• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenleri bekleyen Hastalıklar....

faranjit baş ağrısı sinirlerin yıpranması.ya ben eskiden sakin biriydim şimdi çok çabuk sinirleniorum:çok üzgünüm:

aynen arkadaşım ben de çok sakin bi insandım ama son 3 yıldır tahammülsüz oldum artık.

Bu 3. senem iki kışta da sesim kısıldı mirmirmirmir Zaten faranjit artık had safhada . Varisler çıkmaya başladı hiç oturmuyorum doktora gideceğim sanırım bu hafta daha kötü olmadan. Kışın nişan yazın düğünüm olacak mor bacaklarla gezmek istemiyorum... bayanssulusmile
Ben de çok sakin biriydim sinirli oldum ama yine de çocukları çok seviyorum başka bir meslek yapamazdım sanırım gün hemen geçiyor. Portakal suyundan bile komik bir şey çıkaran şu tatlılara ne kadar kızılabilir ki?opuyorumnanaktan

ben öğretmen değilim,halk dansları eğitmeniyim ses kısıklığı dışında yaşadığınız problemlerin hiç birini yaşamadım ama 21 yaşında kızamıkçık geçirip 1 hafta hastahanede yattım,bir sonra ki yıl kızamık salgını vardı korkumdan hemen aşı oldum... çocuklukta geçirmediğiniz bulaşıcı hastalıkların aşılarını mutlaka olun,yetişkinlikte çok daha ağır geçiriliyor.

Bu arada işiniz çok zor Allah kolaylık versin.

BOGAZLARIM BİTER HER YIL İSTİSNASIZ..ARRIK BADEMCİKLERİM ÇÜRÜMÜŞ YOK OLMUS KENDİLİĞİNDEN DOKTOR ÖLE DEDİ.GÖREVİNİ YAPMIOR O KADAR YANİ:D DEVAMLI FARANJİT HALİ İLK YILIMDA SES KISIKLIGI COKTU SUAN AYARLAYABİLİORUM SANIRIM..AMA VARİSTEN COK KORKUORUM OLMA ZİNŞ. DİE DULAR EDİORUMMM:Saruboceq:

Ben de öğretmen adayıyım. Bakalım beni ne sorunlar bekliyor. Allah size sabır ve sağlık. İşiniz gerçekten zor..

bende öğretmen adayıyım..daha doğrusu dersanede çalışıyorum ve daha ilk ayımda sesim kısıldı...ki benim sesim bu yaşıma kadar hiç kısılmamıştı:((( şu an bir hafta geçti ve hala sesim gelmedi:((( üstelik bu hafta sonuda dersim var:(((

Ben de dershanede çalışıyorum . Malum oturmaya bır sandalyemız bıle yok. varislerım cıkmaya baslası beynımı kurt gıbı oyuyorlar cok canımı sıkıyorlar.

ben de 4. yılımdayım zaman zaman farnjit oluyorum..varis olmaktan çok korktuğum için çok ayakta kalmamaya çalışıyorumm...ama bence öğretmenler için en büyük tehlike ruh sağlığı...mesela hırslı bir müdüre sahip olan bir türkçe öğretmeni olaraktan yarışmalara katılmaktan gına gelioo bi sidik yarıştırmadğım kaldı vallaa gerekirse ben yazıcakmışım :4:kafayı yemek üzereyiimmm...hele bazı veliler var kii aman allahım düşman başına.. dayaktan canlarını çıkardıkları çocuklarının varlıklarını biz onlara sinrli 2 çift laf ettklernden sonra hatırlıolar okula teşrif ediolar.. ağızlarına bi tane geçiresm gelio...sabır sabır diyosunda sinir hastası oluosun

Zulmet Hocam ben de Türkçe öğretmeniyim yazını okurken acaba ben mi yazmısım bile dedim aynı sıkıntılar bende de var. Yakında sinir hastası olucam müdürüm ve velilerim sayesinde. Herkes çocugu olaganustu goruyor da sankı bız bilgi aktaramıyormusuz gıbı muamele yapıyor deliriyorum.

