İlköğretim Yorum ve Soruları Öğretmenlere müjde!

çokoprens

iki prens annesi
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2007
2.766
15
45
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) ilköğretim okullarında her yıl teftiş zorunluluğunu kaldırıyor.

MEB İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği'nde değişiklik hazırlıkları MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

MEB İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er yapacakları değişiklikle okulların her yıl teftiş edilme zorunluluğuna son vereceklerini söyledi. Er'in verdiği bilgiye göre, teftişler bundan böyle öğretmen odaklı değil kurum odaklı olacak. Müfettişler teftişlerde de öğretmen ve öğrencileri değil okul idarelerini denetleyecek.

Çalışmaya göre MEB bünyesinde görev yapan 3 bin 81 müfettiş okulları her sene teftiş etmeyecek. Yeni yönetmelikle öğretmenin performansını ölçmeye yönelik çalışmaların da aksamamasına dikkat edilecek. Bunun için okul müdürlerine ağırlık verilecek. "Klinik teftiş" denilen yeni uygulama ile bir öğretmen teftiş talebinde bulunabilirken, okul müdürü ve öğretmenler toplu olarak da teftiş talebinde bulunabilecek.

hihoyyyt:sm_cool::teytey:hihoyyyt

pazartesi teftişe gelecekler bizim okula üff şimdiden daraldım neyse ki yazını okudum rahatladım en azından seneye böle bi sıkıntımız kalmayacak paylaşımın için teşekkürler...

yerinde bi karar olmuş,zaten pek etkileri kalmamıştı,yarım saatte ne kadar denetleyebilirler

arkadaslar burda hepiniz öğretmensiniz sanırım size ilköğretim 3.sınıf sınavlarında cıkan bir kaç soru sorucam bana yardımcı olabilirmisiniz

tesekkür ederim oğlum 3.sınıfta ve sınavda cıkan sorulara verdiği yanıtlar bize doğru geliyor ama öğretmenimiz ısrar ediyor sizlere danışmak istedim

1)kızılırmak kelimesinin hecelemesi oğlumun yanıtı:kı-zıl-ır-mak öğretmenin :kı-zı-lır-mak
2)üzgün kelimesinin zıttı : oğlum mutlu yazdı öğretmenimiz sevinçli dedi halbuki sevinçli ve mutlu esanlamlıdır bildiğim kadarıyla

cok gerılsemde teftıs edılmeyı sevıyordum ya...

cünkü görevını suistımal edebılecek meslektaslarımızda var..

bır gun bır saat bıle olsa teftiş edilince kendıme daha bır özguvenım gelıyordu...bu yıl rehberlıge geldıler mesela. bırazda sorunlu tıplerdı. imza attıgımız yerın yanlışlıgına taktılar kafayı..yıllık plan dıyor hala bazı ögretmenler,onun adı yılllık plan degıl ünitelendirilmiş yıllık plan diyip durdular..
ama sınıfa gırdıklerınde mukemmel bır egıtımcı olmasamda kendımle gurur duydum.. kalkamasın be ögretmenım.

kızılırmak bılesık bır kelımedır.. bunun icin hecelerıne bölerken, KI-ZI-LIR-MAK doğru bölme seklı..

mutlunun zıttı mutsuzdur...üzüntülü-sevincli

sınavda cıkan bir soruda bu ) asagıdaki atasözlerinden hangisi (küçük şeyleri biriktirerek büyük varlıkları oluştururz küçük şeylerin kıymatini bilmeli ve çarçur etmemeliyiz)anlamındadır

a)üzüm üzüme baka baka kararır
b)damlaya damlaya göl olur
c)ak akçe kara gün içindir

oğlum b şıkkını işaretliyor aslında tüm sınıf öyle işaretliyor ama öğretmenimiz c şıkkı diyor

yardımlarınız için cok tesekkürler

tesekkür ederim oğlum 3.sınıfta ve sınavda cıkan sorulara verdiği yanıtlar bize doğru geliyor ama öğretmenimiz ısrar ediyor sizlere danışmak istedim

