çok yoğun hafıza,ezber gerektiren bir o kadar da muhakeme gücü isteyen,sayısal bir ders.Meslek lisesi öğrencisi anlamıyor ki,anlasa da yapamıyor zaten.Yani çocuk çok da önemsemiyor,zaten bölüm dersinin kredisi yüksek,benim 2-3 saatlik dersten zayıf düşse ne olacak ki? Ortalamadan geçiyor.O yüzden derse katılım çok az oluyor.Erkek lisesi olmasının verdiği bir dezavantaj da var.Yerlerinde oturtmaya çalışmak büyük sorun.
Ben de bir anadolu lisesinde biyoloji ogretmeniyim. İlk görev yaptigim okul burasi o yüzden meslek lisesinde yasanan sikintilari bilemiyorum. Bizim diğer biyoloji öğretmenimiz hemsireymis daha sonra öğretmenlik okumuş ve öğretmenliğe geçmiş. Eğer kafam rahat olsun insanlarla fazla ugrasmayim derseniz biyolog olun ama ben bütün gün bir odada hayat geciremem insanlarla iletişim halinde olmaliyim öğretmeyi seviyorum derseniz öğretmenliği tercih edin. Ben de biyoloji mezunuyum ve bir sure lab da calistim bana gire olmadigini anlayincada formasyon aldim ve öğretmen olarak atandim. Şimdiki sistem öğrenci lehine olduğu için biraz silinti yasiyoruz ama öncelikli amaciniz dersi sevdirmek olursa ve bunu basarirsaniz sizden rahati olmaz ben öyle yapmaya calisiyorum ve sikintilari minimuma indiriyorum boylece. diğer özlük haklarini soylememe gerek yok sanirim onları siz zaten biliyorsunuz.
Bur bayan için öğretmenlik daha mantikliymisgibi geldi bana hep. Gece nobetiniz yok cçok fazla tatiliniz var idareyle anlasirsaniz ders programiniz da sizin de isteklerinize gözoönüne aliniyor. Ben bunun rahatliklarini çok yasadim.özellikle bebeğim doğduğunda daha da yasayacagima inanıyorum. Öğrencilere biyolojiyi sevdirmek zor değil ben çok bagiran ve sürekli konu anlatan bi öğretmen olmadim sorular görseller ve videolarla onlarin kafasinda hep bi soru işareti biraktimbu da onlari derse çekti. Ha not konusunda da çok hassastim ve bunu onlara da yansittim. Haksizlik karsisinda nazil cilgina dondugumu bilirler o yüzden bana asla not için gelmedi bir öğrencim. Çünkü sözlü notlarimin ucu acil değildi neyi neden verdigimi çok iyi biliyorlardı ve bunu onların da takip etmesine izin verdim. Branş bilgisi noktasında zamanla kendinizi geliştiriyorsunuz ki sizin edindiğimiz bir tecrübe de var o da size yardimci olacaktır. Su an öğrenciler sikintili evet disiplin noktasında bazen yetersiz kalaboliyoruz ama bir kaç öğrencinin korkusu yüzünden de artilari silip öğretmenligi bir kenera atmayin derim.
Meysa hocam puaniniz kaç bu arada.
P121 yani ögretmnlik puanım 79 küsür. Alan sınavından dolayı puan görünümleri düştü ama sıralamam 524.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?