• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenlere hem ulaşım ücretsiz olacak hem de ucuz konut yapılacak

• Konu Sahibi Konu Sahibi simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öğretmenlerden, memurlardan önce ASGARİ ücretle çalışanlar, yol-ev konusunda yardıma muhtaç!
Bu ülkede milyonlarca kişi asgari ücretle yaşıyor
öğretmenler bir şekilde kendini geçindirebilir, memurlar bir şekilde geçinebilir
ASGARİ ücret alanlar ne yapsın?

Öğretmenlerden, memurlardan önce ASGARİ ücretle çalışanlar, yol-ev konusunda yardıma muhtaç!
Bu ülkede milyonlarca kişi asgari ücretle yaşıyor
öğretmenler bir şekilde kendini geçindirebilir, memurlar bir şekilde geçinebilir
ASGARİ ücret alanlar ne yapsın?

onları düşünen yok maalesef

Ek ders hesapları yapılmış,öğretmenin aldıgı ham maaş hesaplanmış,polisler ve askerler her türlü olanaklardan faydalanırken neden öğretmene gelince ondan önce şunlar var deniliyor anlamıyorum.Bu kadar ayaklar altında meslek.Hey gidi gençliğinin baharını köylerde geçiren öğretmen seni kim görür ki ??
Okadar tatilleri var maaşları var ne ücretsiz olacak ulaşımları.... dedikten sonra kendim yol için harcadığımdan örnek vereyim...

Geçen seneye kadar 20 gün okula gidip hergün gidiş geliş 16 lira yol parası veriyordum.16*20=380 tl.
4 sene boyunca eylülden hazırana (hadi şubatı geç) 9 ayda 3500 lira.
Hadi atandım yine çok şükür şu anda 16 değil 12 lira veriyorum. 12*20=240
Öğretmenin ayrıcalıgı ne arkadas diyenlerin hangi biri bu kadar yol parası veriyor acaba merak ediyorum.
Öğretmen çevresini sadece mahallesinin köşesindeki okulda görev yapanlar olarak görenler ülkede 300 binden fazla köyde öğretmenlik yapan var.Bilin istedim.Köylerde lojman yok bunu da bilin istedim.

Toparlayacak olursak tek bir şehir için değil Türkiyenin her bir ücra köşesi için de yapılması gereken budur.

Dağda , sınırda vatanı koruyan , canı pahasına teröristle çatışmaya giren askerin , polisin ayrıcalığı tabii ki olsun, başka meslek gruplarıyla kıyaslamak abesle iştigal oluyor.

(Bu arada birinci derece hiçbir akrabam polis , asker değil . Kaldı ki kardeşim öğretmen atama bekliyor.Yanlış anlaşılmasın kişisel görüşüm böyle )

İlköğretim öğretmenleri o kadar maaş almıyor benim eşim üniversitede kimya hocası yardımcı doçent olmasına rağmen 2600 alıyor ki yayın çıkarması kongrelere gitmesi yükselmese bile bu şekilde mevkisini korumadı da gerekiyor kimyacı olduğu için deneylerih.h.sonu çalışmaları cabası sadece ders vermiyor yani ve zam isteği oldu bunların normal masa başı memurla aynı maaşı alıyorlar 3 ayda bi cüzi bi ek ders ücreti var bir de anadolu üni. Açıköğretimi de yürüttüğünden hocalar şehir dışlarına gözetmenliğe gittiğinden filan her ay ek ödemeleri var ama normal durum böyle ki üniversire kurdu bu duruma getirdi genişletti şimdi onu da ayırmak istiyorlar zam talepleri reddedildi başka ülkelerde bu mevkide insanlar çok iyi maaşlar alıyorlar bence sadece öğretmenlere olmayacaktır ama onlradan konu açılmıştır umarım sözler unutulmaz tabi sarıgül topbaşın ensesinde diyorlardı en son anketlerde

Maaş kira ve yol parasına gidiyor bu konuya el atılması gerekiyor gerçekten
polis ve askerler terör tazminatı alıyor güneydoğuda diğer bölgelerden farklı olarak
çok rahat olanları da var şahit oluyoruz.
güneydoğuda görev yapan bir öğretmenle batıda görev yapanın maaşının eşit olması hiç adil değil şartlar o kadar farklı mı arada uçurum var

Son düzenleme:
300- 500 civarı tazminat farkıyla , canları her an tehlikede yasıyorlar.

Cok cok değerli öğretmenler gibi , cok rahat olanları da gördük bizzat kendi gözlerimize .
yapilmasi gereken düzeltmeler varsa yapılsa keske , hemde her alanda gereğince .

Ek ders hesapları yapılmış,öğretmenin aldıgı ham maaş hesaplanmış,polisler ve askerler her türlü olanaklardan faydalanırken neden öğretmene gelince ondan önce şunlar var deniliyor anlamıyorum.Bu kadar ayaklar altında meslek.Hey gidi gençliğinin baharını köylerde geçiren öğretmen seni kim görür ki ??
Okadar tatilleri var maaşları var ne ücretsiz olacak ulaşımları.... dedikten sonra kendim yol için harcadığımdan örnek vereyim...