Paylaşımlarımızda..bulunduğumuz bölümü ve mesleklerimizide göz önüne alarak kullandığımız sözcükler ve ifadeler konusunda lütfen biraz daha hassas olalım.Teşekkürler..

daha ilk yılımda faranjitim var,diğer yıllarda ne olur bilemem:44: artık sınıfı susturmaktan vazgeçmeyi planlıyorum:92: olan bana oluyor yoksa bide okul öncesi dönemlerindeler.ne desem takan yok,bağırsam da duyan yok.neyse alışıcam alışıcam:128:

Bende önceleri faranjit oluyordum çaresini buldum tuzlu su gargarası:65:.Yanlız şu ruh sağlığı artık pekte sağlıklı değil:52:.Bende okulla velilerle uğraşmaktan bıktım:97:Kendi bebeğimle bile okuldaki çocuklar kadar ilgilenemiyorum.:59:.Çoğu zamn başka meslek mi seçsedim acaba diyorum:68:.Karşıdan herkese öğretmenlik çok kolay geliyor ama hiçte öyle değil:19:

Benim de meslekte 3.yılım ilk haftamda faranjit olmuştum. sonradan baya bi açıldı sesim konuşurken bile mikrofondan çıkıyor gibi hocam sesiniz diyorlar.gerçi şuan da boğazım da ağrı var sanırım sesimi fazla yoruyorum varislerden ben de çok korkuyorum. var mı bunun için bacakları duvara dayamanın haricinde birşeyler yapanlar?

farenjitle 2. yılımda tanıştım, şuan 4. yılımdayım ve sesimi dikkatli kullanıp solunum yolu enfeksiyonlardan korunmayı başarabiliyorum bi derece.yalnız okulumun bulunduğu ilçenin sosyo-ekonomik şartlarından dolayı okulum bakımsız sayılır ve hiç hijyenik değil,bulaşıcı hastalıklardan Allah korusun bizi, çünkü ciddi bir risk grubunda yer alıyoruz. bütün bunların arasında beni en çok kaygılandıran 'ruh sağlığı'. stresle başetmekte güçlük çekiyorum ve beraberinde getirebileceği ürkütücü hastalıklardan korkuyorum.

Öğretmenlerin sıklıkla yaşadığı hastalıklar oldukça fazla diye düşünüyorum.
Anında ortaya çıkmayıp daha sonra etkisini gösterenlerde var.
Faranjit ,boğaz ağrısı çoğumuzda var.
Ses kısıklığı ister istemez oluyor.
Okul ,sınıf temizlik koşullarından allerjik rahatsızlıklar,solunum hastalıkları.
Bayanlarda genellikle varis oluyor.
Bel ağrısı, boyun ağrısı , baş ağrıları ,
Öksürük olayı çok fazla oluyor.
Tabi bide zamanın hastalığı stres hiç eksik olmuyor.
Doğal olarak strese bağlı tüm rahatsızlıklar diyebiliriz...
Hatırıma gelenler bunlar...

benimde bildiğim sana ek olarak okul hijyenik değilse tuvaletlerden amipli dizanteri, hpv virüsü, ve sarılık ( hepatit a ve b)bulaşıyomuş. dkkat etmek gerekiyor

Dershanelerde ve kurslarda çalışırken faranjit, boyun ağrısı, ses kısılması, aşırı yorgunluk ve stres vazgeçilmez hastalıklarımın başındaydı ama öyle bir iş buldum ki inanın öğretmenliği sonuna kadar yaşıyorum artık. Soğuduğum mesleği tekrar sevdim. İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. Şimdi bir kursta yabancı öğrencilere Türkçe öğretiyorum. Hem farklı kültürlerden insanlar tanıyorum, hem de yetişkin oldukları için susturmaya çalışma, veli ya da sınava hazırlama derdim olmuyor. Üstelik ne yalan söyliim İngilizce Öğrenmeye gelen Türk öğrencilerden daha hızlı Türkçe öğreniyorlar, ve daha az kaprisliler. Biraz dilbilgisi ve uzun uzun sohbet. Bazen canımı sıkan şeyleri anlatıyorum, ülkemizden kültürümüzden örnekler veriyorum. Onları dinleyip yeni şeyler öğreniyorum. Kendi dilimi öğrettiğim için mesleki eksiklik hissetmiyorum. Yani ekstra hazırlanmam gerekmiyor. Keşke daha çok çalışsam. İşim tam bir doktor gibi, beni hastalıklarımdan kurtarıyor sanki.

Back