• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenlere hem ulaşım ücretsiz olacak hem de ucuz konut yapılacak

• Konu Sahibi Konu Sahibi simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence neden sadece ogretmen mantigi yanlis
Bugun ogretmenlere yarin baskasina
Onemlinolan bir adim
Ki ogretmenlik ve doktorluk bence en kutsal meslekler
Biraz imtiyazlarinin olmasi yadirganmamali
Sarigulu tebrik ediyorum
İnsallah İstanbullu dogru karari verip Sarigul gibi bir baskana sahip olur
Cunku Sarigul harika projelerle gumbur gumbur geliyor

Aslinda mantiksiz bir durum degil söyle ki, bu tarz söylemler genelde secmenin dikkatini bir konuya yogunlastirmak icin yapilir. Yani bakin ülke genelinde dahi yok, ben Istanbul`da uygulatacagim. "Kizim sana söylüyorum, gelinim sen anla" misali. Bu da dogal olarak, CHP`nin genel bakisi olarak algilanacaktir ve genel secimlere de Mustafa Sarigül projesi olarak gececektir.

Yani belediye secimlerinde önemli olan projeler, eger ülkeye yayilirsa hep onun adiyla kalacak.

Bu arada Sarigül`ü öyle cok sevmesem de projelerinin oldugu gazeteyi buldum sitesinde. Cok cok begendigim projelerle karsilastim.

http://www.mustafasarigul.com/projegazetesi/

ama bu tarz projeler zaten var ki
benim adliyede çalışan arkadaşım söylemişti
aylık tam hatırlıyorum ama 60 liralık bi miktar yükleniyodu kartına
işe gidip gelirken onu kullanıyodu ek yol parası vermiyodu

ben tüm memurlara veriliyo mu diye sormuştum
bunu bizim kurum veriyo tüm memurlara değil demişti

ama neden tüm kurumlarda uygulanmıyo onu hiç anlamıyorum

Son düzenleme:

Yanlis alintiladin sanirim Simon, benim cevabim dansmaure`ye idi. Ögretmenlikle ilgili konu üzerine.

Adliyede çalışanlara öyle bir uygulama olduğunu ben de duydum. Evime gelen temizlikçi kadın bir savcı kadının evine de gidiyormuş. Savcının kart yükleme hakkı varmış. Ama savcı kadın işe arabayla gidip geldiği için istanbulkartı bile yok. Temizlikçisinin kartını dolduruyomuş onun yerine. 60 lira değil. aylık kullanım 150 lira gibi bir şey. Ben de temizlikçiye yol parası vericektim. Kadın yok almam diyip bunu anlattı. O günden beri böyle tok gözlü bir kadın bulduğum için hiç bırakmadım :))

Yanlis alintiladin sanirim Simon, benim cevabim dansmaure`ye idi. Ögretmenlikle ilgili konu üzerine.

yok onu biliyorum ulaşımla ilgili söyledim ben
sen tr genelinde yok demiştin ya bu tarz bi uygulama o yüzden yazdım lambu
bazı yerlerde oluyo bu uygulmalar çünkü ama belediye mi yapıyo kurum mu tam bilmiyorum

Adliyede çalışanlara öyle bir uygulama olduğunu ben de duydum. Evime gelen temizlikçi kadın bir savcı kadının evine de gidiyormuş. Savcının kart yükleme hakkı varmış. Ama savcı kadın işe arabayla gidip geldiği için istanbulkartı bile yok. Temizlikçisinin kartını dolduruyomuş onun yerine. 60 lira değil. aylık kullanım 150 lira gibi bir şey. Ben de temizlikçiye yol parası vericektim. Kadın yok almam diyip bunu anlattı. O günden beri böyle tok gözlü bir kadın bulduğum için hiç bırakmadım :))

evet ben de eskişehirde duymuştum
hatta kız kartını arkadaşıma bırakmıştı aylık boşa gitmesin sen kullan diye ama bu 2-3 yıl önceydi
sanırım adalet bakanlığı bazı kurumlarına servis bazı kurumlarına da böyle bir imkan sağlıyo
belki artmıştır fiyat ya da savcılara daha fazla veriliyodur

keşke tüm devlet kurumları uygulasa bunu
belediyeler de öğrencilere ücretsiz verse çok iyi olurdu

sen de şanslıymışsın ha :27:

Son düzenleme:

böylesini zor bulursunuz bu zamanda.
vallahi helal olsun kadına, savcıya da helal olsun herkes yapmaz böyle iyilik..

