• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenlere hem ulaşım ücretsiz olacak hem de ucuz konut yapılacak

• Konu Sahibi Konu Sahibi simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

simon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
6.359
1.917
248
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, düzenlenen törende İstanbul için projelerini açıkladı. Sarıgül, “Ulaşımdan bütün öğretmenler Büyükşehir belediyesinden ücretsiz olarak yararlanacaklar. Sembolik rakamlarla konutlarını yapacağım. Anahtarlarını ve tapularını öğretmen arkadaşlarıma vereceğim." dedi.

cihan

eğer bunu uygularsa öğretmenler adına sevindim o ayrı

ama bi noktada saçma buldum
kimse kusura bakmasın ama bu ülkede sadece öğretmenler mi yaşıyor
öğretmenden daha az maaşla geçinmeye çalışan bi sürü memur var

hatta özelde çok düşük maaşlara çalışmak zorunda olan bi sürü insan var
benim bazı arkadaşlarım 1600e haftanın 6 günü çalışıyo istanbulda
onlara neden bi kolaylık sağlanmıyor da sadece öğretmenlere

daha geçen bi konuda öğretmen bi arkadaş yeni başlayan bi öğretmenin bile 2200den fazla aldığını söylüyodu diğerleri daha yüksek 2500 civarı diyodu
yanlışsa düzeltin ama normal üniversite mezunu olup ta memur olanların da bu civarda aldığını biliyorum daha yüksek değil yani
bu durumda onlara haksızlık olmuyo mu

böyle bi uygulama olacaksa bi maaş sınırı olup tüm vatandaşların yararlanması sağlanabilir
hatta tek maaş çift maaş evli bekar gibi durumlara bakılarak ta çeşitli düzenlemeler yapılabilir
bu şekilde ben beğenmedim açıkçası

Son düzenleme:
eğer bunu uygularsa öğretmenler adına sevindim o ayrı

ama bi noktada saçma buldum
kimse kusura bakmasın ama bu ülkede sadece öğretmenler mi yaşıyor
öğretmenden daha az maaşla geçinmeye çalışan bi sürü memur var
onlara neden bi kolaylık sağlanmıyor da sadece öğretmenlere
daha geçen bi konuda öğretmen bi arkadaş yeni başlayan bi öğretmenin bile 2200den fazla aldığını söylüyodu diğerleri daha yüksek 2500 civarı diyodu
yanlışsa düzeltin ama normal üniversite mezunu olup ta memur olanların da bu civarda aldığını biliyorum
bu durumda onlara haksızlık olmuyo mu

hayır canım öğretmen maaşı 1800dü bu ocakta tüm memurlara zam geldi 2000 ya oldu ya olmadı.
o 2200 dediği ek dersten alınan para. ek derse de zaten öğretmenler mecbur bırakılıyor. mesela müziğe edebiyat öğretmeni giriyor. bunun yerine müzik öğretmeni atasalar maaşlar bu kadar cok görülmez.

ki bence bir öğretmenin işi çok zor. herkes tatillerine falan bakıp rahat konusuyor ama insan eğitmekten daha zor ne olabilir ki.
bunun dışında tehdit edilenler, velilerin şikayetleri.. zaten kazanana kadar tabiri caizse anamız ağlıyor. bak ben sağlıgımı bozdum hala iyi değilim ders calısırken kalbim çarpıyor stresten ama atanamadım. bu kadar fedakarlık yapmısken o parayı o tatili de alalım yani. hiçbir şey göründüğü gibi değil.

hayır canım öğretmen maaşı 1800dü bu ocakta tüm memurlara zam geldi 2000 ya oldu ya olmadı.
o 2200 dediği ek dersten alınan para. ek derse de zaten öğretmenler mecbur bırakılıyor. mesela müziğe edebiyat öğretmeni giriyor. bunun yerine müzik öğretmeni atasalar maaşlar bu kadar cok görülmez.

ki bence bir öğretmenin işi çok zor. herkes tatillerine falan bakıp rahat konusuyor ama insan eğitmekten daha zor ne olabilir ki.
bunun dışında tehdit edilenler, velilerin şikayetleri.. zaten kazanana kadar tabiri caizse anamız ağlıyor. bak ben sağlıgımı bozdum hala iyi değilim ders calısırken kalbim çarpıyor stresten ama atanamadım. bu kadar fedakarlık yapmısken o parayı o tatili de alalım yani. hiçbir şey göründüğü gibi değil.

