- 21 Haziran 2013
- 2.222
- 170
- 123
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öğretmenlerden, memurlardan önce ASGARİ ücretle çalışanlar, yol-ev konusunda yardıma muhtaç!
Bu ülkede milyonlarca kişi asgari ücretle yaşıyor
öğretmenler bir şekilde kendini geçindirebilir, memurlar bir şekilde geçinebilir
ASGARİ ücret alanlar ne yapsın?
Ek ders hesapları yapılmış,öğretmenin aldıgı ham maaş hesaplanmış,polisler ve askerler her türlü olanaklardan faydalanırken neden öğretmene gelince ondan önce şunlar var deniliyor anlamıyorum.Bu kadar ayaklar altında meslek.Hey gidi gençliğinin baharını köylerde geçiren öğretmen seni kim görür ki ??
Okadar tatilleri var maaşları var ne ücretsiz olacak ulaşımları.... dedikten sonra kendim yol için harcadığımdan örnek vereyim...
Geçen seneye kadar 20 gün okula gidip hergün gidiş geliş 16 lira yol parası veriyordum.16*20=380 tl.
4 sene boyunca eylülden hazırana (hadi şubatı geç) 9 ayda 3500 lira.
Hadi atandım yine çok şükür şu anda 16 değil 12 lira veriyorum. 12*20=240
Öğretmenin ayrıcalıgı ne arkadas diyenlerin hangi biri bu kadar yol parası veriyor acaba merak ediyorum.
Öğretmen çevresini sadece mahallesinin köşesindeki okulda görev yapanlar olarak görenler ülkede 300 binden fazla köyde öğretmenlik yapan var.Bilin istedim.Köylerde lojman yok bunu da bilin istedim.
Toparlayacak olursak tek bir şehir için değil Türkiyenin her bir ücra köşesi için de yapılması gereken budur.