• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögretmenlik ! Bir akıl verin kızlarr

meysa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
281
112
103
Antalya
Arkadaşlarım merabalar öncelikle.
Ben lise branşı biyoloji ögretmeniyim. Daha dogrusu biyoloji mezunuyum ve formasyon aldım. Bu yıl sınava girdim ve ögretmenligi ya da biyologlugu tercih etsem gelme ihtimali var bu yıl. İki yıldır sınava giriyorum bizden alımlar çok azdı ve hep ögretmenlik diyordum ama bu yıl biyolog olma şansımda olunca kararsız kaldım. Ögretmenlik deneyimi olarak bir lisede iki hafta yapmış oldugum ücretli ögretmenlik var ve o iki hafta bana çok zor gelmişti gözüm korkmuştu açıkçası. Aranızda lisede ögretmen olan bayan arkadaşlarıma soruyorum gerçekten lisede çalışmak zor mu? Ve bir de şundan dolayı kafam karışık, tabiki insan sevdigi meslegi yapmalı ama ögretmenligi mi tercih etmeliyim yoksa biyologlugu mu?

meslek lisesinde biyoloji öğretmeniyim.Bence hastanelerde çalışma şansınız varsa mutlaka değerlendirin.Öğretmenlik zor.

Evet meslek liseleri daha zordur. Ücretli yaptigim okulda meslek lisesiydi iki haftada ciktim geri.
Zorlukları nelerdir siz işin içinde olarak daha iyi bilirsiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
çok yoğun hafıza,ezber gerektiren bir o kadar da muhakeme gücü isteyen,sayısal bir ders.Meslek lisesi öğrencisi anlamıyor ki,anlasa da yapamıyor zaten.Yani çocuk çok da önemsemiyor,zaten bölüm dersinin kredisi yüksek,benim 2-3 saatlik dersten zayıf düşse ne olacak ki? Ortalamadan geçiyor.O yüzden derse katılım çok az oluyor.Erkek lisesi olmasının verdiği bir dezavantaj da var.Yerlerinde oturtmaya çalışmak büyük sorun.

çok yoğun hafıza,ezber gerektiren bir o kadar da muhakeme gücü isteyen,sayısal bir ders.Meslek lisesi öğrencisi anlamıyor ki,anlasa da yapamıyor zaten.Yani çocuk çok da önemsemiyor,zaten bölüm dersinin kredisi yüksek,benim 2-3 saatlik dersten zayıf düşse ne olacak ki? Ortalamadan geçiyor.O yüzden derse katılım çok az oluyor.Erkek lisesi olmasının verdiği bir dezavantaj da var.Yerlerinde oturtmaya çalışmak büyük sorun.

Evet ya kanları deli akan gençlerle ugrasmak zor tabi.. hayırlısı olsun inş. tşk ederim sizede

Ben de bir anadolu lisesinde biyoloji ogretmeniyim. İlk görev yaptigim okul burasi o yüzden meslek lisesinde yasanan sikintilari bilemiyorum. Bizim diğer biyoloji öğretmenimiz hemsireymis daha sonra öğretmenlik okumuş ve öğretmenliğe geçmiş. Eğer kafam rahat olsun insanlarla fazla ugrasmayim derseniz biyolog olun ama ben bütün gün bir odada hayat geciremem insanlarla iletişim halinde olmaliyim öğretmeyi seviyorum derseniz öğretmenliği tercih edin. Ben de biyoloji mezunuyum ve bir sure lab da calistim bana gire olmadigini anlayincada formasyon aldim ve öğretmen olarak atandim. Şimdiki sistem öğrenci lehine olduğu için biraz silinti yasiyoruz ama öncelikli amaciniz dersi sevdirmek olursa ve bunu basarirsaniz sizden rahati olmaz ben öyle yapmaya calisiyorum ve sikintilari minimuma indiriyorum boylece. diğer özlük haklarini soylememe gerek yok sanirim onları siz zaten biliyorsunuz.

Ben de bir anadolu lisesinde biyoloji ogretmeniyim. İlk görev yaptigim okul burasi o yüzden meslek lisesinde yasanan sikintilari bilemiyorum. Bizim diğer biyoloji öğretmenimiz hemsireymis daha sonra öğretmenlik okumuş ve öğretmenliğe geçmiş. Eğer kafam rahat olsun insanlarla fazla ugrasmayim derseniz biyolog olun ama ben bütün gün bir odada hayat geciremem insanlarla iletişim halinde olmaliyim öğretmeyi seviyorum derseniz öğretmenliği tercih edin. Ben de biyoloji mezunuyum ve bir sure lab da calistim bana gire olmadigini anlayincada formasyon aldim ve öğretmen olarak atandim. Şimdiki sistem öğrenci lehine olduğu için biraz silinti yasiyoruz ama öncelikli amaciniz dersi sevdirmek olursa ve bunu basarirsaniz sizden rahati olmaz ben öyle yapmaya calisiyorum ve sikintilari minimuma indiriyorum boylece. diğer özlük haklarini soylememe gerek yok sanirim onları siz zaten biliyorsunuz.