canım ek ders zorunlu vs olabilir ama ay sonunda elinize geçen para önemli
ama her öğretmen de 2000 almıyor şimdi benim kendi yengem 2500 aldığını söyledi bana
kuzenim de 2800 alıyomuş
bak canım ben işiniz kolay vs demedim o konuda yorum yapmadım zaten elbetteki her meleğin zorlukları var
2000 alıyosunuz diyelim şu anda aldığınız parayı normal bir memurda alıyo ve onların da işi zordur sonuçta onlar da bi sürü insanla uğraşıyo gün içinde içinde rahat olanları da var çok stresli çalışanları da

benim bahsettiğim geçimle ilgili
o yüzden sadece öğretmenlere böyle bir kolaylık sağlanması haksızlık bana göre
böyle bir uygulama olacaksa belli bi maaş limiti konup istanbul şartlarına göre limitin altındaki herkese ücretsiz olması gerekir
ya da belli indirimlere tabi olması gerekir alınan ücrete göre
sonuçta devletin parasıyla yapılan kolaylıklardan neden sadece belli bi meslek grubu yararlanıyo

siz elbetteki sevinirsiniz bu uygulamaya olursa sizin adınıza ben de sevinirim ama benim söylediğim diğer memurlar hep gözardı ediliyo
sanki sadece öğretmenler mağdur ediliyomuş gibi bi algı var ücret konusunda
halbuki diğer memurlarda bu ücretleri alıp zar zor geçiniyo

tüm öğrencilere ücretsiz olması güzel
ama meslek gruplarına gelince limit koyup herkesi dahil etmek gerekir bence

Son düzenleme:
Bu ülkede öğretmenden daha az maaş alanlardan önce, sıfır maaşla her sabah okula giden öğrenciler var. Keşke önce onlara ücretsiz yapılsa. :ssz:

Bu ülkede öğretmenden daha az maaş alanlardan önce, sıfır maaşla her sabah okula giden öğrenciler var. Keşke önce onlara ücretsiz yapılsa. :ssz:

onlara ücretsiz olacakmış zaten

yani öyle hatırlıyorum emin değilim

Son düzenleme:
ek ders zorunlu vs olabilir ay sonunda elinize geçen para önemli
ama her öğretmen de 2000 almıyor şimdi benim kendi yengem 2500 aldığını söyledi bana
kuzenim de 2800 alıyomuş
bak canım ben işiniz kolay vs demedim o konuda yorum yapmadım zaten elbetteki her meleğin zorlukları var
2000 alıyosunuz diyelim şu anda aldığınız parayı normal bir memurda alıyo ve onların da işi zordur sonuçta onlar da bi sürü insanla uğraşıyo gün içinde içinde rahat olanları da var çok stresli çalışanları da

benim bahsettiğim geçimle ilgili
o yüzden sadece öğretmenlere böyle bir kolaylık sağlanması haksızlık bana göre
böyle bir uygulama olacaksa belli bi maaş limiti konup istanbul şartlarına göre limitin altındaki herkese ücretsiz olması gerekir
ya da belli indirimlere tabi olması gerekir alınan ücrete göre
sonuçta devletin parasıyla yapılan kolaylıklardan neden sadece belli bi meslek grubu yararlanıyo

siz elbetteki sevinirsiniz bu uygulamaya olursa sizin adınıza ben de sevinirim ama benim söylediğim diğer memurlar hep gözardı ediliyo
sanki sadece öğretmenler mağdur ediliyomuş gibi bi algı var ücret konusunda
halbuki diğer memurlarda bu ücretleri alıp zar zor geçiniyo

tüm öğrencilere ücretsiz olması güzel
ama meslek gruplarına gelince limit koyup herkesi dahil etmek gerekir bence
dediğim gibi eğer yeni başlayıp da o parayı alıyorsa mutlaka ek derse giriyordur. yani öğretmen maaşı o paradan başlamıyor. gecen yıl erkek arkadasım atandı 1800le başladı. ek derslerle bazen 2000i geçiyor. bazen ek ders almıyor bu okula göre değişiyor.
ha 7 8 yıldır öğretmense eğer zaten o maaş her yıl artarak o hale gelmiştir. ki bu her memurda aynı. her yıl her memurun maaşı artar ülkenin yaşam şartlarına bağlı olarak.

