Öğretmenlere Yılbaşında Hediye Alma Yasağı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
MEB'den öğretmenlere hediye yasağı
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, kurum personellerinin yılbaşı nedeniyle hediye almasını yasakladı.

0
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, kurum personellerinin yılbaşı nedeniyle hediye almasını yasakladı. Genel Müdürlük, bu konuda personele gerekli bilgilendirilmenin yapılması için yazı gönderdi.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun 15.12.2015 tarih ve 568 ilgili yazısı gereğince gönderilen yazıda, Kamu görevlilerine bazı özel kişi, kuruluş, şirket ve benzeri kuruluşlarca, özellikle yılbaşı, bayram ve diğer özel günlerin bahane edilerek hediyeler verildiği, bu durumun kamu görevlilerine duyulan itibar ve güvenin sarsılmasına, kamu kurumlarında yozlaşma algısına sebep olduğu Başbakanlık yazısı ile bildirildi.

Gönderilen yazıda kamu görevlilerinin hediye almasının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 29. uncu maddesi, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15. inci maddesi ile yasaklandığı belirtildi. Kamu görevlilerinin bu yasağa uymaması halinde gerekli incelemenin yapılması istendi. Yaklaşan yılbaşı nedeniyle personelin hediye almaması konusunda gerekli bilgilendirmenin yapılması istendi.

http://www.egitimajansi.com/haber/mebden-ogretmenlere-hediye-yasagi-haberi-47544h.html

biz aldık, napalım çekiliş olmuş benimkine öğretmen çıkmış, valla şu yılbaşı çekilişleri kendi ilkokul yıllarımdan beri kabusum oldu, bitsin artık bu gelenek meb bence bu çekilişle hediyeleşme geyiğine bi çözüm bulsun
bu arada bu tepkimin yılbaşıyla bi alakası yok yılın başka ayı başka bi gün olsaydı da tepkim aynı olurdu

yani hediye kabul etmeleri yasaklandı öyle mi

bazı öğrenciler alıyor bazıları alamıyordur

bu sebepten farklı muamele gördüklerine dair iddialara sebep oluyordur

en iyisi böylesi hiç birinden kabul etmemek

Öğretmenler günü de sacmalik bence.
Şimdi bizim açımızdan sıkıntı yok ama durumu olmayan çocuklar napacak.

Bana öğretmenin yılbaşı çekilişine gitmesi doğru gelmiyor açıkçası. Tamam güzel siz alabilmişsiniz ama alamayacak durumda olan birine de çıkabilirdi. Sonuçta öğretmene güzel bir şey almak gerekiyor, e alamasa çocuk mahcup olacak. Amaç çocuklara hediyeleşmeyi öğretmek değil mi? Kendi aralarında yapsınlar daha doğru bence.
Bizim öğretmenimiz 5 tl ile 15 tl arası sınır koyardı tahtada arkadaşımızın yeni yılını kutlar hediyesini verirdik. Özlemişim

Veliler tarafından alınmış her hediyeyi çirkin buluyorum, isterse dünyanın en güzel hediyesi olsun. Ha tüm veliler toplanır 1 tane orta değerde bir şey alır, amenna.
Ama öğrencilerin koparıp verdiği çiçek (ki önce teşekkür edip, sonra çiçek dalında güzeldir diye burnundan azıcık getirmişliğim vardır), kendi başına, hiç yardım almadan yaptığı kurabiye benim için çok kıymetlidir.
Diğer türlü cidden çok rahatsız edici, sanki benim çocuğuma kıyak geçsin der gibi, bir nevi rüşvet gözümde.

Bize yilbasi partisi veriyor zengin bi velimiz yarin.Evinin avlusunda sacta gözleme +küllü suda kalburabasma.Simdiden heyecan basti beni

Hediyeleri alan öğretmenler var, bide bunları sosyal medyaya koyan var.. hatta hızını alamayıp öğrencisini etiketleyeni de gördü bu gözler.. Eee sonra herkes almak istiyor..

Öğretmenler gününde tek aldigim hediye öğrencilerimin bana yaptığı resimdir .minicik elleriyle beni ve kendisini çizmiş.açmış kocaman temiz kalbini.oyyyyy kuzucuk larım .çok seviyorum onlari

Bu yasaklar hikaye ya. Her özel günde mutlaka alınıyor öğretmene hediye..
Öğretmenler günü, anneler günü, doğum günü..

Yazıda sanki velinin ya da öğrencinin aldığı hediyeden değil kurum ve kuruluşlardan gönderilen hediyelerden bahsediyor. Ben mi yanlış anliyorum?

Babam emekli olmadan önce her yılbaşında pasabahceden bayramlarda da sümerbanktan hediye çeki gelirdi. Bizimkiler de aynı tarihlerde o kurumların çalışanlarına hediye paketleri gönderirdi. Sanırım o zamanlar devlet kurumuydu bunların tamamı.

Şimdi kurumlardan gelen hediye bi takvim bi ajanda. Bu da devlet memurunun güvenilirliğini sarsmaz sanırım.

Son düzenleme:
Akp nin hediye kültürü gelişmiştir
Hım kendilerine sadeceydi sanırım
Öte yandan tercihe bırakılmalı kim istiyorsa alsın

Akp nin hediye kültürü gelişmiştir
Hım kendilerine sadeceydi sanırım
Öte yandan tercihe bırakılmalı kim istiyorsa alsın
Eveet olay şu andan itibaren siyasi bir arenaya taşınmış durumdadır. Hayırlı uğurlu olsun : ))

Eveet olay şu andan itibaren siyasi bir arenaya taşınmış durumdadır. Hayırlı uğurlu olsun : ))
Ya yüzlerindeki karayı temizlesinler yada kendilerene normal gördüklerini yargılayamadıklarıyla yasaklar koymasınlar
dilede getirilir
Başka yerlerde isyan çıkardı ya burası türkiye

Ya yüzlerindeki karayı temizlesinler yada kendilerene normal gördüklerini yargılayamadıklarıyla yasaklar koymasınlar
dilede getirilir
Başka yerlerde isyan çıkardı ya burası türkiye
657 yi AKP mi hazırladı? : )

"Gönderilen yazıda kamu görevlilerinin hediye almasının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 29. uncu maddesi, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15. inci maddesi ile yasaklandığı belirtildi. Kamu görevlilerinin bu yasağa uymaması halinde gerekli incelemenin yapılması istendi. Yaklaşan yılbaşı nedeniyle personelin hediye almaması konusunda gerekli bilgilendirmenin yapılması istendi."

Haberin bu bölümüde bir tuhaf doğrusu. Sanki kanunu AKP çıkarmış gibi lanse edilmiş. Bilen var bilmeyen var. Millet bakıp 657 yi akp çıkardı sanıyor. Olması gereken, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 29. uncu maddesi gereği,

657 nin 29 maddesi memurun hediye almasını yasaklıyor (ve bu yeni konmuş bir yasak değil) ama hediyenin içeriğini Kamu Görevlileri Etik Kurulu belirliyor.

Meb de kendi içinde bir problem olmaması açısından konu hakkında bir yazı çıkartıyor.

Etik değerleri olan herkes yazıya gerek kalmadan hediye konusunda nerede duracağını bilir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…