yok onu biliyorum ulaşımla ilgili söyledim ben
sen tr genelinde yok demiştin ya bu tarz bi uygulama o yüzden yazdım lambu
bazı yerlerde oluyo bu uygulmalar çünkü ama belediye mi yapıyo kurum mu tam bilmiyorum

Ben zaten bu uygulamanin baska yerlerde olup olmadigini bilmiyorum. Dans`a sadece neden bu tarz uygulamalara giristiklerini ifade etmek icin kullandim o cümleyi. Yani belediye secimlerinde dahi bazi projeler, ülke geneline yayilma, isim hakki kazanma gibi hevesler tasirlar anlaminda dedim.

Yanlis anlasilmasin düzeltmis olayim. Yoksa var mi yok mu bir fikrim yok. :)

Bu ülkede öğretmenden daha az maaş alanlardan önce, sıfır maaşla her sabah okula giden öğrenciler var. Keşke önce onlara ücretsiz yapılsa. :KK14:

harika bir tespit:KK9::KK9::KK9::KK9:
zaten öğretmenler indirimli akbil kullanıyorlar.
toplu taşıma ucuzlatılıp öğretmenler indirimli akbil kullanmaya devam edebilir bence
Zaten öğretmen olunmuşsa iyi kötü devlete kapak atılmış demektir :))
İki milyar ücret alan öğretmenin ücretsiz bindiği metrobüse 850 liraya çalışan garsonun üç lira vermesi ayıp birşey bence.
hatta bir karikatür vardı

Son düzenleyen: Moderatör:

çoğu özel sektör öyle zaten.Benim çalıştığım yerde de direkt maaşa ekliyorlar 150 tl yol parası diye.
Direkt akbil vermeleri saçma olmuş,ölü yatırım resmen.
Kişinin evi yakın mı,minübüs mü otobüs mü kullanıyo bilmeden kart verilir mi?
okuduğum şehir küçük bir şehirdi,orada staj yaptığım yerde de departman amirleri liste verirdi hergün, ahmet 2 araba/güler 4 araba falan diye.
ona göre maaşa ek minibüs parası verirdik...
pööff ulaşım çok pahallı ya
neyseki ben bisikleti seçtim rahata geçtim :nazar:

çoğu özel sektör öyle zaten.Benim çalıştığım yerde de direkt maaşa ekliyorlar 150 tl yol parası diye.
Direkt akbil vermeleri saçma olmuş,ölü yatırım resmen.
Kişinin evi yakın mı,minübüs mü otobüs mü kullanıyo bilmeden kart verilir mi?
okuduğum şehir küçük bir şehirdi,orada staj yaptığım yerde de departman amirleri liste verirdi hergün, ahmet 2 araba/güler 4 araba falan diye.
ona göre maaşa ek minibüs parası verirdik...
pööff ulaşım çok pahallı ya
neyseki ben bisikleti seçtim rahata geçtim :nazar:

İşe bisikletle mi gidiyosun seeen?:8::8:

eveet:21::21:
koca istanbulda bisiklet kiralayacak yer bulamayınca isyan ettim aldım bi tane :))
tavsiye ederim herkeslere^^

Hangi semtler arası oluyor bu yolculuk? Toplu taşımaya biniyor musun bisikletle peki? :))

önce eğitim ve sağlık sektörü. Bir öğretmen bir millet vekilinden daha fazla maaş almalıdır. Evet keşke herkesin maaşları iyi olabilsse ama eğitim çok önemli. Öğretmen net maaşı 2084 lira. ek derslerle 2700 e kadar çıkabilir yaz aylarında bu para kesilir.

O kadar çocukla ilgilenmek her biriyle tek tek ilgilenmek veliler, sınav kazanım çizelgeleri performans çizelgeleri..

Her üniteden HER BİR öğrencinin ne kadar öğrendiği...
Her ay okuma yıldızlarının seçimi için kitap listelerinin ve okunan sayfa sayılarının her bir öğrenci için belirlenmesi...

güya hafta sonu tatil. hiç bir şey yapmadım kendim için. Sabahtan beri çizelge hazırlıyorum Aylık rehberlik raporları toplum hizmeti raporları kulüp dosyaları, Veli toplantı tutanakları...

quiz yaptım çocukları her bir sınıfınki 2 saatte bitiyor okuması ve ben bunu her iki haftada bir yapıyorum. Performanslar artı sınavlar da var tabi.

