• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler odasında dışlanmak

Koca koca insanlar birde dışardan görsek hani yetişkin zannederiz.Lise grubu olaylari gibi.Ben niye üzüldüğünüzü anladığınızı ve niye hayatınızı anlattiginizi anlamadım.Severseniz kedi alın bakabilirseniz köpek alın.Fikrim çok net anlaşıldım bilmiyorum .Onlar kadar değer vermiyorum kısacası tavşan dağa küsmüş dağın umuru değilmiş.Niye mesaj yazıyorsunuz ki bak benim dediğim gibi gûn gelip birbirlerini çekîştirirler çok gördüm bu gruplasmalari ..Yahu işiniz var sağlığınız var güzelliğiniz var akıl sağlığınız var.Bakin işinize gelin evinize .Yarın başka yere atanirsiniz evlenirsiniz vs vs çok ta tin valla hepsini alt ederim kim onlar kimki onlar burnunuzu dikin tepeye kendini beğenmiş desinler bizi beğenmiyor desinler.Begenilecek yerleri yok bide.Ben dert etmem heleki arkamdan zavallı gruplarında beni çekiştirerek kadar ÇEKEMEYEN tipleri.Son cümlem bu kişiler hakkındaki net fikrim.Konusmazsin siz kendinizi geri cekmişsiniz bunun dedikodusunu yapmak yada önceki olayların dedikodusunu yapmak da komik.Arkadan konuşan insanlar arkana doğru konuşmaya devam etsin.Duymuyorum 😂Yani geteksiz önem veriyorsunuz iş dışında çok da konuşmayın başka insanmi yok.Birsey varki geri çekildiniz.Zaten arkadan konuşup haklı oldugunuzu göstermişler oluyor öyle herkes herkesle samimi kimse kimsenin gerçek arkadaşı değil heleki iş yerinde . Profosyonel olun biraz.

Davet etmeyip davete katılmamışsınız, insanlar mesafe koymak istemiş olabilir. Ben de bu ara öyleyim, hiç enerjim yok canım istemiyor. Bu yüzden birileri beni aramasa üzülsem de koymaz sanırım. zaten çok gezesim yok. Öyle çok arayanım yok, çünkü aynı okuldayız diye kanka olmamız gerekmiyor. En yakın arkadaşımla haftada bir ailece görüşürüz çoluk çombalak, 10 senedir aynı okuldayız. Yenileri o şekilde hayatıma sokamam mesela. Şimdi gençsiniz ve evde sıkılıyorsunuz anlıyorum. Zamanla öğrenirsiniz