Geçen seneye kadar 20 gün okula gidip hergün gidiş geliş 16 lira yol parası veriyordum.16*20=380 tl.
4 sene boyunca eylülden hazırana (hadi şubatı geç) 9 ayda 3500 lira.
Hadi atandım yine çok şükür şu anda 16 değil 12 lira veriyorum. 12*20=240
Öğretmenin ayrıcalıgı ne arkadas diyenlerin hangi biri bu kadar yol parası veriyor acaba merak ediyorum.
Öğretmen çevresini sadece mahallesinin köşesindeki okulda görev yapanlar olarak görenler ülkede 300 binden fazla köyde öğretmenlik yapan var.Bilin istedim.Köylerde lojman yok bunu da bilin istedim.

Toparlayacak olursak tek bir şehir için değil Türkiyenin her bir ücra köşesi için de yapılması gereken budur.

yorumunuza kesinlikle katılıyorum.... Evim var istanbulda.. ama şuan bir köydeyim ve her ay 600 tl kira ödüyorum.... her ay çocuklara en az 100 liralık hediye alıyorum sınavdan en yüksek not alanlara vs... maaş kalmıyor ki zaten:) ben bunları yapabiliyorum çünkü eşimin durumu çok iyi şükür. 4 kişilik bir aileyi geçindirmek zorunda olan bir öğretmene açlık sınırı 2200 gibi birşeyken Allah yardım etsin. Adam kendini nasıl işine versin faturayı kirayı yiyeceği lokmayı düşünmekten...

Ne zaman bir politikacı çıkıp da bu yaşlıyı, şu öğretmeni, o kesimi kayırmak üzerinden siyaset yapmak yerine halkın hepsine hizmeti ucuz ve verimli yapmak vaadi ile gelecek.
Ben ücretsiz kültür ve sanat faaliyeti istemiyorum. Ben yaşlılara ücretsiz ulaşım istemiyorum. Ben günde sadece 8 kişiye bakan o psikologların "ücretsiz" hizmet vermesini de istemiyorum.
Ben genci yaşlısı çalışanı işsizi emeklisi kadını erkegi çocugu, milletin her kesimine eşit hizmet verilsin istiyorum. Bedava hizmet yerine, uygun ücretle daha kapsamlı hizmet verilsin istiyorum. Örnekle açıklamak gerekirse, belediyenin ücretsiz verdigi psikolojik destek hem zaman hem para hem de moral kaybıdır.
1 psikolog 1 saatte 1 hasta alırsa ve mesai saati 8 saat ile sınırlı ise, bir merkeze 2 psikolog koyarsan, konu komşunun da aynı psikologdan destek almasını yasaklarsan (buna hak veriyorum) sonucu düşünelim. Randevu almaya çalışan yıgınla insan ile onların zamanı, parası ve morali, onlara randevunun olmadıgı söylemekle saatlerini harcayan cagrı görevlisi ile onlara ödenen maaş ve bu iş gücü ziyan edilmiş oluyor. Ama pozitif etkilenen bir faktör var, "bedava psikolojik destek veriyoruz" diye övünen belediye ve partisi.
Vermeyin. Bedava hizmet vermeyin. Makul bir fiyat biçin, merkezleri, psikologları arttırın, herkes destek alsın. O zaman prim yapamaz ama işte onlar da haklı. belediyeler için nihai amaç, agızdan çıkan o "ücretsiz" kelimesi ile prim yapmak.

Konudan ziyade yorumların bazıları beni çok şaşırttı. Ben şu an okulumdaki hademeden ve memurdan daha düşük bir maaş alan bir öğretmenim. Yeni öğretmen 2200 maaş alıyormuş da ben 5 yıllık öğretmenim henüz o rakamlara ulaşamadım, kimmiş acaba yeni başlayıp bu maaşı alanlar?

He bunu geçtim merak etmeyin öğretmenlere hiç bir ciddi hak verilmez, şimdiye kadar sürekli bu mesleğin ayaklar altına alınmasını izledik çünkü. Ben şahsen hem çocuklarını öğretmenlere emanet edip hem de onlara bazı ayrıcalıklar tanınmasını istemeyen ailelere şaşırıyorum. Unutmayın dağda can tehlikesiyle mesleğini yerine getiren polisleri de, hayatlarınızı kurtaran doktorları da, adalet sağlaması gereken hakimleri, avukatları da bir öğretmen yetiştiriyor:31:

Paradan, maaştan, ayrıcalıktan ziyade biraz saygı lütfen

Bugün öğretmenlere yapılsın inşallah zaman geçtikçe herkes için birşeyler yapılır demek yerine buna niye yok , öğretmene ne gerek var yorumları yapıp durmak anlamsız.
Bazı meslek grupları aynı zamanda bir ülkenin geleceğini yönetir. Öğretmenlerde bu meslek gruplarından biridir. Çünkü onlar insan eğitiyorlar, bilinçli, dürüst, ülkesine vatanına değerlerine sahip çıkan, her zaman yüzü ileriye dönük çocuklar yetiştiriyorlar. O yüzden de böyle bir öncelik ve ayrıcalık gösterilmesi gayet normaldir.
Aynı ayrıcalık, polislere, askerlere, maden işçilerine de gösterilmelidir ki zaten maden işçileri hariç gösteriliyor.
Bir polis belki yanlış biliyorumdur ama ortalama 2500 tl maaş alıyor ve bir çok ayrıcalık tanınıyor. O zaman onlara da karşı çıkalım asgari ücret alan var diye.
Lütfen biraz daha insancıl düşünün. :72::72:

Ayrıca belirteyim, ne konuta ne bedava ulaşıma oyumu yedirmem:31:

Son düzenleme:
Back