilgim yok böyle konularda bu nedenle danışmak istedim:)

Bana maalesef biraz hayal gibi geldi dayanaksız bir plan. Biraz daha detaylı ve para konusunu enine boyuna hesap edip öyle girişin. İzinler ve ruhsat kısmı da zaten çok karışık.

Özel ders imkanı olmaz mı?
Oğlumun özel eğitim öğretmenine blok ders için 2500 ödeme yapıyoruz.
Daha düşük tutsanız, 2 öğrenci çıksa bile fena değil.

Etik vs düşünülmeden yazılmıştır.

hayır elbette kayıtsız demek istemedim pek bilgim yok ama bazı sirket tipi vergili bazıları danısmanlık gibi oluyor bunların şartları ve vergi oranları degisiyor bu nedenle cok vergi olmayan demek istedim, öyle kayitsız yere ben zaten girişmem:)
Kimin üstüne açacaksınız peki? Açılış masrafları 150 bin tutar zaten neredeyse.

Haftasonları için açabilirsin belki. Onların mevxzuatları var kuralları var, göz at. Ortakla yapabilirsin o işlerin başını birinin beklemesi lazım, çocuklardan birinin başına herhangi bir şey gelirse yanarsın. Önce mevzuata bak ama o işlere bir giren pişman bir girmeyen

Özel ders imkanı olmaz mı?
Oğlumun özel eğitim öğretmenine blok ders için 2500 ödeme yapıyoruz.
Daha düşük tutsanız, 2 öğrenci çıksa bile fena değil.

Etik vs düşünülmeden yazılmıştır.
hangi şehir, bu kadar ücret veren olmuyor istanbuldayım ben

Herşey bittikten sonra arkadaşınız burası benim haydi yallah derse ne yapacaksınız?
Herşey bittikten sonra arkadaşınız burası benim haydi yallah derse ne yapacaksınız?
arkadaşım kurucu müdür ablam da ortak olacak, böyle planlama yaptım kimseye koşulsuz sartsiz güvencek degilim, bir öneriniz ve tavsiyeniz varsa dinlemek isterim:)

ufak bir çocuk oyun atölyesi, öyle çok vergi bilmem ne genis caplı bisey degil ama ufak bir kreş belki etüt merkezi vs aćmak istiyorum buradan kazancım olur mu?

arkadaşım kurucu müdür ablam da ortak olacak, böyle planlama yaptım kimseye koşulsuz sartsiz güvencek degilim, bir öneriniz ve tavsiyeniz varsa dinlemek isterim:)
İşin içinde olmamama rağmen bir dönem kızım anaokullarında ve oyun evlerinde çalıştığı için az çok bilgim var, bir yerde çalışmakla bir yerin işletmecisi olmak arasında dağlar kadar fark var, direkt çocuklara yönelik bir yer olacağından bir kere yönetmeliğe uygun olması gerekiyor, tutacağınız yerin metrekaresinden tutun da çocukların kullanımı için alınan tuvaletler lavabolar, masa sandalye, çocukların kullanacağı materyaller yönetmelikte yazıldığı gibi olmalı, mümkün değil 150 bin yetmez, kiralayacağınız yerin kirası ve depozitosunu dahi karşılamayabilir, sağlam para yatırmanız ve sağlam reklam yapmanız gerekiyor, ki tanıtım ücretlerinizi de düşük tutmanız lazım ki ebeveynler sizi tercih etsin, öyle olunca da kârdan çok zararınız olur, siz kayıtsız çalışamazsınız, ablanız eğitimci değilse çocuklara müdahale edemez, bir tek arkadaşınızla da 3-5 çocuk dahi olsa bu iş yürümez, mecbur yardımcı abla alacaksınız, sgksı maaşı elektriği suyu ısıtması kirası smmm giderleri derken küçük bir yerin dahi giderleri gelirinden çok oluyor.
Kaldı ki 8 yıldır çocuklarlasınız, bir tanesinin başına bir şey gelse dava açılma riski olduğunu biliyorsunuzdur.

Yerinizde olsam çocuklarla birebir sizin ilgilenmeniz gereken bir yer açmayı düşünmem, bulunduğunuz bölgeyi iyi gözlemleyin, kadınların olsa da gitsek dediği eksikliği olan bir yer var mı?

X