Veli ziyaretleri yapıyoruz okul çıkışları velilerin evlerine gidiyoruz ek hiç bir ücret almadan.

Ve ücretsiz etüt yapıyoruz çocuklara. Bunlar içinde test düzenleyip çocuklara dağıtıyor sonra her birini tek tek kontrol ediyoruz. Daha o kadar çok şey varki...

Bunları tek tek her bir öğrenci için e okula girmekten bahsetmiyorum...

eve öğretmenlerden daha fazla iş getiren yoktur. Hakkını vermeye çalışan bir öğretmen 2500 üzeri bir ücreti kat kat kat haketmektedir. Kendini salmış tüm ders öylece oturan öğretmenleri kastetmiyorum. Keşke öğretmenden beklenen vasıflar çok yüksek tutulsa da maaşları hayatlarını idame ettirebilecek kadar olsa. 2 memursanız idare edersiniz anca 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2200 tl gibi birşeyken öğretmenlerin maaşı 2084 liraysa o ülkede isteksiz lanet ederek işe giden iki yakasını bir araya getiremeyen geçim sıkıntısındaki öğretmenlerin yetiştirdiği vasıfsız çocuklar kaçınılmazdır... önce eğitim...

Hangi semtler arası oluyor bu yolculuk? Toplu taşımaya biniyor musun bisikletle peki? :))

dansmarueee
dahaa bugün fırından yeni yasa çıktı :)))
bugünden itibaren metrobüslere 6-10 ve 16-22 hariç günün her saati bisklet alınabilecek:emir_bebek::emir_bebek:
metroya da bindim iki defa, sabah 7:30-9:30 ve 16:00 -20:30 saatleri hariç her saat bisikletle binilebiliyo.
vapurlarda saat sınırı yok diye biliyorum,en yakın zamanda deniyem,bilemiyorum :))))

sen rahat bi kıyafetle gidiyosun heralde işe
evet,kot pantolonla gidiyorum:)

bu arada konu dışı mesajdan uyarılmayalım diye konuyla ilgili bişey söyleyim:)
8 martta Kadıköy ve Maltepe belediye başkan adayları ve Sarıgülün düzenlediği bir bisklet turu vardı,teee göztepeden maltepeye kadar...
Sarıgülün seçim vaadleri arasında Karaköyden Harbiyeye kesintisiz bisiklet yolu yapmak var...Gerçi onca yıldır şişlide bir bisiklet yolu yapılamadı,bilmiyorum belediye başkanlığı olunca yapılır mı...
umut fakirin ekmeği işte :)

Olursa güzel bir uygulama haksızlık olduğunu düşünmüşsünüz ama bu da bir adım.Diğer meslekler için de öncü olur.Ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğim eşim öğretmen.Normal bir memur atıyorum 3 tl ye yemek yiyorsa öğretmene 6. Bulunduğum yerde öğretmen hariç herkese lojman var ve kiralar hiç ama hiç ucuz değil memlekette evim varken burda maaşın nerdeyse yarısını kiraya veriyoruz bu da adil değil bence çünkü burda da öğretmen ayrılmış oluyor.Umarım olur ve diğerleri için de bir adım olur ve herkes faydalanır.

Güzel fikir.. En azından bir yerden başlamak lazım.. Öğretmenler başımızın tacı, sıkıntı yok benim nazarımda..
Ama, keşke herkesi kapsayan bişey olsaydı.. Daha uygun ücretle toplu taşıma araçlarını kullanmak gibi.. 2 lira olacağına, 50 kuruş olsa, herkese olsa keşke.. :17:

Öğretmenlerimize az bile. Türkiye de yaşamak herkes için zor diğer meslek guruplarında da durum farksız değil ne yazık ki.
Ama eğitim her zaman çok daha önemli olmalıdır ve eğitimcilere de hakkettikleri değer verilmelidir.
Bütün öğretmenlerimi saygıyla anıyorum iyiki varsınız :)

Gözümüz yok ama neden öğretmenler?
Neden onların üstünden yapılması hayal dahi olsa senaryolar yazılıyor. Bir zamanlar birileri de 3 anahtarlı vaadler veriyordu.
Ama beni üzen bu ülkede bir tek memurlar yaşıyormuş bir tek onların oyu geçerliymiş gibi muamele yapılıyor.
Torblara açılıyor, paketler yapılıyor 1 tanesi özeli kapsamıyor. Neden yahu biz vatandaş değil miyiz?

Back