yok ben ev verilmesi için yorum yapmadım zaten. yani evet her memurun hakkı var. bence de herkes için uygulanmalı bu ev olayı.
ama şu öğretmenlerin genel durumundan bahsediyorum.
mesela 4 tane sınava giriyoruz. 3 tane normal sınav en sonunda da mülakat. eğer mülakatı gecemezsek o girip zorla kazandıgımız 3 sınav hiçbir işe yaramıyor ve bildiğin şutlanıyoruz.

benim başka bölümden bir arkadasım bu yıl kazandı 3000 küsürle başlamış işe ve sadece 1 tek sınava girdi.
sırf atamamak için devlet elinden geleni yapıyor. biz de sağlıgımızı bozdugumuzla hayatımızı ertelediğimizle kalıyoruz.
o verdikleri 2000 benim ne sağlıgımı ne ertelediğim hayatımı geri getiremeyecek :50:

Son düzenleme:
Hadi yine dört ayak üstünü düştün renginar :ssz:
İyi fikirmiş, hayırlısı artık..

Hadi yine dört ayak üstünü düştün renginar :ssz:
İyi fikirmiş, hayırlısı artık..

ya kuzum ben hayırlısıyla atanayım da vallahi evde falan gözüm yok:50:
onlar halledilir önemli olan kazanabilmek.

Şu öğretmenler neden insanların gözüne bu kadar batar anlamadım gitti.Evde anne babalar kendi çocuklarıyla uğraşamazken bir sürü çocukla uğraşabilmek sabır işidir.Polisler de para vermiyor taşıma araçlarına,lojmanlarda da oturuyorlar.Söz konusu öğretmen olunca neden böyle oluyor ?

ya kuzum ben hayırlısıyla atanayım da vallahi evde falan gözüm yok:50:
onlar halledilir önemli olan kazanabilmek.

Yarın bir gün ihtiyaçların artınca iyi ki de böyle bir şey olmuş dersin ama.. =)
Hayırlısı ablam ..

Yarın bir gün ihtiyaçların artınca iyi ki de böyle bir şey olmuş dersin ama.. =)
Hayırlısı ablam ..

tabi derim kuzum. atanınca tüm sorunlar halledilmiyor ki sonucta. bu haber beni gaza da getirmedi nötrüm yani
sadece önceliğim atanabilmek inşallah.

onlara ücretsiz olacakmış zaten

yani öyle hatırlıyorum emin değilim

Öyleyse çok iyi. Öğrenciye ulaşımı ücretsiz yapan efsane olur bence.
Öğretmene ücretsiz ulaşım değil de servis ayarlanmalı bence. Öğretmen hariç hemen hemen tüm memurların servis imkanı var diye biliyorum. Asıl haksızlık burada.

Devlet memurlarinin ogrencilerin ve ogretmenlerin ayricaligi olmali bnce de. Ama bunun belediyecilik kavramina sokusturulmasi bunun malzeme yapilmasi bile sacma geldi. Sarigul mantikli bir yerden girmis ama keske her yerde zaten hali hazirda boyle bir uygulama olsaydi..

Ozel sektor calisanlarina gelirsek. Sirketler yol parasini zaten karsiliyor. Ise baslarken bunu pazarlik etmek dusuyor bizlere de.. aylik akbil parasi en azindan verilir..

dediğim gibi eğer yeni başlayıp da o parayı alıyorsa mutlaka ek derse giriyordur. yani öğretmen maaşı o paradan başlamıyor. gecen yıl erkek arkadasım atandı 1800le başladı. ek derslerle bazen 2000i geçiyor. bazen ek ders almıyor bu okula göre değişiyor.
ha 7 8 yıldır öğretmense eğer zaten o maaş her yıl artarak o hale gelmiştir. ki bu her memurda aynı. her yıl her memurun maaşı artar ülkenin yaşam şartlarına bağlı olarak.

yok ben ev verilmesi için yorum yapmadım zaten. yani evet her memurun hakkı var. bence de herkes için uygulanmalı bu ev olayı.
ama şu öğretmenlerin genel durumundan bahsediyorum.
mesela 4 tane sınava giriyoruz. 3 tane normal sınav en sonunda da mülakat. eğer mülakatı gecemezsek o girip zorla kazandıgımız 3 sınav hiçbir işe yaramıyor ve bildiğin şutlanıyoruz.