Evet teşekkür ederim. Bende ilk mezun oldugum sıralar özel bi labda çalışmıştım iki yıl kadar nerdeyse. Evet insanlarla muhatap olma bogaz patlatma zorunda kalmıyor insan labda. Biyologluk daha baskın bende sanırım ama bu nöbetlerinden dolayı kafam karışıyor. Bi tanıdıgım kamu hastanesine atanmıştı ayda 7-8 nöbet tutuyormuş ve ertesi günde izin hakkı olmuyormuş. Bekarken sorun degilde yarın öbürgün evlenince sorun olur belki. Tatiller açısından ögretmenlik daha rahat tabi her iki mesleginde artısı eksisi var. Biyologlukta kendi halinde çalışıyorsun 9-4 gibi mesai, maaşı dolgun, tayin istediginde daha çabuk çıkıyor; ögretmenliğin yaz tatili var, bi saygınlıgı var.
Ögretmenlikte asıl korkum gençlerle başa çıkamamak, dersi tam anlatamamak sanırım. Ondan dolayı biyologluga yöneldim biraz. Çünkü pek sert durabilen bi yapım simam yok, beceremiyorum da. Biyoloji dersini nasıl sevdiriyorsunuz ki? Ben lisede ücretli yaparken her gün eve bogazım şişmiş bi şekilde geliyordum :KK43:

meysa 9-4 çok iyi bir zaman aralığıymış,mesleğimi ve öğrencilerimi çok sevmeme rağmen arada keşke ben de hastaneye geçseydim dediğim olmuştur.Hangisinde mutlu olacaksan orda ol.

Bur bayan için öğretmenlik daha mantikliymisgibi geldi bana hep. Gece nobetiniz yok cçok fazla tatiliniz var idareyle anlasirsaniz ders programiniz da sizin de isteklerinize gözoönüne aliniyor. Ben bunun rahatliklarini çok yasadim.özellikle bebeğim doğduğunda daha da yasayacagima inanıyorum. Öğrencilere biyolojiyi sevdirmek zor değil ben çok bagiran ve sürekli konu anlatan bi öğretmen olmadim sorular görseller ve videolarla onlarin kafasinda hep bi soru işareti biraktimbu da onlari derse çekti. Ha not konusunda da çok hassastim ve bunu onlara da yansittim. Haksizlik karsisinda nazil cilgina dondugumu bilirler o yüzden bana asla not için gelmedi bir öğrencim. Çünkü sözlü notlarimin ucu acil değildi neyi neden verdigimi çok iyi biliyorlardı ve bunu onların da takip etmesine izin verdim. Branş bilgisi noktasında zamanla kendinizi geliştiriyorsunuz ki sizin edindiğimiz bir tecrübe de var o da size yardimci olacaktır. Su an öğrenciler sikintili evet disiplin noktasında bazen yetersiz kalaboliyoruz ama bir kaç öğrencinin korkusu yüzünden de artilari silip öğretmenligi bir kenera atmayin derim.

[QUOTE="meysa, post: 36715925, member: 612eskidenmiaşlarım merabalar öncelikle.
Ben lise branşı biyoloji ögretmeniyim. Daha dogrusu biyoloji mezunuyum ve formasyon aldım. Bu yıl sınava girdim ve ögretmenligi ya da biyologlugu tercih etsem gelme ihtimali var bu yıl. İki yıldır sınava giriyorum bizden alımlar çok azdı ve hep ögretmenlik diyordum ama bu yıl biyolog olma şansımda olunca kararsız kaldım. Ögretmenlik deneyimi olarak bir lisede iki hafta yapmış oldugum ücretli ögretmenlik var ve o iki hafta bana çok zor gelmişti gözüm korkmuştu açıkçası. Aranızda lisede ögretmen olan bayan arkadaşlarıma soruyorum gerçekten lisede çalışmak zor mu? Ve bir de şundan dolayı kafam karışık, tabiki insan sevdigi meslegi yapmalı ama ögretmenligi mi tercih etmeliyim yoksa biyologlugu mu?[/QUOTE]
Bi ogretmen olarak soyluyorum ogretmenlik eskidenmis simdi ne saygi var ne bisey..duzenli gelirim olsun duyosan ki o parayi her zaman kazanirsin tercih senin.. Ne bileyim ben sogudum yaa hele lise

Sanirim çok sikintili bir okulda calisiyorsun yanyana hocam. Allah yardimcin olsun.

