- 31 Ağustos 2008
- 5.746
- 10
bu hangı ögretmen olursa olsun,ilkögretım icin gecerlı ama bu sözüm, ögrencı ne kadar yuksek not alırsa öğretmen o kadar basarılı hısseder kendını.. zevkıne puan kırmaz.. daha ücüncü sınıfız.. zamanla hersey cok daha guzel olacaktır annesi..
sizin yapacagınız en güzel sey,onun bol bol kıtap okumasını saglamaktır.. kıtap okudukca algılama hucrelerı yenılenecek ve daha basarılı olacaktır. ufak ayrıntıları buyutmeyın..
tesekkür ederim oğlum 3.sınıfta ve sınavda cıkan sorulara verdiği yanıtlar bize doğru geliyor ama öğretmenimiz ısrar ediyor sizlere danışmak istedim
1)kızılırmak kelimesinin hecelemesi oğlumun yanıtı:kı-zıl-ır-mak öğretmenin :kı-zı-lır-mak
2)üzgün kelimesinin zıttı : oğlum mutlu yazdı öğretmenimiz sevinçli dedi halbuki sevinçli ve mutlu esanlamlıdır bildiğim kadarıyla
kızılırmak bılesık bır kelımedır.. bunun icin hecelerıne bölerken, KI-ZI-LIR-MAK doğru bölme seklı..
mutlunun zıttı mutsuzdur...üzüntülü-sevincli
öğretmenim kızılırmağın hecelere doğru ayrılış biçimi: kı-zıl-ır-mak değil midir?
bugün teftiş geçirdim çok heycanlandım ama Allahtan çocuklar çok heycanlanmadı da sorduğum soruların çoğuna doğru cevaplar verdiler, bu sene de geçti çok şükür...