benim başka bölümden bir arkadasım bu yıl kazandı 3000 küsürle başlamış işe ve sadece 1 tek sınava girdi.
sırf atamamak için devlet elinden geleni yapıyor. biz de sağlıgımızı bozdugumuzla hayatımızı ertelediğimizle kalıyoruz.
o verdikleri 2000 benim ne sağlıgımı ne ertelediğim hayatımı geri getiremeyecek :50:

sizin atama durumu zaten kötü mağdursunuz ama ben genel geçimden bahsederek yazdım
ve diğer lisans mezunları da çok mağdur inan 85-86 üstü almazlarsa atanamıyolar
a grubundan girseler mülakatta elenebiliyolar zor yani Allah herkesin yardımcısı olsun umarım sen de atanırsın
benim bahsettiğim 9 yıllık öğretmen 2500 alıyorum dedi ama kuzenim rehberlikçi o başladığında da yüksek alıyodu

ama amcam işkurda yıllardır çalışıyo maaşı 2500den azmış adam üniye bile gitmeden işe başlamıştı lise mezunu olarak açıktan bitirdi sonra üniyi 20 yaşında oğlu var onun 2500 bile almadığını duyunca çok şaşırmıştım ben
ben bundan bahsediyorum
herkes aynı durumda yani maddi anlamda

devletin imkanı varsa mesela örnek veriyorum maaşı 2200den az olanlara ücretsiz sağlasın ulaşımı diğerlerine belli indirimler uygulasın
3000üstü lanlar tam ödesin mesela ben böyle olsun diyorum tek bi noktaya odaklanırsa diğerlerine haksızlık olur bence
ya da tüm kurumlar servis sağlasın memurlara

Son düzenleme:
Öyleyse çok iyi. Öğrenciye ulaşımı ücretsiz yapan efsane olur bence.
Öğretmene ücretsiz ulaşım değil de servis ayarlanmalı bence. Öğretmen hariç hemen hemen tüm memurların servis imkanı var diye biliyorum. Asıl haksızlık burada.

ben emin değilim ama öğretmene yapıyosa öğrenciye de yapar heralde
servis imkanı bazı kurumlarda var hepsinde yok
kurum iterse kendisi koyuyo diye biliyorum
aslında hepsinde olması gerekir

ya da servis konulmuyosa
en mantıklısı tüm memurlara aylık bi miktar diyelim ki 50 basımlık bi yükleme yapılır o şekilde faydalanır insanlar işe gidip gelirken
öğrencilere de direk bedava olsa aileler için çok iyi olur

Son düzenleme:
Devlet memurlarinin ogrencilerin ve ogretmenlerin ayricaligi olmali bnce de. Ama bunun belediyecilik kavramina sokusturulmasi bunun malzeme yapilmasi bile sacma geldi. Sarigul mantikli bir yerden girmis ama keske her yerde zaten hali hazirda boyle bir uygulama olsaydi..

Ozel sektor calisanlarina gelirsek. Sirketler yol parasini zaten karsiliyor. Ise baslarken bunu pazarlik etmek dusuyor bizlere de.. aylik akbil parasi en azindan verilir..

Aslinda mantiksiz bir durum degil söyle ki, bu tarz söylemler genelde secmenin dikkatini bir konuya yogunlastirmak icin yapilir. Yani bakin ülke genelinde dahi yok, ben Istanbul`da uygulatacagim. "Kizim sana söylüyorum, gelinim sen anla" misali. Bu da dogal olarak, CHP`nin genel bakisi olarak algilanacaktir ve genel secimlere de Mustafa Sarigül projesi olarak gececektir.

Yani belediye secimlerinde önemli olan projeler, eger ülkeye yayilirsa hep onun adiyla kalacak.

Bu arada Sarigül`ü öyle cok sevmesem de projelerinin oldugu gazeteyi buldum sitesinde. Cok cok begendigim projelerle karsilastim.

http://www.mustafasarigul.com/projegazetesi/

sizin atama durumu zaten kötü mağdursunuz ama ben genel geçimden bahsederek yazdım
ve diğer lisans mezunları da çok mağdur inan 85-86 üstü almazlarsa atanamıyolar
a grubundan girseler mülakatta elenebiliyolar zor yani Allah herkesin yardımcısı olsun umarım sen de atanırsın
benim bahsettiğim 9 yıllık öğretmen 2500 alıyorum dedi ama kuzenim rehberlikçi o başladığında da yüksek alıyodu

ama amcam işkurda yıllardır çalışıyo maaşı 2500den azmış adam üniye bile gitmeden işe başlamıştı lise mezunu olarak açıktan bitirdi 20 yaşında oğlu var
ben bundan bahsediyorum
herkes aynı durumda