1)kızılırmak kelimesinin hecelemesi oğlumun yanıtı:kı-zıl-ır-mak öğretmenin :kı-zı-lır-mak
2)üzgün kelimesinin zıttı : oğlum mutlu yazdı öğretmenimiz sevinçli dedi halbuki sevinçli ve mutlu esanlamlıdır bildiğim kadarıyla

1)kızılırmak kelimesinin hecelenişi öğretmenimizin dediği gibi kı-zı-lır-mak şeklinde, kelime kızıl-ırmak şeklinde 2 kelimeden oluştuğu için çocuğunuz kı-zıl-ır-mak olarak hecelemiştir sanırım CADIARZU

sınavda cıkan bir soruda bu ) asagıdaki atasözlerinden hangisi (küçük şeyleri biriktirerek büyük varlıkları oluştururz küçük şeylerin kıymatini bilmeli ve çarçur etmemeliyiz)anlamındadır

oğlum b şıkkını işaretliyor aslında tüm sınıf öyle işaretliyor ama öğretmenimiz c şıkkı diyor

sorunun devamında, küçük şeylerin kıymetini bilmeli ve çarçur etmemeliyiz dediği için ak akçe kara gün içindir atasözü doğru cevap oluyor. ama soru sadece küçük şeyleri biriktirerek büyük varlıkları oluştururuz şeklinde olsaydı çocuğumuzun cevabı doğru olacaktı :emir_bebek:

tesekkürler cevaplarınız için peki sevinçli ve mutlunun eşanlamlı olduğu halde not kırması normalmidir?

dogru yanıt burada b sıkkı .. ama soruyu aynen yazsaydınız daha net bır cvp verebılırdım..

sorunun devamında, küçük şeylerin kıymetini bilmeli ve çarçur etmemeliyiz dediği için ak akçe kara gün içindir atasözü doğru cevap oluyor. ama soru sadece küçük şeyleri biriktirerek büyük varlıkları oluştururuz şeklinde olsaydı çocuğumuzun cevabı doğru olacaktı :emir_bebek:

gercekten tesekkürler bunlar kafamı çok yordu benim okulda arkadaslar baska öğretmenlerede sormuşlar bizim yanıtların doğru olduğunu söylemişler ama ben tabiki emin degildim bunlar belki ufak şeyler ama simdiden notlar bizim için önemli ve cocukların kafası karısıyor emin olmak istedima.s.

test sınavında kesınlıkle puan sıler.. tek dogru vardır cunku testlerde.. baska dogrulara puan verılmez..

sorun ögretmende degıl ayrıca tartısmaya 3.sınıf ögrencısının algılamasına uygun olmayan soruyu tartısalım bence.

bu hangı ögretmen olursa olsun,ilkögretım icin gecerlı ama bu sözüm, ögrencı ne kadar yuksek not alırsa öğretmen o kadar basarılı hısseder kendını.. zevkıne puan kırmaz.. daha ücüncü sınıfız.. zamanla hersey cok daha guzel olacaktır annesi..
sizin yapacagınız en güzel sey,onun bol bol kıtap okumasını saglamaktır.. kıtap okudukca algılama hucrelerı yenılenecek ve daha basarılı olacaktır. ufak ayrıntıları buyutmeyın..

açıkçası ben de düşünüyorum, anneme babama da sordum üzgün kelimesinin zıttı sevinçli diyoruz, ama mutlu ve sevinçli kelimelerinin anlamını ayırt edemedim, doğru bilgi veremeyeceğim için yorum yapmamak daha doğru sanırım. mutlu ve mutsuz çifti hep insanın aklında kalıyor, belki bunun için mutlunun zıttı mutsuz olarak düşünülüyor :uhm:

mutlu kelimesinin sorusunda yapılan test değil yazılıydı bence notu kırmamalıydı ayrıca dediğiniz gibi 3.sınıfta olan bir cocuk daha atasözlerini bu kadar iyi kavrayamayabilir bilmediği cok şey var daha normal mi bilmiyorum cok agır sorularımız var

X