• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenlere ithafen yazılmıştır..

SalvaMea

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2007
760
4
116
Eskişehir
Babasının eline sıkı sıkı yapışmış okula başlıyor ilk okuluna heyecanlı, umut nedir bilemez ama biliyorki bu bir başlangıç hayata bir adım. suluğu,beslenme çantası,siyah önlüğü dantelli ütülenmiş yakası,Pazar gününden banyo yaptırmış annesi mis gibi taranmış sarı saçları. Ağlayan “gitme anne”diye bağıran çocukların arasında o “olgunluğunla” gönderiyor babasını oturuyor sırasına. Kara tahta,tebeşir kokusu,tahta sıralar,kimbilir belkide ilerde öğretmen,doktor,mühendis olacak pırıl pırıl çocuklar.
Ama hiçbiri bir şey olamadı değilmi öğretmenim? “yüzünüze tükürsem yağmur yağıyor sanırsınız”larla,bilmem hangi gereksiz ülkenin yerini haritada gösteremediğimiz için açılan küçük avuçlara vurulan sopalarla,çekilen saçlarla,bilemediklerimiz için yediğimiz tokatlarla olamadı değilmi öğretmenim?
Ben o küçük sarı kız… okula gitmemek için yalanlar uyduran okula gittiyse okuldan kaçan,sabahları nedense altı ıslak uyanan. Sevmedim sizi,okulu,dersleri…ben en çok okul çıkışlarını sevdim birde gerçekten hasta olduğumda okula gitmemeyi.
Sizin geleceğe yetiştirdiğiniz çocuklar ne oldu biliyormusunuz öğretmenim? Biri çocuk yaşta evlendi,biri hafif meşrep bir kız oldu,biri pazarcı hepsinin ortak özelliği hiçbiri devam etmedi okumaya. Benmi? Ben çaba gösterdim sizin izlerinizi yoketmek için kendime bir hayat kurmak için çabaladım ama sağlam olmayan bir temelle çabuk pes ettim.

Keşke çocukları döverek eğitim olmayacağını yaşarken anlayabilseydiniz eminim şimdiki sınavınız bizim sınavlarımızdan çok ağırdır. Sahi ordada sıra dayağı varmı merak ediyorum ? üzerinizde bu kadar minik yüreğin hakkı varken acaba rahat uyuyormusunuz öğretmenim ??

çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız lütfen öğretmenlerine dikkat edin,kendi mutsuzluğunu küçük bedenlerden çıkarmaya çalışan öğretmen adında bir sürü canavar var..

bir ogretmen olarak yaziniza uzulerek katiliyorum. ogretmen adi altinda bir suru canavar var maalesef.

kolay yollardan diploma alan insanlardan ne kasaba olur ne koy.

canım ben de bir öğretmen olarak katılıyorum.ben ki cok fazla dayanamayacak bir duruma gelip de öğrencime bağırdığımda o gece uyuyamayan biriyim.disiplin döverek söverek verilmiyor.onlara ilgi ve sevgi gösterilince kendilerini değerlerini görüyorlar.saygı duymaya baslıyorlar.onlara bir 'canım' dediğimde yüzlerini görmek cok güzel...

Süper bir yazı..
Hiç unutmam ilkokulda öğretmenimiz bir arkadaşımızı tahtaya çıkarıp tekme atmıştı..:çok üzgünüm:
Söylemesi ayıp bana da kızıp anahtarını fırlatmıştı
:1shok::roflol:
Ay sinirlerim bozuldu ya unutmuştum valla yazını okuyunca aklıma geldi..:kızgın:

İşte bu sebeplerdendir ki ben okulda ki öğretmenlerimi ve antrenörlerimi hep gözlemleyip nasıl bir antrenör olmam gerektiğini,çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini çok iyi anladım..
Bu gerçekten önemli bir konu.

bugun bır ögrencımın yanına oturdum.. ensesi mosmordu..

daha agzı sut kokuyor onların ya...

noldu bynuna dedım de, ögretmenım annem dun sıktı boynumu dedi..

fazla mı tepki verdim ben bılmıyorum.. mudure göturdum boynunu göstererek..

aman hocanım uzulme dedi,ben annemden masayla dayak yerdım dedi.

dövulmez tabi ki.. o kücücük yurekler.. ben annelerınden bıle kıskanırken..

bagırıyorum bazen..... kızıyorum böceklere..

ama sevıyorum onları.... bazen canımı verecek kadar..

hic dayak yemedim okul yasantımda.. sanırım ögretmenlerıme bu yuzden tapıyorum..

Bu yazılanlardaki gibi de öğretmenlerimiz var ama ayrıca yeri doldurulamacak kadar pırlanta gibi öğretmenlerimiz de var.Kurunun yanında yaş da yanmasın derim arkadaşım!

ben de bi öğretmen adayıyım
körpecik bedenlere nasıl davranılması gerektigini ögrenmeden nasıl öğretmen olabiliyolar
bu insanlar pedagojik formasyon görmüyor mu hiç
ne acı...
yazık...
yazdıkların çok dogru
öğrenci okula başlarken 1hangi okula yazıldıgı değil hangi öğretmenin okutacagı" önemlidir
bunu hala bilmeyenler var

Benim kızımın bir öğretmeni vardı ki 5 yıl değil dövmek işaret parmağını bile sağa sola doğru sallamadı.Ben veli olarak öyle talebeler gördüm ki sınıfta,o benden daha sabırlıydı.
Şimdi oğlum okuyor aynı öğretmende huaur içindeyim.Erdemli,çalışkan,sorumluluklarını bilen bir birey olarak onu topluma hazırlayacağı konusunda en ufak kuşkum bile yok.Bu konuda gerçekten çok şanslı olduğumu düşünüyorum.En kötü cezası,kapının dışında 5dakika kadar bekletmek.
Allah herkese böyle öğretmen nasip etsin...

Back
X