[QUOTEcaniyoist, post: 36771273, member: 618746"]Sanirim çok sikintili bir okulda calisiyorsun yanyana hocam. Allah yardimcin olsun.[/QUOTE]
Sagol canim biraktim zaten

[/QUOTE] Bi ogretmen olarak soyluyorum ogretmenlik eskidenmis simdi ne saygi var ne bisey..duzenli gelirim olsun duyosan ki o parayi her zaman kazanirsin tercih senin.. Ne bileyim ben sogudum yaa hele lise[/QUOTE]

Lise zor tabi.. Allah yardımcınız olsun. Ha tabi hangi meslek olursa olsun kimse oturdugu yerden para kazanmıyor. Hangisini secersem seceyim artı eksileri olacak. Ama şu an çok şükür seçim şansım varken ((ki 3-4 yıldır kpsyle ugrasıyorum atanmak için :KK43:)) değerlendirmek istiyorum ikisinide. Yoksa tek bi seçenegim olsa böyle düşünmez atlardım heralde hangisi olursa olsun :/ :)

Bur bayan için öğretmenlik daha mantikliymisgibi geldi bana hep. Gece nobetiniz yok cçok fazla tatiliniz var idareyle anlasirsaniz ders programiniz da sizin de isteklerinize gözoönüne aliniyor. Ben bunun rahatliklarini çok yasadim.özellikle bebeğim doğduğunda daha da yasayacagima inanıyorum. Öğrencilere biyolojiyi sevdirmek zor değil ben çok bagiran ve sürekli konu anlatan bi öğretmen olmadim sorular görseller ve videolarla onlarin kafasinda hep bi soru işareti biraktimbu da onlari derse çekti. Ha not konusunda da çok hassastim ve bunu onlara da yansittim. Haksizlik karsisinda nazil cilgina dondugumu bilirler o yüzden bana asla not için gelmedi bir öğrencim. Çünkü sözlü notlarimin ucu acil değildi neyi neden verdigimi çok iyi biliyorlardı ve bunu onların da takip etmesine izin verdim. Branş bilgisi noktasında zamanla kendinizi geliştiriyorsunuz ki sizin edindiğimiz bir tecrübe de var o da size yardimci olacaktır. Su an öğrenciler sikintili evet disiplin noktasında bazen yetersiz kalaboliyoruz ama bir kaç öğrencinin korkusu yüzünden de artilari silip öğretmenligi bir kenera atmayin derim.

Evet benim çevremde de o yargı var bi bayan için ögretmenlik çok rahat gibisinden. Ki okul öncesi ya da sınıf ögretmenligi olsa yüzde yüz katılırdım :) Benim abim lisede ögretmen ve o hep der kardeşim sakın bulaşma git biyolog ol diye, hatta alan sınavına girecegim zamanlar bile ne ugrasıyorsun sadece P3 e çalış derdi. O da gözümü korkuttu sanırım. Bakalım ya hakkıma hayırlısı diyorum artık, çünkü bi karar veremiyorum galiba. Sizlere de tşk ederim bu arada ya :KK68:

P121 yani ögretmnlik puanım 79 küsür. Alan sınavından dolayı puan görünümleri düştü ama sıralamam 524.

aaa,79 ile biyolojide atanma şansı mı var,şaşırdım açıkçası.93 ile kapattığını bilirim

[QUOTSimavi kokulum, post: 36779352, member: 115309"]aaa,79 ile biyolojide atanma şansı mı var,şaşırdım açıkçası.93 ile kapattığını bilirim[/QUOTE]

Alan sinavi geldi ya hocam puan görünümüne takilmayin. Bu puan uç sinavin ortalaması. Dediğim gibi önemli olan siralama. Yeni sistem boyle

Evet hocam alan Simavi puanlari düşürdü siralamanizda iyi inşallah alim fazla olur da atanirsiniz bira n önce

bende beden eğitimi öğretmeniyim.atama bekliyorum.lisede ücretli çalıştım.bence liseler berbat.elinde herhangi bir yerde çalışma fırsatın varsa kaçırma derim.öğretmenlik bu devirde zorr.

Back