Merhaba kızlar.Ben şuan öğretmenliğimin ikinci yılındayım.Memleketimden bin km uzakta bir şehirde yaşıyorum.Şuan yaşadığım bir problemi anlatmak istedim,çünkü artık üzülüp ağlamaktan yoruldum. Bu dönem yakın olduğumuz öğretmenlerle uzaklaştık.Geçen yıl beraber atandığımız öğretmenlerle samimiydik,yeni atanma heyecanı cıvıl cıvıldık.Okul şartları zor olan bir köy okulu.Sabahçı olduğum için de yorucu geçiyor biraz eve gelip uyuma ihtiyacı duyuyorum.Geçen yıla göre ders sayım da arttı epey. Ruhen bir yorgunluk var üzerimde ve aşırı sosyal değilim geçen yıla göre. Okuldakilere hadi şuraya gidelim şunu yapalım enerjisi yok diyeyim. Bir tane canım ciğerim dediğim bir öğretmen var okulda en sık onla görüşüyoruz çünkü aynı zamanda da komşuyuz.Eylülden beri bir sıkıntı yoktu açıkcası biraz anlaşmazlıklar oldu ama kinlenecek şeyler değildi. Bana göre aşılmaz şeyler değildi. Gel zaman git zaman uzaklaşmaya başladık bu yakın arkadaşımla okuldan,bizden ayrı planlar yapmaya başladılar ama ben aynı şekilde muhabbet ediyorum hayatımı anlatıyorum sadece görüşmeler azaldı.Onların gözünde bu problemmiş uzak durmaya çalıştığımızı düşünmüşler duyduğuma göre.En son okulda gizli şekilde aralarında çekiliş yaptıklarını öğrendim.Bana belli etmemek için afedersiniz ama salağa yattılar.Açıkcası ağrımıza gitti ve neden bunlar oluyor diye konuşma gereği duydum. Dışarda toplu şekilde oturduk.Bu öğretmen arkadaşlar pek de ciddiye almadı açıkcası normal bişey olduğunj artık bişeyler yapalım demediğimizi vs söylediler. Her davete icabeg etmeye çalışıp evime davet etmedim,haftasonları çok gezmeyi tercih etmedim diye sanırım bu tepkiler bilemiyorum.Şuan dışlıyorlar, hasta olduşumda bir mesaj bekledim en azından geçmiş olsun iyi misin diye.Okula geldiğim gün yarım ağızla söylediler. Ağrıma gitti artık bu olanlar ben de konuşmayı tamamen kestim muhabbet kurmuyorum artık.bu olayın ertesi günü de yakınım dediğim öğretmenle yemek yiyelim çıkışta öyle dağılalım demiştik.Arkadaşın randevusu vardı sen de ye evde uğraşma demişti taş çatlasın 1 saat anca oturacaktık yani.Bunun için de evi uzakta olan insanları eylemek doğru olmaz ve kırgındım da açıkcası.Çekilişi öğrenince ayıp ettik sizi de dahil edelim diyen bile olmadı hatta ortada bi problem yok diye istelediler.Gözümüze soka soka plan yapıyorlar şuan yemekler,ev gezmeleri :) ben de içerleyip kendimi ağlatıyorum ben de mi problem var diye.Okul ortamı gergin zaten çoğumuz kadın olunca laf sokmalardır gerginliklerdir hep oluyor.Ama bu garip geliyor bana.Ne yapmamı önerirsiniz? Yalnız kalmaktan korkuyorum sanırım okulda,tayin isterse arkadaşım zorlaşacak benim için.eklemeyi unutmuşum yakın arkadaşım görmüş bişgisayarda whatsappı açık unutmuş bir tanesi.hakkımızda grup açıp dedikodumuzu döndürmüşler.Grubun ismi ilgisini çektiği için biraz bakmış ama yaptığım yanlış bunu söyleyemeyiz de diyor.sorunun ne olduğunu sormak için bir kaç kez uzun yazı atmıştım onlara, cuma yemeğe inince dalga geçmişler cuma gördük bir de uzun mesaj atıyolar diye
Ben de öğretmenim, hocam sizi çok üzerler bu hayatta , onlar sizin sadece iş arkadaşınız dostunuz falan değiller, öğretmenler arasında ayrışma ve gruplaşma çok fazla , ben herkese mesafeliyim , gönül bağı kurduğum insan zaten kaliteli düzgün biridir ki hayatıma almışım ve selam vermişimdir, en ufak hadsizlik ve saygısızlıkta silerim , öyle ağlamak falan bunlar hiç hoş değil, siz bir bireysiniz, yetişkin bir kadınsınız, kimsenin sizi eylemesine, bir şeylere dahil etmesine ihtiyacınız yok , orası bir iş yeri ve onlar da mecburi olarak aynı ortamı paylaştığımız insanlar , benim okulumda da çok fazla böyle şeyler oluyor, gizli gizli gruplaşıp altın günü yapmalar, belli kişilerle kahvaltılar, birbirne gıcık kapmalar ay neler neler 😅 ben hiç öyle şeylere gelemem , bana göre iş arkadaşı ile merhaba dan öteye gitmemeli, sürekli ağlayan, alınan bir insanla da açıkçası ben de yapamam, kendinize çeki düzen verin ve okul haricinde bir çevreniz, keyif aldığınız aktiviteleriniz olsun , pilates, dans kursu vs birçok etkinlik var , sorun sizde ...

Davet edilince gitmediğimi nerden çıkardınız daha kaç ay oldu geleli buraya kaç kez dışarda oturup yemek yedik kahve içtik.Ben gelmiyorum diyip sınır çizmedim enerjik hissetmiyorum kendimi geçen yıl her hadi şunu bunu yapalım derdim biraz pasifleştim sadece.İnsan sormaz mı neden böyle diye gözden çıkarılası biriymişim demekki
Bir yıllık bir tanış tabii ki gözden çıkaralısadır. Bir yıldır tanıştığınız insanlar için vazgeçilmez olmayı bekliyorsanız ciddi bir olgunlaşma sorununuz var demektir. Sizin iyiliğiniz için söylüyorum, kendi değerinizle başkaları için değeriniz arasındaki ayrımları bilin ki böyle üzülmeyin

Back
X