devletin imkanı varsa mesela örnek veriyorum maaşı 2200den az olanlara ücretsiz sağlasın ulaşımı diğerlerine belli indirimler uygulasın
3000üstü lanlar tam ödesin mesela ben böyle olsun diyorum tek bi noktaya odaklanırsa diğerlerine haksızlık olur bence

ben diğer lisansları da biliyorum.
ama o a grubundan girenlerde öğretmen maaşaından çok alıyor ilk başlayınca. ki onlar 2 sınav bir mülakat görüyorlar.
senin o arkadaş 9 yıllık öğretmense normaldir dediğim gibi. rehber öğretmen olanın da yeni başladıysa ek dersi vardır mutlaka. bu her öğretmene ayrı ayrı olmaz. maaş sabittir yıllara ve ek derse göre değişiklik gösterir sadece.seninle bu konuda anlaşamadık :)

ha o işkurdan çalışan için de şöyle diyeceğim. üniversite mezunu olanla olmayan arasında maaş ve zam farkı olur. çünkü 4 yıl veriyoruz sonucta.
ama şimdi bana sorarsan ben üniversite okuduguma da pişmanım. keşke lisede kpssye girip kazansaydım bu pisliği de çekmeseydim.:31:

Aslinda mantiksiz bir durum degil söyle ki, bu tarz söylemler genelde secmenin dikkatini bir konuya yogunlastirmak icin yapilir. Yani bakin ülke genelinde dahi yok, ben Istanbul`da uygulatacagim. "Kizim sana söylüyorum, gelinim sen anla" misali. Bu da dogal olarak, CHP`nin genel bakisi olarak algilanacaktir ve genel secimlere de Mustafa Sarigül projesi olarak gececektir.

Yani belediye secimlerinde önemli olan projeler, eger ülkeye yayilirsa hep onun adiyla kalacak.

Bu arada Sarigül`ü öyle cok sevmesem de projelerinin oldugu gazeteyi buldum sitesinde. Cok cok begendigim projelerle karsilastim.

http://www.mustafasarigul.com/projegazetesi/

Yok zaten ben de sarıgülün yaklaşımını mantıklı buldum. Sonuçta bir eksik vardı ve oraya yoğunlaştı adam. Ulaşım büyük problem. Benim iş yerime gitmem için 3 tane araç kullanmam gerekiyor. Metro+metrobüs+metro. metrobüse geçerken metrobüs aktarma kabul etmiyor mesela. (1+1+0.40)*2
yaklaşık 5 liram günde yola gidiyor başka bir yere uğramazsam. Aylık kart 70 lira. Ancak ben onun limitini bir ay dolmadan bitiriyorum :/ Bu da öğrenci olduğum için. Büyük soygun başka bir şey değil.

umarım böyle bir şey olur da ben de halihazırda doktora öğrencisi olduğum için faydalanbilirim..

Demek istediğim keşke böyle bir uygulama çoktaaan ülke genelinde var olsaydı..

Son düzenleme:

ben diğer lisansları da biliyorum.
ama o a grubundan girenlerde öğretmen maaşaından çok alıyor ilk başlayınca. ki onlar 2 sınav bir mülakat görüyorlar.
senin o arkadaş 9 yıllık öğretmense normaldir dediğim gibi. rehber öğretmen olanın da yeni başladıysa ek dersi vardır mutlaka. bu her öğretmene ayrı ayrı olmaz. maaş sabittir yıllara ve ek derse göre değişiklik gösterir sadece.seninle bu konuda anlaşamadık :)

ha o işkurdan çalışan için de şöyle diyeceğim. üniversite mezunu olanla olmayan arasında maaş ve zam farkı olur. çünkü 4 yıl veriyoruz sonucta.
ama şimdi bana sorarsan ben üniversite okuduguma da pişmanım. keşke lisede kpssye girip kazansaydım bu pisliği de çekmeseydim.:31:

canım amcam lisans mezunu zaten
ilk lise mezunu olduğunda kpssye girmiş çalıştığı için üniversiteye gitmemiş sonra açıköğretime başvurup bitirmiş o yıllarda yani ben çok uzun zamandır çalıştığını vurgulamak için öyle söyledim

maaş konusunda herkes farklı alıyo belli ki kıdeme göre
zaten o yüzden limit konulup öyle verilsin diyorum
öğretmen var 2000 alıyo öğretmen var 3000 alıyo

Back