hayır canım öğretmen maaşı 1800dü bu ocakta tüm memurlara zam geldi 2000 ya oldu ya olmadı.
o 2200 dediği ek dersten alınan para. ek derse de zaten öğretmenler mecbur bırakılıyor. mesela müziğe edebiyat öğretmeni giriyor. bunun yerine müzik öğretmeni atasalar maaşlar bu kadar cok görülmez.
ki bence bir öğretmenin işi çok zor. herkes tatillerine falan bakıp rahat konusuyor ama insan eğitmekten daha zor ne olabilir ki.
bunun dışında tehdit edilenler, velilerin şikayetleri.. zaten kazanana kadar tabiri caizse anamız ağlıyor. bak ben sağlıgımı bozdum hala iyi değilim ders calısırken kalbim çarpıyor stresten ama atanamadım. bu kadar fedakarlık yapmısken o parayı o tatili de alalım yani. hiçbir şey göründüğü gibi değil.
canım ek ders zorunlu vs olabilir ama ay sonunda elinize geçen para önemli
ama her öğretmen de 2000 almıyor şimdi benim kendi yengem 2500 aldığını söyledi bana
kuzenim de 2800 alıyomuş
bak canım ben işiniz kolay vs demedim o konuda yorum yapmadım zaten elbetteki her meleğin zorlukları var
2000 alıyosunuz diyelim şu anda aldığınız parayı normal bir memurda alıyo ve onların da işi zordur sonuçta onlar da bi sürü insanla uğraşıyo gün içinde içinde rahat olanları da var çok stresli çalışanları da
benim bahsettiğim geçimle ilgili
o yüzden sadece öğretmenlere böyle bir kolaylık sağlanması haksızlık bana göre
böyle bir uygulama olacaksa belli bi maaş limiti konup istanbul şartlarına göre limitin altındaki herkese ücretsiz olması gerekir
ya da belli indirimlere tabi olması gerekir alınan ücrete göre
sonuçta devletin parasıyla yapılan kolaylıklardan neden sadece belli bi meslek grubu yararlanıyo
siz elbetteki sevinirsiniz bu uygulamaya olursa sizin adınıza ben de sevinirim ama benim söylediğim diğer memurlar hep gözardı ediliyo
sanki sadece öğretmenler mağdur ediliyomuş gibi bi algı var ücret konusunda
halbuki diğer memurlarda bu ücretleri alıp zar zor geçiniyo
tüm öğrencilere ücretsiz olması güzel
ama meslek gruplarına gelince limit koyup herkesi dahil etmek gerekir bence